Topklasser WKE wint verrassend van UNA

VELDHOVEN - Na 90 minuten voetbal en wat extra tijd stond met grote cijfers op het scorebord op het sportpark Zeelst: Thuis – Gasten 1-3. WKE begon direct goed aan de wedstrijd en was vanaf minuut 1 bij de les, speelde gegroepeerd en zakte iets terug om van daaruit te counteren.

WKE kreeg ook de eerste kansen via Emad Sanafikhah maar die stuitte op doelman Danilo Verus en ook Guus de Vries en Angelo Zimmerman vonden de sluitpost van UNA op hun weg. En dan zie je vaak dat de tegenstander wel weet te scoren. Een dieptepass in de 21e minuut bereikte Brian Boogers en die omspeelde Diederik Bangma en plaatste de bal in het doel. 1-0.

Echter wie had gedacht dat WKE bij de pakken neer ging zitten kwam bedrogen uit. In de 28e minuut gaf Robby Holder een voorzet op maat aan Yumé Ramos die koppend de doelman van UNA passeerde. Kort voor rust begon Jan Hooiveld aan één van zijn bekende rushes, schudde 2 tegenstanders van zich af en bracht Robby Holder in stelling die in de 42ste minuut met een prachtige omhaal de 1-2 scoorde. Dat werd tevens de ruststand.

Na rust kwam de verwachte stormloop van UNA en toen moest WKE alle zeilen bijzetten, maar de verdediging stond goed. UNA kreeg in die periode één mogelijkheid, maar dan heeft WKE natuurlijk altijd nog Diederik Bangma en die pareerde de inzet van Nick Tielemans. Geleidelijk aan ebde de aanvalsdrift van UNA weg en WKE kreeg weer controle over de wedstrijd.

Vlak voor het einde van de wedstrijd sloeg Robby Holder nogmaals toe voor de einduitslag van 3-1. Hij ging alleen richting goal UNA en zag de goed meegekomen Jan Hooiveld en passte naar hem, een verdediger voorkwam dat, maar de terugspringende werd door Robby Holder alsnog binnen getikt. De verre terugreis van Veldhoven naar Emmen die voor de wedstrijd nog als een crime werd gezien viel na deze winst toch wel prettig te verteren.