Gelijkspel HOC-EHS’85

EXLOO – De wedstrijd werd gespeeld in Exloo ivm dat het hoofdveld in Odoorn last heeft van engerlingen. EHS’85 moest het zonder zijn trainer Cor Huls doen die in Parijs zat ivm zijn 15-jarig huwelijk.

Leider Herman Fuhler nam zijn taken over. Er was één wijziging in het elftal van EHS’85. Richard Fuhler was er ivm werkzaamheden niet bij en Michel Jager nam zijn plaats in. EHS’85 begon niet goed aan de wedstrijd er was veel balverlies en er werd veel de lange bal gehanteerd. HOC kwam na een kwartier op 1-0 door een steekbal door het centrum kwam een HOC-speler vrij voor keeper Gerard de Vries en maakte geen fout. EHS’85 kwam iets beter in zijn spel en kreeg een aantal kansen. Eerst was het Elwin de Jong die vrij voor de keeper de bal tegen de keeper schoot en daarna was het Jager die een bal nadat de keeper hem los liet over de lat tilde. Na rust een feller EHS’85 die meteen druk zette op de verdediging van HOC.

In de 48e minuut kwam daar ook de gelijkmaker door de Jong nadat Milos Oluic door Jager vrij gezet werd voor de keeper en Oluic was niet zelfzuchtig en gaf een niet te missen kans voor de Jong en die weet wel raad met zulke kansen (1-1). Helaas moest EHS’85 één minuut later met 10 man verder. Een overtreding van Harold Vos werd veels te zwaar bestraft door de scheidsrechter met een rode kaart. Spits Jager werd tactisch gewisseld voor middenvelder Bjorn Nijholt. HOC had iets meer balbezit maar werd niet echt gevaarlijk toch kwam daar de 2-1 voor de thuisclub. Een lange bal in de diepte werd door de spits teruggelegd in het strafschopgebied en werd binnen geschoten. De 2-2 van Oluic was een prachtige actie van de middenvelder. Hij kreeg de bal net over de middenlijn en gaf een panna aan de laatste man van HOC en snelde nog langs 2 spelers van HOC en scoorde in de verre hoek met zijn linkerbeen.

Daarna kregen beide teams nog kleine kansjes op de winst. Martijn Korthuis zag zijn kopbal na een voorzet van Sander Katoen door de keeper corner getikt worden. De laatste man van HOC kreeg vlak voor tijd ook de rode kaart gepresenteerd door de scheids na een kleine bodycheck tegen Mark Linneman. Deze rode kaart was ook veels te zwaar bestraft. Daarna floot de scheidsrechter af en konden beide partijen tevreden zijn met het punt. Volgende week opnieuw een uitwedstrijd tegen IJhorst.