Combinatieteam nipt langs Achilles 1894

EMMEN - Het combinatieteam van FC Emmen bestaande uit wisselspelers, A-junioren en spelers die nog steeds wachten op een overschrijving, heeft met minimale cijfers van hoofdklasser Achilles 1894 gewonnen. De Assenaren waren een gelijkwaardige tegenstander maar hadden de pech dat verdediger Chris van Houten kort voor tijd een voorzet in eigen doel werkte waardoor FC Emmen met 3-2 won.

Soufiane Laghmouche glijdt langs zijn tegenstander.

Niklas Tarvajärvi scoort met het hoofd.

Na een goed begin van FC Emmen kwam Achilles 1894 steeds beter in de wedstrijd hoewel de 0-1 uit de lucht kwam vallen. De Emmer verdediging tastte na tien minuten spelen mis en Thomas Careman maakte het karwei af: 0-1. FC Emmen had een kwartier nodig om op gelijke hoogte te komen. Vleugelspits Aladji Barrie werd door doelman Robert Ritsema ten val gebracht en Soufiane Laghmouchi schoot de strafschop vlekkeloos in: 1-1. Twee minuten later zette Niklas Tarvajärvi de thuisclub op voorsprong door uit een vrije trap van Jurjan Mannes in te koppen: 2-1. Het was tevens de ruststand.

Aladji Barrie aan de bal.

Hussein Raza (tweede van rechts) speelde negentig minuten als linksback (Foto's: Bennie Wolbers).

Na de pauze werden bij FC Emmen twee A-junioren ingewisseld en in het verloop van de wedstrijd nog drie. Er kwamen kansen voor de door elkaar gehusselde formatie o.a. door Aladji Barrie die met schoten uit een redelijke hoek onfortuinlijk was.

Aan de andere kant stichtte ook Achilles behoorlijk wat onrust met een goede rol voor Joel Amakodo die zes minuten voor tijd toch nog de goed keepende Stefan van der Lei met de gelijkmaker verschalkte.

Op zich was het een stand waar beide partijen best tevreden mee mochten zijn maar kort voor tijd leidde Aladji Barrie de winnende treffer in met een voorzet die door Assenaar Chris van Houten in eigen doel werd gewerkt.

FC Emmen-Achilles 1894 3-2. 10. Careman 0-1, 25. Laghmouchi (strafschop) 1-1, 27. Tarvajärvi 2-1, 84. Amakodo 2-2, 88. Van Houten (eigen doel) 3-2. Toeschouwers: 120.