Historische overwinning SVV’04 smaakt naar meer.

SCHOONEBEEK - SVV’04 heeft eindelijk de eerst overwinning geboekt in de tweede klasse. Hoogezand werd het slachtoffer van de dadendrang van de “zebra’s”. Hoogezand begon gedreven en zette SVV’04 met verzorgd voetbal bijna een half uur lang vast op eigen helft. De snelle Severiano van Bolhuis leverde een paar scherpe voorzetten van rechts, maar keeper Bos bleef paraat.

In de 14e min werd een vrije trap van Mark Kuipers door keeper Job v/d Linde uit de hoek geranseld. Een paar minuten later kwam van Bolhuis op links in balbezit en zijn voorzet werd onberispelijk door Wolling in de bovenhoek getikt, 0 – 1. Hoogezand bleef druk zetten, Amine Ajouaou schoot hard recht op keeper Bos. Ook 3 corners op rij leverden geen doelpunt op en geleidelijk aan werd het wat onverzorgder bij Hoogezand. Van Bolhuis trok nogmaals van rechts naar binnen, maar zijn schot zeilde over het doel. Trainer Scherpen zette twee nieuwe backs in en SVV’04 slaagde erin om verder van de goal te komen. Op slag van rust probeerde Ruud Klingenberg een voorzet te geven van rechts. De bal werd onderweg van richting veranderd en zeilde over Job v/d Linde in de lange hoek, 1 – 1 !!!

Na rust een ander beeld, SVV’04 straalde vertrouwen uit en drong Hoogezand achteruit. Het werd een echt voetbalgevecht en spannend om te zien. Aan beide kanten werden weinig echte kansen weggegeven. Keeper v/d Linde kreeg een hard schot van Corwin van Engelenhoven niet klemvast en Bart Moes schoof de bal in de lange hoek, 2 – 1. Door een sliding van achteren door Martijn Lambeck liepen de emoties nog even op en werden zowel Martijn Lambeck als Frank Schoemakers door de goed leidende scheidsrechter v/d Werf uit Joure met rood weggestuurd.

Het slot akkoord was voor Jeroen Kerkdijk, hij omzeilde de buitenspelval, maar zijn schot werd gepakt door Job v/d Linde. Met deze overwinning werd het puntenaantal verdubbeld naar zes en gaat SVV’04 met een goed gevoel de winterstop in. Eerstvolgende wedstrijd na de winterstop is op 25 januari thuis tegen Noordster.

Opstelling SVV’04: Dennis Bos, Ruud Klingenberg, Bastian Zondag, Michel Kerkdijk, Jarno Gerrits(35: Frank Klaassen), Mark Kuipers, Frank Schoemakers, Gerbrand Schoemakers, Bart Moes(75: Jeroen Kerkdijk), Ruben Prinsen(35: Corwin van Engelenhoven), Milan van der Weide.