Arjan Wessels,??n keer raak, drie punten

EMMEN - WKE begon sterk aan de wedstrijd en zette Baronie direct onder druk. Eerst was Paul Weerman dicht bij een treffer, maar de doelman redde fraai. Even later kwam Berend Oosting(foto onder) oog in oog met de doelman, maar was net iets te traag, waardoor de doelman kon redden. Midden in deze periode viel de treffer voor Baronie. In de 17e minuut beoordeelde Rudolf Lip een verre trap verkeerd en kon Guillermo Zschusshen de bal oppikken, nogmaals Rudolf Lip uitkappen en klaar leggen voor zijn broer Tyron. Met een droge knal scoorde hij 0-1.

Vanaf dat moment was Baronie de betere ploeg en was WKE even van slag. Zo kreeg de doelpuntenmaker nog een kans maar aarzelde te lang, zodat doelman Raymond Beukeveld kon redden. Nadat eerst Erik Eleveld al een keer in het strafschopgebied werd aangetikt (geen strafschop, volgens de scheids) zond Kevin Mooibroek een lange pass richting Paul Weerman, die nam in het strafschopgebied de bal schitterend aan en werd op moment van schieten in de rug gelopen, strafschop.

Deze strafschop werd in de 40ste minuut onhoudbaar binnengeschoten door Kevin Mooibroek.

De tweede helft was aan beide kanten mat en plichtmatig. Veel balverlies en bijna geen gevaarlijke momenten voor de goal. Berend Oosting kreeg een minimale kans toen de keeper de bal verkeerd uitverdedigde en Berend vanaf de zijlijn probeerde hij de bal over de doelman in het doel te deponeren, maar die ging ver naast. Aan de andere kant een lange bal op een van de spitsen van Baronie die de bal met zijn hoofd schampte en de bal over de uitglijdende doelman Raymond Beukeveld in het zijnet verdween. De grootste kans kreeg WKE toen Erik Eleveld door de verdediging soleerde en de bal voor de doelman op Paul Weerman legde, maar die schoot tegen de keeper aan.

En toen de 92ste minuut. Onbegrijpelijk dat trainer André Paus nog een wissel toepast op zo'n laat tijdstip. Arjan Wessels komt voor Theo Gennissen en loopt naar de rechter spitspositie. Het spel wordt hervat en de bal komt bij Berend Oosting. Die plaatst de bal op de in de diepte sprintende Arjan Wessels en met zijn eerste balcontact lobt hij de bal over de uitlopende doelman in het lege doel. Tien seconden in het veld, één keer de bal rakend en WKE 3 punten bezorgen. En ik zag André Paus denken, hoezo onbegrijpelijk wisselen in blessuretijd. Het is gewoon een gouden, wat zeg ik een supergouden wissel.

Alles wat Baronie was stormde richting de vrouwelijke grens om te protesteren dat het buitenspel zou zijn geweest. En als zo vaak in deze situaties, de scorende partij vond het geen buitenspel en verliezende wel. Zoals een bestuurslid van Baronie het uitdrukte, het was wel 5 meter buitenspel. Toen RTV Drenthe in de bestuurskamer kwam werd hem verzocht om 's avonds de beelden van het 2e doelpunt nog een keer te herhalen en als het kon, stilzetten op het moment van passen.

En zo geschiedde en wat bleek, Arjan Wessels was op het moment van spelen bij lange na niet buitenspel. En daar zijn wij uit sportief oogpunt zeer blij mee.

Door deze overwinning heeft WKE zich een goede uitgangspositie verworden. Aanstaande zondag is uit tegen Westlandia een gelijkspel voldoende. Dat de thuiswedstrijd met 5-0 is gewonnen telt niet meer. Resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Bij Westlandia is wel de naar Ado Den Haag vertrekkende topscorer Raily Ignacio weer terug. WKE is dus gewaarschuwd.(zie ook fotoboek)