Bargeres in finale nacompetitie

EMMEN - Het waren 2 opmerkelijke wedstrijden waar een boek over te schrijven valt. In de uitwedstrijd in Nw. Roden kwam Bargeres in een uitstekende eerste helft door twee doelpunten van Jorrit Visser op een 0 ? 2 ruststand. In de blessuretijd werd zelfs nog een penalty gemist door Rob Stiekema. Er gebeurde veel in de eerste helft en dat had weinig met voetbal te doen. Er was een grote intimidatie van de kant van Nw. Roden. De scheldwoorden werden zowel in het veld als buiten het veld door trainer en leider voortdurend gehanteerd.

Dit miste zijn invloed niet op de spelers van Bargeres. Ondanks de meerderheid in spelers van 11 tegen 9 kwam een geheel ander Bargeres uit de kleedkamers in de tweede helft. Onder de indruk van het fysiek en  verbaal geweld en niet wetend wat te doen met de meerderheid in spelers, was het spel duidelijk minder geworden. Zelfs na de tweede rode kaart aan Nw. Roden zijde wist Bargeres geen voordeel te trekken uit de meerderheid aan spelers.

Vreemd genoeg wisten de rood hemden uit Emmen geen positie meer te spelen waardoor de achterhoede in een 1 op 1 situatie raakte. Gevolg was dat Nw. Roden de kansen kreeg en met 9 man terug in de wedstrijd kwam en zelfs de overwinning pakte met 2 maal Ronald Drent en 1 maal Sander Drent. Daarmee kwamen de spelers uit Nw. Roden goed weg en was Bargeres verbouwereerd over het fysieke en mentale geweld. Met vuurwerk werden de spelers van Bargeres binnen gehaald en moesten uiteindelijk ook weer vertrekken terwijl de rotjes achter hen werden afgestoken. Een bijzondere ervaring en amateur voetbal onwaardig.

In de thuiswedstrijd was er derhalve veel aangelegen om niet in te gaan in de intimidatie en de sportieve revanche te halen. Dit bleek niet eenvoudig. Bargeres was op alle fronten beter en had in de eerste helft zeker 5 opgelegde kansen maar keeper Andre Beuker stond succes in de weg. Met name Reinier Visser, Wouter Huizing en Rik Zinnemers kwamen heel dicht bij maar keeper Beuker wist met voeten en handen de 0 – 0 te bewaren. Inmiddels was Martijn Drent met een rode kaart uit het veld gestuurd door de uitstekende leidende scheidsrechter Tuncay Balta uit Hoogezand na natrappen op Reinier Visser.

Ook dit overtal aan spelers wist Bargeres niet te benutten en het duurde tot de 30ste minuut in de tweede helft dat Bargeres resultaat boekte. Reinier Visser werd door een speler van Nw. Roden onderuit gehaald in de 16 meter waarna scheidsrechter  Balta terecht een strafschop toekende die vervolgens door Rob Stiekema werd benut. Kort na het doelpunt viel de tweede rode kaart aan Nw. Roden zijde. Marcel Kuiper, hij was voortdurend bij de opstootjes betrokken, werd terecht uit het veld gestuurd na een forse overtreding op Reinier Visser in een dood spel moment. De 11 tegen 9 situatie veroorzaakte een golf van aanvallen in de resterende tijd van Bargeres maar ondanks goede mogelijkheden van Leon de Labije, Reinier Visser en Rob Stiekema wist Bargeres niet te scoren. Na 90 minuten stond de schrale 1 – 0 op het scorebord waardoor penalties moesten worden genomen.

De druk was inmiddels voor beide partijen enorm toegenomen. R. Drent miste de eerste penalty voor Nw. Roden Vervolgens wist Leon Smalbil voor Bargeres te scoren. Jan Cor Tel wist de tweede penalty te scoren voor Nw. Roden maar Jelmer Visser bracht de 2 – 1 op het scorebord voor Bargeres. Toen ook Joost Buur miste voor de derde penalty en Rik Zinnemers wist te scoren voor Bargeres was de beslissing bijna gevallen. De 4de penalty werd gemist door Nw. Roden waardoor Bargeres gezien het spelbeeld terecht verder gaat in de nacompetitie.

De volgende uitdaging zal Protos zijn, die met 1 – 0 wist te winnen van PJC. Daarmee treffen beide clubs uit de 5e klasse F elkaar opnieuw in de finale van de nacompetitie. De wedstrijd wordt gespeeld op het veld van VIOS te Oosterhesselen op zondag 31 mei. Complimenten aan de ploeg uit Bargeres en lof voor de uitstekende scheidsrechter Tuncay Malta en de KNVB die zich bewust was van het risico van deze wedstrijd en de hiervoor adequate maatregelen hadden getroffen. Bargers zal nu op het veld van VIOS oosterhesselen Protos treffen met als inzet een plaats in de 4e klasse. Aanvang: 14.00 uur.