Bargeres promoveert naar de 4e klasse

OOSTERHESSSELEN - Het was de derde keer dit seizoen dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. In de competitie wist Bargeres beide wedstrijden van Protos te winnen. Op een zonnig Sportpark van VIOS Oosterhesselen werd door beide ploegen een spannende wedstrijd gespeeld. De eerste 25 minuten waren duidelijk voor Protos. De spanning was groot bij de spelers van Bargeres.
In de 4e minuut werd bij een ongevaarlijke situatie niet doortastend ingegrepen door de verdedigers van Bargeres waardoor Sjoerd Vermeulen van Protos plotseling voor keeper Erwin Post verscheen en eenvoudig de bal over de doelman van Bargeres kon koppen. De 1-0 achterstand hield de spelers van Bargeres duidelijk bezig en de betere kansen in deze beginfase waren voor Protos. Met snelle counters probeerden de gasten uit Steenwijksmoer Bargeres op een grotere achterstand te zetten.

In het tweede deel van de eerste helft  kreeg Bargeres meer vat op het spel van Protos en drukte de tegenstander terug op eigen helft. Kansen waren er voor o.a. Wouter Huizing, kopbal na een voorzet van Dennis Schimmel, en de individuele acties van Jorrit Visser op de rechtervleugel werden steeds dreigender.

In de 35e minuut  kwam de terechte 1-1. Jorrit Visser passeerde in een snelle actie enkele spelers van Protos en de  strakke schuiver in de linker hoek werd nog gestopt door keeper Rene Voorstok maar in de rebound wist Wouter Huizing te scoren.(foto).
De treffer gaf Bargeres vleugels en er ontstonden meerdere kansen voor het doel van Protos. De fraaiste kwam na een actie van de junior Leon de Labije die met een prachtige passeerbeweging op de achterlijn de bal terug legde op Reinier Visser, die niet aarzelde en direct hard de bal inschoot en door keeper Rene Voorstok met een gestrekt been van de lijn werd gehaald.

Ook na de rust waren de beste kansen voor Bargeres in de eerste 20 minuten. Maar Wouter Huizing, Jorrit Visser en Leon de Labije wisten de kansen niet te verzilveren. Het gaf Protos weer moed en de blauwhemden kwamen weer beter in het spel en wisten nu Bargeres terug te zetten op eigen helft. De conditie ging zichtbaar een rol spelen bij de spelers en verwacht mocht worden dat de ploeg die de volgende treffer op het scorebord zou brengen ook de winnaar zou worden van deze finale.

De beslissing viel in de 40ste minuut. Wouter Huizing bracht de bal met een mooie voorzet vanaf links voor het doel en over de verdedigers van Protos. De bal kwam precies bij Leon de Labije die vanaf rechts inschoot en keeper Rene Voorstok van Protos kansloos liet. De beslissing was daarmee gevallen en in de resterende minuten had Protos niet meer de kracht om nog echt terug te komen.

De wedstrijd stond onder de prima leiding van scheidsrechter Johan Hes uit Steenwijk geassisteerd door de grensrechters Rene Broekman uit Beilen en Wietze Drenth uit Donkerbroek. Met dank aan de organiserende vereniging Vios Oosterhesselen voor de prima organisatie en begeleiding van deze fraaie middag.

Na afloop werd er uitgebreid feest gevierd in de kantine van de V.V. Bargeres en bleef het in het “centrum van Bargeres” nog lang onrustig.

Trainer Fokke de Jonge (links staande) en zijn team zorgden vanmiddag voor een mooi resultaat door de nacompetitie winnend af te sluiten en daarmee kampioen DVC'59 volgen naar de vierde klasse.(zie ook fotoboek)