Bargeres wint vrij gemakkelijk van Weerdinge

WEERDINGE - In een matige wedstrijd heeft Bargeres vrij gemakkelijk van Weerdinge gewonnen. Alhoewel de eindstand doet vermoeden dat de winst vrij eenvoudig door de Emmenaren werd binnengehaald, is de werkelijkheid dat er gedurende de eerste 75 minuten nog wel degelijk strijd werd geleverd door beide ploegen. Bargeres domineerde de gehele wedstrijd maar wist pas laat in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken. Beide ploegen speelden zeker niet een goede wedstrijd.

Het was opvallend dat beide ploegen elkaar veel ruimte gaven waardoor over en weer goede kansen ontstonden. Zo stond Leon Smalbil al na 5 minuten plotseling met een vrije kopkans alleen voor keeper Alex Slok Soede van Weerdinge maar via de keeper verdween de bal miraculeus over de lat. Emille Bakker van Weerdinge kreeg vervolgens de ruimte op links maar zijn schot werd tot 2 keer toe gekeerd door keeper Erwin Post van Bargeres. In de 22ste minuut ontfutselde Wouter Huizing de bal van keeper Slok Soede en stelde vervolgens Lex Mensink instaat om te scoren.

Scheidsrechter Patrick Hut besloot het doelpunt tot verontwaardiging van de Bargeres spelers alsnog af te keuren. In de 33ste minuut was het wel raak voor Bargeres. Tim Idema werd op rechts weggestuurd en legde de bal terug op de penalty stip waarna Wouter Huizing en Leon Smalbil nog “even overleg hadden” wie er van beide zou schoren. Leon schoot vervolgens de bal achter keeper Slok Soede, 0 – 1. Weerdinge was wakker geworden en met een goed schot van Emille Bakker en een prachtig afstand schot van Robin Jeuring waren de gastgevers dicht bij de gelijkmaker.

Na de rust een overeenkomstig beeld waarbij Bargeres steeds slordiger werd in de passing. Het leek wel of de Emmenaren de overwinning al op zak hadden. In de 49ste minuut wist Bargeres te scoren maar de grensrechter Pol van Weerdinge was de enige die buitenspel had gezien zodat voor de tweede keer een goal van Bargeres werd afgekeurd door scheidsrechter Hut. De slordigheid van Bargeres bleef niet ongestraft en in de 63ste minuut ging de aanvaller Tim Idema van Bargeres in zijn eigen verdediging in de fout door het onderuit halen van Willem Scholten. Scheidsrechter Hut wees eerst gedecideerd naar de penalty stip maar kwam op advies van de grensrechter van Bargeres, Peter van Wetten, op zijn beslissing terug en legde de bal buiten de 16.

Rob Stiekema van Bargeres deed nog zijn best om de spanning terug in de wedstrijd te brengen door een te korte terugspeelbal op keeper Post maar Erwin Kruit van Weerdinge wist niet dit buitenkansje te benutten en strandde op keeper Post. Het was de ommekeer in de wedstrijd. Het aanvalstrio Tim Idema, Wouter Huizing en Jorrit Visser waren te snel voor de moe gestreden verdedigers van Weerdinge. Wouter Huizing wist na een fraaie voorzet Jorrit Visser te bereiken, die vrij kon inkoppen, 0 - 2 (73ste minuut).

In de slotfase wist Frank Hagenouw met een fraai afstandschot en het mooiste doelpunt van de middag Bargeres definitief in veilige haven te loodsen. In blessuretijd wist Tim Idema op rechts Jorrit Visser te bereiken die eenvoudig terug kon leggen op Idema en de stand op 0 – 4 wist te brengen. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte overwinning met een iets te groot uitgevallen uitslag.