Beloften kloppen FC Groningen in bekerduel

HEERENVEEN - Jong SC Heerenveen/FC Emmen is het seizoen prima begonnen met een 3-1 bekerwinst op de beloften van FC Groningen. Na de 2-0 ruststand op sportpark Skoatterwald, met doelpunten van Igor Djuric (19e) en Rico Wolven (27e), werd het twee minuten na de pauze 3-0 dankzij de net in het veld gekomen Steven de Blok. De wedstrijd leek te zijn gespeeld maar de gasten schakelden een tandje hoger.

Keeper Harm Zeinstra wist echter met een kwartet prima reddingen de Groninger aansluitingstreffer te voorkomen. Hij kon echter niet verhinderen dat invaller Dennis Krohne, vervanger van Danny Menting, alsnog in de 88e minuut voor de Groninger eretreffer tekende. Pawl Wojciechowksi moest in de 41e minuut het veld geblesseerd verlaten.

Opstelling: Zeinstra, Kopic, Djuric, Lazaro, Görtz, De Vries, Wolven, Wojciechowski (41e Pelé van Anholt), Narsingh (46. De Blok), Fazil, Wakker (76. Siekman).