Beloften van start met verlies in Rotterdam

ROTTERDAM - Jong SC Heerenveen/ FC Emmen is de competitie begonnen met een 2-0 nederlaag tegen de combinatie Feyenoord/ Excelsior. In Rotterdam was de ploeg niet opgewassen tegen de sterke selectie van de Rotterdamse ploeg waar onder andere Wijnaldum, De Cler, Landzaat, Bruins en Biseswar op het veld stonden.

Samir Fazli, Richard Stolte en Luciano Narsingh kregen in de eerste helft kansen maar Feyenoord doelman Mulder stond zijn mannetje. De thuisploeg kwam vlak voor de thee op voorsprong door een afstandsschot van Ribero. In de tweede helft nam Feyenoord/ Excelsior wat gas terug, waardoor er voor sc Heerenveen/ FC Emmen meer ruimte kwam om gevaar te stichtten maar echte kansen kregen de noordelingen niet meer waarna Pattinama in de tachtigste minuut het duel besliste.

Ondanks de nederlaag, heeft de trainer Johnny Jansen van de Fries/ Drentse combinatie genoeg aanknopingspunten gezien voor het vervolg van de nog jonge competitie.

“Wanneer we zorgen dat we vanuit een betere organisatie spelen, kunnen we verder bouwen aan dit team.” Jong sc Heerenveen/ FC Emmen krijgt volgende week Jong AZ op bezoek in Heerenveen.

Jong sc Heerenveen/ FC Emmen: Bangma; Lazaro, Djuric, Kopic, Wolven; De Vries, Ingelsten, Stolte; Narsingh, Fazli, Wakker.