C-jeugd bekert moeiteloos verder

COEVORDEN - De Emmer C-jeugd heeft ook de derde en laatste bekerwedstrijd in de poulefase gewonnen. Na eerdere overwinningen op SC Erica en SVBO werd nu Germanicus met 10-0 verslagen. SC Heerenveen/FC Emmen A1 versloeg FC Groningen met 2-1.

FC Emmen/SC Heerenveen C deed het in de eerste helft op sportpark de Pampert in Coevorden nog rustig aan. Thuisclub Germanicus hield de achterstand tenminste beperkt tot 0-3. De doelpunten voor de in de eerste helft nog wat slordig spelende Emmenaren werden gemaakt door Stefan Kikkert (2) en Nick Westebring. Na de thee gingen de Coevordenaren meer fouten maken waarvan de ploeg van trainer Berry Zandink gretig profiteerde. Tom Heerkes tekende voor de 0-4 waarna Pascal Huser er vier op rij fabriceerde. Mark de Bruin en Tom Heerkes scoorden de laatste twee goals.

FC Emmen/SC Heerenveen C: Koers (Eberhard): Rijkens (Arends), Westebring (Graver), Wessels, Baas (Heerkes), Leon Berens (Meijer), Nijkamp (De Bruin), Rasevic, Huser, Kikkert (Spijodic), Bjorn Berends.

SC Heerenveen/FC Emmen A1 boekte na twee verliesbeurten de eerste competitiezege van het seizoen door FC Groningen met 2-1 te verslaan. Van Anholt en Van Elsas scoorden de goals voor de Fries/Drentse combinatie nadat FC Groningen aanvankelijk de leiding had genomen. Mike Koenders speelde de gehele wedstrijd terwijl Luciano Slagveer kort voor tijd inviel voor Arsenio Valpoort. Gianluca Caria bleef met een hamstringsblessure aan de kant.