Drie punten voor Erica'86

GEESBRUG - In de 5de klasse C stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tussen VCG en Erica ?86 op het programma. Beide teams konden de punten goed gebruiken. Erica ?86 stond op plek 9 en VCG zelfs voorlaatste. Het was trouwens niet te zien dat beide teams de punten nodig waren, want de eerste helft begon matig. Er ging aan beide kanten veel mis en er werden weinig kansen gecre?erd. Pas in de 25ste minuut kreeg VCG de eerste kans. Er werd echter huizenhoog over geschoten door de spits van VCG.

Ook Erica ’86 kwam langzaam beter in het spel. De combinaties lukten steeds beter. In de 35ste werd Kevin Reuvers aan de rechterkant diep gestuurd en wist een prima voorzet te geven. Patrick Bruins wist de bal bij de tweede paal terug te leggen op Nils Reuvers. Die wist de bal aan Daniël Jagt te geven. Jagt schoot de bal beheerst in de verre kruisen. Een prachtgoal. 0-1.

Vijf minuten later kwam Erica ’86 goed weg dankzij twee geweldige reddingen van reservedoelman Tim Sijbom. De eerste en tweede keeper van Erica ’86 waren beide afwezig en daardoor kreeg Sijbom zijn kans in het eerste elftal. Het bleef door deze reddingen 0-1 bij rust.

In de tweede helft ging Erica ’86 verder waar het in de eerste helft mee bezig was, kansen creëren.  Nils Reuvers schoot over na een snelle aanval over rechts via Gerjan Mulder en Zander Hoogenberg. Even later kopt Nils Reuvers via een stuit over, na een corner van Daniël Jagt. Al met al geen gelukkig wedstrijd voor Nils Reuvers dus.

VCG stelt er bar weinig tegenover in de 2de helft.  De kansen die er komen ontstaan door overtredingen van Erica ’86 waardoor er voorzetten gegeven kunnen worden op de lange spitsen van VCG. In de 65ste minuut volgt er uit een overtreding een kansrijk vrije bal. Tim Sijbom weet de bal in eerste instantie goed  te keren en in tweede instantie net voor de inlopen spits te pakken.

In de 77ste minuut wordt het 0-2 door een schot uit de tweede lijn van de uitstekend spelende Daniël Jagt. Zijn 2de voor de middag en 3de doelpunt van het seizoen. Er volgen nog enkele kansen voor Gerjan Mulder en Zander Hoogenberg, maar de eindstand blijft 0-2. Voor de ploeg uit Erica eindelijk weer 3 punten.