DVC'59 ruim langs TEVV

NIEUW DORDRECHT - In het begin leek het er nog niet op, dat TEVV zo'n ruime nederlaag zou lijden, want er waren nogal wat kansen over en weer. Maar waar de spitsen van TEVV faalden, wisten de spitsen van de Nieuw Dordtenaren wel hoe ze met de kansen om moesten gaan. Moet gezegd, dat ze ook wel wat medewerking van de verdediging van de Exlo?rmonders kregen. Rudie Meems maakte uit een goede voorzet de 1-0 en even later strafte dezelfde spits slecht wegwerken van Mark Baas goed af, 2-0. Zoals gezegd, de bezoekers kregen ook wel kansen, maar spits Jasper Wiering van TEVV wist die niet te benutten.
Vlak voor rust maakte Martin Doek er ook nog 3-0 van, doordat een ver schot van hem van richting werd veranderd. Ralph Ekamper was daardoor kansloos. In de tweede helft maakte Rudie Meems er gelijk 4-0 van, maar toen kwam Henry Neijerman met een paar omzettingen en die pakten vooralsnog goed uit. Meijerman maakte de 4-1 met een mooie lob en even later stond hij vrij voor de keeper, maar die redde ditmaal bekwaam.

Ook Jasper Wiering en Patrick Faber kregen nog een paar goed mogelijkheden, maar strandden eveneens op de keeper. In de slotfase maakte Nick Mink er nog 5-1 van door een voorzet ineens op de pantoffel te nemen en daardoor Ralph Ekamper kansloos latend.