Eerste drie punten voor Erica ?86.

ERICA - In competitieronde 3 van dit seizoen trof Erica ?86 de mannen van Germanicus uit Coevorden. Germanicus stond na 2 wedstrijden op 1 punt, waar Erica ?86 nog geen punten wist te behalen. Beide ploegen kwamen goed uit de startblokken en waren aan elkaar gewaagd. Er werd van beide kanten behoudend gespeeld, waardoor de ruimtes klein bleven en het spel niet spetterend was. De eerste kans was er na vijf minuten voor Germanicus. Waar een ingooi voor Erica had moeten zijn, kreeg Germanicus deze toegewezen. Handig gebruik makend van de verwarring, hervatten zij het spel snel en was de eerste knal op het doel van Bouke Witvoet een feit. Het schot spatte uiteen op de paal, waarna de bal door de Ericaanse verdediging kon worden geruimd.

Na een kwartier spelen kreeg ook Erica ’86 hun eerste kans. Daniël Jagt gaf een subtiele pass over de Coevorder verdediging, waarna Nils Reuvers de bal uit de lucht pakte en op doel schoot. De bal ging echter een meter of 2 langs de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten later was het weer Reuvers die op doel kon afwerken, maar het vizier niet op scherp had. Uit een vrije trap van Roy Lit, kopte Reuvers naast.

Germanicus kon op dat moment niet veel meer dan tegenhouden, wat toch aardig lukte. Hoewel zij erg veel moeite hadden met de uitstekend spelende Dennis Djoegan, was het na een half uur spelen nog 0-0. Na een half uur, werd ook Roy Boelens nog eens diep gestuurd, maar kon zijn directe verdediger niet verschalken. Wel raakte Lukas Ronde bij een duel zodanig geblesseerd, dat hij vervangen moest worden. Martin Jagt nam zijn plaats als rechtervleugelverdediger in.

Vijf Enkel minuten later, de 35e minuut, kreeg Erica ’86 een corner. Patrick Bruins nam deze strak op de eerste paal, waar Roy Lit snoeihard inkopte. 1-0.(foto) Het eerste doelpunt in de competitie was een feit.

2e helft ging verder waar de 1e helft was opgehouden. Kleine ruimtes, trage balcirculatie en veel lange ballen. Het eerste feit van de 2e helft was een wissel. In de 65e minuut, verliet Nils Reuvers geblesseerd het veld. Gerjan Mulder was zijn vervanger. In de 71e minuut, kreeg Erica’86 een vrije bal op een meter of 20 van het doel. Kevin Reuvers posteerde zich achter de bal en schoot deze hard achter de doelman tegen de touwen. Het was pardoes 2-0.

Na deze treffer was Erica ’86 het spoor bijster. Posities werden niet bezet en er werd niet meer vooruit gevoetbald. Erica’86 moest zich beperken tot verdedigen. Germanicus kreeg hierdoor toch een aantal kansen. Vlak voor tijd wisten ze, hoewel in buitenspel positie, er één te benutten. 2-1. Na deze aansluitingstreffer beleefden de Ericanen nog enige hachelijke momenten voor het doel, maar keeper Witvoet wist zijn doel verder schoon te houden.

Aan de andere kant werd Erica’86 tweemaal een zuivere strafschop ontzegd. De ene keer werd Roy Boelens vlak gelegd, de andere keer was het Dennis Djoegan. 2-1 de eindstand, dus de 3 punten bleven in Erica. Door deze overwinning klimt Erica’86 naar de 8e plaats. Volgende week spelen de mannen van Gerard Lambers in Haren tegen Be Quick 1887.