Emmen D1 bekert verder

EMMEN - Emmen D1 heeft de eerste taak van het seizoen goed volbracht: doorbekeren. In de bekerpoule, waarin NkvvProtos D1 (0-10) en SVBO D1 (5-1 winst) al werden verslagen, bleek SVV?04 D1 geen lastige horde. In Schoonebeek werd het 0-10 voor de jeugdige Emmenaren. Dubbele cijfers, wat niet meer dan logisch was gezien het spelbeeld.

Zoals al vaker wordt gemeld, echt spannend en flitsend zijn dit soort bekerwedstrijden niet. SVV’04 D1 speelt komend seizoen samen met de andere bekertegenstanders in de 1ste klasse, de competitie waarin Emmen D2 ook speelt. Als tweede divisionist ben je dan zeker aan je stand verplicht om een goede uitslag neer te zetten. NkvvProtos D1 werd al met aardige cijfers ingepakt, SVV’04 D1 had vandaag geen enkele inbreng in de wedstrijd. Het niveauverschil was te groot om te spreken van een wedstrijd.

Met een begeleiding dat het fysiek gezien zwaar had vanmorgen, wegens verplichtingen tot 07.45 uur met het eerste elftal, voetbalden de Emmenaren tot het strafschopgebied van de tegenstander aardig. Veel balbezit uiteraard, waarmee tot zestien meter van het doel vele leuke dingen werden gedaan. Het werd bij vlagen echter zo enorm druk in het strafschopgebied, waardoor het soms geen doorkomen aan was. Vele gretige Emmen-spelers die graag wilden, maar vergaten wat precies hun taak was. Spits Roderick Zeilstra had in de eerste helft enorm veel spelers om zich heen, waardoor de ruimtes klein werden en vaak balverlies in de zestien meter werd geleden.

Ook werden er vele, vele kansen gemist, wat de ruststand geen glans gaf. “Slechts” 0-3, terwijl het veel hoger had moeten zijn. Na vier minuten was Roderick Zeilstra diegene die de score opende. Een goede combinatie via centrale verdedigers Selwyn Reuvekamp en Alex Blekkink, die Glenn Arts inspeelde, zijn man passeerde en een goede voorzet gaf op Roderick. Niet te missen, en 0-1. Pas in de 21ste minuut werd het 0-2. Een opnieuw goed gespeelde aanval kwam via Quincy David Notten, ex-SVV’04, voor de voeten van Rafael van Beek, die scoorde. Glenn Arts maakte vlak voor de rust de 0-3.

In de rust enkele omzettingen aan de kant van Emmen. Zo mocht Jorg Scherpen zijn spitspositie in nemen ten koste van Roderick Zeilstra. Na twee minuten scoorde Jorg direct de 0-4. Hij brak door de verdediging en rondde goed af. Niet veel later werd het 0-5, met opnieuw Jorg in de hoofdrol. Hij gaf een goede steekpass op Yannick van Duyn, die koelbloedig zijn kans afmaakte.

Toen duurde het even voordat het publiek de zesde treffer zag. Die treffer kwam vreemd tot stand. Jorg Scherpen nam een indraaiende corner, en zag die tot zijn verbazing in het doel verdwijnen: 0-6. “QD” Notten zorgde met een afstandschot voor de 0-7, waarna twee minuten later zijn voorzet/schot in eigen doel werd gewerkt: 0-8. Niels Berger maakte zijn eerste treffer en scoorde de 0-9. Bart Veenstra zorgde voor het slotakkoord, en scoorde, op aangeven van linksbuiten Rafael van Beek de 0-10.

Opnieuw tien goals, opnieuw een overwinning en met een doelsaldo van 25-1 bekert de D1 verder. Echte testcases zijn dit soort wedstrijden natuurlijk niet, al zit het voetballend toch aardig met de Emmenaren. De mentaliteit bij de spelers wordt steeds beter, enkele vastigheden beginnen zich te vormen en men wordt elke dag nog meer een team. Het gaat dus positief, en nu zaak om dat om te zetten in het doel van de hele voorbereiding: aanstaande zaterdag, GRC Groningen D1 uit. Die gaan we winnen!

SVV’04 D1 – Emmen D1 0-10
Opstelling Emmen D1: Sven Rakers, Niels Berger, Selwyn Reuvekamp, Alex Blekkink (43. Bart Veenstra), Bart Veenstra (30. Mark van den Berg), Max Alders, Wesley Engels (30. Yannick van Duyn, 55. Roderick Zeilstra), Glenn Arts (30. Frenk Veldwijk), Roderick Zeilstra (30. Jorg Scherpen), Quincy David Notten, Rafael van BeeK.

Doelpuntenmakers:
04’ 0-1 Roderick Zeilstra
21’ 0-2 Rafael van Beek
28’ 0-3 Glenn Arts
32’ 0-4 Jorg Scherpen
34’ 0-5 Yannick van Duyn
47’ 0-6 Jorg Scherpen
49’ 0-7 Quincy David Notten
52’ 0-8 Eigen doelpunt
54’ 0-9 Niels Berger
59’ 0-10 Bart Veenstra