Emmen D1 Drachtster Boys D1 6-3

EMMEN - Alle ingredi?nten voor een perfecte wedstrijd waren aanwezig voor Emmen D1: Een prachtig hoofdveld, een schijnende zon, perfecte wedstrijdballen, muziek tijdens de warming-up en een heuse omroepster. Nu zou er nog ??n zaak moeten gebeuren: voetballen. Zeker de eerste twintig minuten werd het publiek niet verwend, maar dat werd bij vlagen keurig hersteld: een 6-3 overwinning op Drachtster Boys D1.

Wellicht dat het even wennen was voor de spelers van trainer Joeri van der Tuin, spelen op het hoofdveld. Het publiek zag in ieder geval een slecht startend Emmen, dat mat oogde. Geen “power”, geen mooi lopende aanvallen en veel balverlies. Drachtster Boys D1 bleek wel vanaf de eerste minuut er bovenop te zitten, en juist daardoor kwamen de Friezen op voorsprong. In de zevende minuut werd er op een wat klungelige manier bij de hoekvlag op eigen helft balverlies geleden. Een aanvaller van Drachtster Boys D1 nam dat cadeautje in dank aan en gaf de bal af aan een teamgenoot die niet kon missen: 0-1.

De Emmenaren leken even wakker geschud te moesten worden, en hadden dus even behoorlijk wat tijd nodig om te beseffen dat het een competitiewedstrijd betrof. Het was dan niet sterk, toch kreeg men sporadisch wat kansjes. Alex Blekkink had zo in de twaalfde minuut de gelijkmaker op zijn schoen, maar op weg naar het doel lag de keeper in de weg. Verder kon Emmen geen vuist maken.

Totdat de twintigste minuut begon. Niels Berger werd vervangen door Max Alders, en alsof het een signaal was voor iedereen: er werd opeens overtuigender gevoetbald. Vlak voor rust brak Roderick Zeilstra door de verdediging, en scoorde hij koelbloedig de 1-1. Nog voordat de scheidsrechter affloot voor de rust, kreeg Emmen ook nog een corner. In de kluts bleek Yannick van Duyn de brutaalste en dat werd positief uitbetaald. Hij zette de Emmenaren met een intikker op voorsprong.

In de rust onder het genot van een kop thee wat boze gezichten van de begeleiding, afgezien van de voorsprong. Veel basiszaken werden niet goed uitgevoerd, en dat hadden de spelers ook goed door. Gelukkig was er nog een helft te voetballen, en kon er nog veel worden goedgemaakt. En dat gebeurde.

Zeven minuten na de start van de tweede helft had Roderick Zeilstra de kans op de 3-1, echter raakte hij, na een hele mooie aanval over de gehele breedte, de paal. Enkele tientallen seconden later was het wel raak. Een onderschepping van Yannick van Duyn op het middenveld, Roderick Zeilstra die goed werd weggestuurd en een goede assist gaf op Jorg Scherpen. Hij scoorde, via de lat, de 3-1.

Een minuut later lag de bal alweer in het andere rood-witte net. Een lange bal werd goed afgemaakt door de ploeg uit Drachten: 3-2. Tien seconden daarna was het alweer raak. Direct na de aftrap werd Roderick Zeilstra met een lange bal weggestuurd, en scoorde hij opnieuw: 4-2.

De 4-2 was eigenlijk wel de beslissing, de Emmenaren waren de tweede helft oppermachtig. Het was dan vanaf nu ook de zaak om de score uit te breiden en vertrouwen op te doen. De score werd uitgebreid. Opnieuw een goede aanval, die in de tweede helft vaak te zien waren, ditmaal afgerond door Yannick van Duyn: 5-2. Glenn Arts schoot vier minuten voor tijd van afstand mooi de 6-2 binnen. Drachtster Boys had echter het slotakkoord. Een vrije bal van zo’n dertig meter viel netjes vlak onder de lat binnen, keeper Sven Rakers dacht dat de hoge bal over ging, maar hij viel net binnen.

Vandaag hebben we weer een goede stap gezet, zeker op basis van de laatste veertig minuten. De volgende wedstrijd is direct een mooi affiche: FC Groningen D2 – Emmen D1. Beide teams speelden 2 seizoenen geleden nog tegen elkaar om het kampioenschap in de 2de divisie F. Tot nu toe zijn beide teams na 2 wedstrijden nog ongeslagen. Dat belooft een leuk potje te worden.

Opstelling Emmen D1: Sven Rakers, Frenk Veldwijk, Selwyn Reuvekamp (47. Niels Berger), Glenn Arts, Mark van den Berg (30. Wesley Engels), Bart Veenstra (30. QD Notten), Niels Berger (20. Max Alders), Yannick van Duyn, Alex Blekkink, Roderick Zeilstra, Rafael van Beek (30. Jorg Scherpen)

Scoreverloop:
7’ 0-1 Drachtster Boys
29’ 1-1 Roderick Zeilstra
30’ 2-1 Yannick van Duyn
rust
37’ 3-1 Jorg Scherpen
38’ 3-2 Drachtster Boys
39’ 4-2 Roderick Zeilstra
42’ 5-2 Yannick van Duyn
56’ 6-2 Glenn Arts
60’ 6-3 Drachtster Boys