Emmen wint met nieuwe sponsoren van Dalen

EMMEN - Het gaat rooskleurig voor de voetbalvereniging Emmen. Naast de twee overwinningen van het eerste elftal (vorige week 2-4 winst bij Roden, afgelopen zondag 5-2 winst tegen Dalen) staat het met de sponsoring ook goed. HTD Hijstechniek is, in samenwerking met Humo, hoofdsponsor. Kwebbel, kinderopvang en bso, is co-hoofdsponsor. Vandaag werden voor wedstrijd de nieuwe sponsoren gepresenteerd. Samen met de bekende fotograaf Bennie Wolbers ging het eerste elftal en de sponsoren voor de reclameborden op de foto met de nieuwe tenues.

Nadat de hele fotosessie was voltooid, begonnen de mannen van Erik de Jong aan de  waming-up. In de spits vandaag Radovan Zivcic, de man die vorige week met een doelpunt en twee assists opviel. Het begin van de wedstrijd was niet sterk. Emmen begon in de nieuwe shirts zeker niet goed aan de wedstrijd, en Dalen kreeg kansen op de opening van
de score. De paal en Ronald Falke hielden de Emmenaren echter op de been.

Langzaam maar zeker kregen de Emmenaren meer grip op de wedstrijd. De combinaties gingen makkelijker, en het eerste doelpunt volgde. Joeri van der Tuin scoorde na een goede aanval over rechts. Even later profiteerde Rob Herbers na een misstap van de laatste man van vv Dalen, waardoor het 2-0 werd. Vijf minuten voor rust werd het 3-0. Een voorzet werd goed teruggelegd door Radovan Zivcic, Rob Herbers schoot de bal binnen. Vlak voor rust kwam er nog een opstootje. Gert-Jan Reinders liet zich even gaan, en duwde een tegenstander tegen de grond, waardoor Reinders met rood de kleedkamers op kon zoeken.

De tweede helft, met tien Emmenaren, begon voortvarend. Radovan Zivcic tikte, voordat de keeper bij de bal kon, de bal naar Jelle Siekman, die de 4-0 binnenschoot. Toch liet Dalen ook van zich horen. Allereerst door een corner, waar keeper Ronald Falke mistastte. Even later een prachtig doelpunt aan de kant van Dalen, een halve omhaal werd beloond met de 4-2.

Met nog twintig minuten op de klok had Dalen dus nog kansen om er meer uit te halen. Het ging echter omgekeerd. Trainer Erik de Jong bracht Mervin Prenger en Jonny Koops in het veld, die beiden betrokken waren bij de 5-2. Mervin Prenger gaf een assist op Jonny Koops, die zijn doelpunt meepikte. De tweede competitieoverwinning voor de voetbalvereniging Emmen is een feit, en kan zich met trots koploper worden van de tweede klasse L. De volgende wedstrijd is een mooi affiche, de wedstrijd tegen Achilles 1894 in Assen, dat vorig seizoen degradeerde uit de 1ste klasse F. Met de nieuwe hoofdsponsoren HTD Hijstechniek en Humo en co-hoofdsponsor Kwebbel kinderopvang & bso ziet de toekomst er zeker rooskleurig.