Emmer aanwinsten actief in Zuid Frankrijk

EMMEN - Voor Xander Houtkoop en Donovan Deekman wordt het een korte vakantie. Beide spelers waarvan eerstgenoemde al voor het komende seizoen door FC Emmen is vastgelegd en Deekman op de nominatie staat om door FC Emmen te worden ingelijfd, zijn actief op het toernooi voor beloftenteams in Toulon. Wat ook geldt voor trainer Harry Sinkgraven die als assistent fungeert bij de beloften van Oranje.

 

Het Nederlands beloftenteam staat onder leiding van Hans Schrijver, ooit voor een korte periode hoofd jeugdopleiding bij FC Emmen, en Harry Sinkgraven: de nieuwe trainer van FC Emmen. Xander Houtkoop en Donovan Deekman spelen een belangrijke rol in het elftal dat tot de halve finale is doorgedrongen. Houtkoop staat regelmatig in de basis en de goal van Deelman in de wedstrijd tegen Egypte betekende plaatsing voor de halve fnale.

Na de halve finale, die woensdag wordt afgewerkt, staat afhankelijk van het resultaat in ieder geval nog een duel op het schema. Aanstaande vrijdag volgt dan of de finale of bij verlies in de halve finale een duel om de derde plaats. Dan pas is het seizoen 2009/10 voor de beloften voorbij en kunnen ze zich op het komende voetbaljaar richten.
Xander Houtkoop heeft al te kennen gegeven een goed gevoel bij de keuze voor FC Emmen te hebben.

,,Ik krijg veel complimenten en felicitaties van trainers en spelers, wat aangeeft dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ook de samenwerking met trainer Harry Sinkgraven zie ik wel zitten. De afgelopen twee seizoenen heeft hij de vrouwen van SC Heerenveen getraind en ik heb daar veel goeds over gehoord.'' Naast Houtkoop heeft ook Michel Poldervaart zich reeds in Emmen voorgesteld. Van het door SC Hereenveen beloofde zestal moeten dus nog vier komen en dat zijn in principe doelman Agil Etemadi, de Braziliaanse verdediger Lazaro en de aanvallers Donovan Deekman en Pedro Beda die een landgenoot van Lazaro is. 
 
Xander Houtkoop  (bron FC Emmen Media)

 



 



Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda