FC Dordrecht zware dobber voor FC Emmen

EMMEN - FC Emmen wil graag de vorige week ingezette stijgende lijn doortrekken maar zal dat moeten doen tegen FC Dordrecht, de nummer vijf van dit moment. Bovendien betreft het een uitwedstrijd naar de moeilijk te nemen veste GN Bouw stadion. De eerste overwinning van het seizoen smaakt uiteraard naar meer en dat zal gelet op de preciare situatie op de ranglijst dan ook moeten. Trainer Harry Sinkgraven zag dat de winst op AGOVV iets deed met zijn jonge ploeg.

,,Je zag ze opfleuren, ze hadden er hard voor gewerkt en met een 3-1 zege van het veld stappen geeft ze natuurlijk een goed gevoel. Niet dat ze bij eerdere wedstrijd er niet hard voor werkten maar deze keer had het resultaat. Nu is het natuurlijk zaak dat goede gevoel vast te houden.''

Tegenstander FC Dordrecht maakt tot dus ver een goed seizoen door. De ploeg scoort veel getuige de daverende 8-0 zege bij FC Eindhoven en een 5-3 overwinning bij FC Zwolle. De ploeg telt maar liefst zes spelers die drie goals of meer hebben gescoord met John Verhoek, die vijf maal succesvol was, als topschutter. FC Dordrecht leed twee keer verlies maar dat was wel tegen de topploegen SC Cambuur en De Graafschap waardoor de oogst in de laatste vier duels slechts vier punten is. Afgelopen vrijdag werd in Doetinchem met 2-0 van De Graafschap verloren ondanks prima voetbal van de formatie van trainer Gert Kruys. Hij kreeg complimenten voor de speelwijze maar leverde daar natuurlijk wel de punten in. Een verhaal dat FC Emmen coach Harry Sinkgraven niet onbekend in de oren klinkt.

Wat blessures betreft had FC Emmen dit seizoen geen klagen. Jannes Wolters is de vaste naam op het lijstje terwijl Joos Valgaeren ook al een tijdje uit de running is. Daarbij hebben zich nu Roy Stroeve en Wesley Wakker gevoegd. Stroeve is geopereerd en geholpen aan de buitenmeniscus wat hem op waarschijnlijk twee maanden vrije tijd komt te staan. Wakker heeft een scheurtje in een middenvoetsbeentje en bovendien wat last van een knie. FC Dordrecht moet overigens aanvoerder Marcel van der Sloot een tijd wegens een blessure missen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda