FC Emmen contracteert Erik van der Ven

EMMEN - FC Emmen heeft Erik van der Ven voor twee seizoenen vastgelegd. De 25-jarige linkermiddenvelder, geboren op 15 februari 1984 in Schaijk, stond de afgelopen twee seizoenen bij TOP Oss onder contract.


Erik van der Ven heeft de jeugdopleiding van PSV doorlopen maar de eerste selectie bleek voor hem niet haalbaar. In de zomer van 2003 verruilde hij PSV voor de Belgische topclub RC Genk waar hij slechts vier keer in de hoofdmacht speelde maar wel een keertje scoorde. In 2004 ging Erik van der Ven voor drie seizoenen naar Helmond Sport waar hij een vaste basisspeler was. In de afgelopen twee seizoenen stond hij regelmatig in de basis bij TOP Oss dat om budgettaire reden een optie voor een derde seizoen niet kon lichten.

Naast vier duels in België heeft Erik van der Ven 153 wedstrijden in de eerste divisie gespeeld waarin hij elf maal scoorde. Over zijn eigen kwaliteiten zegt hij: ,,Ik kan aan ieder team voetballend iets  toevoegen. Ik leef voor het voetbal, laat er alles voor en heb de juiste mentaliteit. Als ik een wedstrijd heb verloren, kan ik daar een heel weekend chagrijnig van zijn.’’ Erik van der Ven is tevens in het bezit van de diploma’s trainer-coach 3 en 2.

 

 

 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda