FC Emmen en BV Veendam elk een helft sterk

MUSSEL - FC Emmen heeft het oefenduel tegen BV Veendam met een 2-2 stand afgesloten. De eerste helft was duidelijk voor de Emmenaren, na de pauze was BV Veendam de betere ploeg. De wedstrijd werd in Mussel voor ruim duizend toeschouwers gespeeld. Hoewel BV Veendam de eerste grote kans had, was FC Emmen in de eerste helft de iets betere ploeg. De aanvallen werden in dikwijls hoog tempo uitgevoerd en de 2-0 ruststand was dan ook wel verdiend.

Het kwam wel na zes minuten met de schrik vrij toen toen doelman Agil Etemadi een vrije trap buiten zijn bereik op de paal zag eindigen maar zeven minuten later was het aan de andere kant bijna raak. Xander Houtkoop bereikte met een vrije trap Roy Stroeve die zijn inzet tot hoekschop zag worden verwerkt. Halverwege de eerste helft leidde een vrije trap wel tot de 1-0 voorsprong. Michel Poldervaart schoot ineens in.

Doelman Remco van der Veen kwam bij de poging de bal te keren zo ongelukkig ten val dat zijn schouder uit de kom raakte waardoor Peter van der Vlag moest invallen. Kort voor de pauze tilde Roy Stroeve de stand naar 2-0 toen hij een prima aanval over rechts bij de tweede paal afwerkte: 2-0. FC Emmen speelde met de Griek Kostas Koulides in de basis.

In de eerste helft had hij een paar redelijke momenten maar na de pauze toen hij op het middenveld de positie van Michel Poldervaart over had genomen was hij zo goed als onzichtbaar. In de slotfase kwam met ene Angulos nog een tweede Griek zijn opwachting maken maar liet ook geen onuitwisbare indruk achter. BV Veendam was met negen wisselspelers naar Mussel getogen terwijl FC Emmen slechts een handvol op de been kon brengen: wat te maken had met het feit dat de beloften 's middag tegen FC Twente moesten aantreden.

Wellicht dat dit een rol speelde want na de thee liet FC Emmen zich op de eigen helft terug dringen tegen een BV Veendam dat vooral via linkerspits Tjeerd Korf veel onheil stichtte. Korf maakte na een uur voetballen ook de 2-1 en zes minuten later bracht Michael de Leeuw zelfs de stand op gelijke hoogte. Hij benutten een strafschop die door Bai Kamara was veroorzaakt.

Het was bepaald een aantrekkelijk duel met voldoende pit om boven het niveau van een normale oefenwedstrijd uit te stijgen. Ook in het laatste kwartier vielen er nog doelrijpe mogelijkhedn. Een counter via Xander Houtkoop had de 3-2 kunnen zijn, kort daarop had het ook 2-3 in het voordeel van de Veendammers kunnen staan na een fout van Tim Siekman.

In de laatste minuut leek FC Emmen alsnog de overwinning te grijpen toen Pedro Beda de BV Veendam defensie te vlug af was. Hij passeerde ook doelman Peter van der Vlag maar raakte slechts de paal. De rebound leek vervolgens nog gemakkelijker want Houtkoop had de bal voor het intikken maar schoot voorlangs.

FC Emmen-BV Veendam 2-2. 24. Poldervaart 1-0, 42. Stroeve 2-0, 59. Korf 2-1, 65. De Leeuw (strafschop) 2-2. Scheidsrechter: Van der Scheer. Toeschouwers: 1200.

FC Emmen: Etemadi: Cathalina (73. Angulos), Bergsma (82. Siekman), Paridaans, Bai Kamara, Ripson, Koulidis, Poldervaart (46. Görtz), Beda, Stroeve (87. De Blok), Houtkoop.