FC Emmen en De Graafschap in evenwicht

DOETINCHEM - FC Emmen heeft in Doetinchem het oefenduel tegen De Graafschap met een doelpuntloos gelijkspel afgesloten. Een uitslag waarmee FC Emmen niet mocht mopperen omdat de thuisploeg een fikse hoeveelheid doelkansen niet kon uitbuiten.

In het rijtje wedstrijden tegen oppositie van gelijk of zwaarder kaliber was het duel tegen De Graafschap vanuit Emmer gezicht de minst goede. Geen sprankelende fases zoals in voorgaande duels maar veelal ploeteren waarbij de concentratie af en toe leek te ontbreken. Op zich geen ramp want de ploeg heeft het bewijs beter te kunnen diverse keren bewezen.

De Graafschap trad op het terrein van de amateurvereniging Doetinchem wel in de sterkste samenstelling aan. FC Emmen begon daar en tegen met proefspeler Nyron Wau in de basis terwijl de eveneens op proef zijnde Paul Voss al na 25 minuten mocht opdraven ten faveure van de licht aangeslagen Pedro Beda. Wau is een speler van redelijk eerste divisie niveau maar of hij een verrijking voor FC Emmen zou kunnen zijn is een tweede. Paul Voss was dat donderdagavond zeker niet, de lange spits uit de opleiding van PSV kwam nauwelijks in het stuk voor.

FC Emmen had het in het eerste half uur moeilijk tegen de aanvallers van De Graafschap. Linksback Hassan Bai Kamara zag herhaaldelijk Martijn Meerdijk aan zich voorbij flitsen terwijl de aalgladde Oussama Assaidi ook voor veel onrust zorgde. Doelman Agil Etemadi kreeg dan ook werk genoeg en hield bijvoorbeeld Assaidi en Steve de Ridder van de openinsgtreffer af. FC Emmen kwam pas in de laatste tien minuten aan enkele gevaarlijke tegenstoten toe, Vier minuten voor de pauze kreeg Xander Houtkoop na een afspeelfout op het middenveld een prima gelegenheid maar schoot voorlangs het door Joost Terol verdedigde doel. Op slag van rust pakte Terol een goed ingeschoten vrije trap van Roy Stroeve.

Kort na de pauze kwam Joos Valgaeren in het veld voor Timothy Cathalina en ging Arjen Bergsma aan de rechterkant spelen. Het aantal kansen voor de Doetinchemmers was minder royaal dan voor de pauze maar toch ontsnapte FC Emmen nog een aantal malen. De prima spelende centrale verdediger Sjors Paridaans redde een keertje vlak voor de doellijn nadat Michel Poldervaart een dwarspass op het middenveld in de voeten van een Graafschapper zag eindigen. Joep van den Ouweland was nog het dichtst bij de openingsgoal maar zag na een uur spelen een fraai boogje buiten bereik van Etemadi op de lat belanden. In de slotfase werd het door diverse wissels wat rommeliger en kreeg FC Emmen zowaar een mogelijkheid via invaller Steven de Blok. Zijn schot werd echter door Terol gekeerd. 

De Graafschap-FC Emmen 0-0. Scheidsrechter: Van der Scheer. Gele kaart: Meijer (De Graafschap), Bergsma (FC Emmen). Toeschouwers: 1000.
FC Emmen: Etemadi: Cathalina (52. Valgaeren), Bergsma (72. Görtz), Paridaans, Bai Kamara, Ripson, Stroeve, Poldervaart, Wau (80. De Blok), Beda (25. Voss), Houtkoop (72. De Vries). 


Zie ook fotoboek

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda