Gezamenlijke aanpak Sportiviteit & Respect

ZEIST - Het voetbalbrede programma Sportiviteit & Respect gaat op zaterdag 25 juli - de openingsdag van het nieuwe voetbalseizoen - officieel van start. ,,Het is de hoogste tijd om wanordelijkheden op en rond de voetbalvelden uit te bannen, deze collectieve aanpak is daarvoor hard nodig", aldus Danny Hesp, van de Vereniging van Contractspelers.

Met de start van het nieuwe voetbalseizoen slaat het Nederlandse voetbal de handen ineen om tot een gezamenlijke aanpak te komen ter verbetering van 'Sportiviteit & Respect' op en rond de voetbalvelden. Deze unieke samenwerking wordt gevormd, ontwikkeld en actief gesteund door Vereniging van Contractspelers (VVCS), Coaches Betaald Voetbal (CBV), Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON), internationale spelersvakbond FIFPro, Eredivisie CV (ECV), Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV), Masterplan Arbitrage, Coöperatie Eerste Divisie (CED), Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, UEFA, Stichting Meer dan Voetbal en KNVB. 

Sportiviteit & Respect
Daar waar de samenleving in zijn algemeenheid verhardt, geldt dit helaas ook voor het voetbal. Door haar verantwoordelijkheid te nemen binnen de eigen invloedssfeer - op en rond de Nederlandse voetbalvelden - beoogt de voetbalsport verbetering te realiseren en op termijn een aansprekende voorbeeldfunctie te vervullen. Het thema 'Sportiviteit & Respect' zal gezamenlijk en op actieve wijze onder de aandacht worden gebracht. Zo moet op termijn een collectieve, duurzame aanpak ontstaan, met als doel het zoveel mogelijk uitbannen van wanordelijkheden rond het Nederlandse voetbal. De betrokken partijen realiseren zich terdege dat zij zichzelf een ambitieuze doelstelling hebben opgelegd. Echter, gezien de urgentie van het thema en de maatschappelijke rol van het voetbal zien zij noodzaak voor deze collectieve aanpak in de vorm van een voetbalbreed programma.

Nationaal Voetbalcongres
Als één van de eerste concrete stappen zal er medio november 2009 een Nationaal Voetbalcongres worden georganiseerd met als thema 'Sportiviteit & Respect'. Hier zullen een aantal thematische activiteiten de revue passeren. De initiatiefnemers van 'Sportiviteit & Respect' zullen vervolgens een tastbare invulling geven aan de uitkomsten van het congres, naast de reeds zelf ontwikkelde initiatieven.

Ideeënbus
|Vanaf maandag 26 juli is een digitale ideeënbus geopend. Via sportiviteitenrespect@knvb.nl kan iedereen suggesties indienen om het thema Sportiviteit en Respect op en rond de Nederlandse voetbalvelden te verbeteren. In het belang van het Nederlandse voetbal, al haar spelers en de supporters wordt iedereen die het voetbal een warm hart toedraagt vriendelijk verzocht om ideeën te delen. 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda