Goede start van Drenthina

ASSEN - Na een afwezigheid van 5 jaar vandaag voor Drenthina een hernieuwde kennismaking met de 2e klasse. De eerste wedstrijd van deze nieuwe competitie was direct tegen ??n van de favorieten, LTC uit Assen. De Assenaren waren het afgelopen seizoen als 3e ge?indigd en hadden al aangekondigd het komend seizoen, door de versterkte promotieregeling i.v.m. de invoering van de topklasse, bij de eerste drie te willen eindigen. De equipe van Gerrie Benes was dus gewaarschuwd.

In de eerste fase van de wedstrijd was het dan ook de thuisploeg die het heft in handen nam. De Drenthina-verdedigers hadden hun handen vol aan de bewegelijke voorhoede van de Assenaren en moesten alle zeilen bijzetten om een vroege achterstand te voorkomen. In de 13e minuut kon op links Bas Boersma een voorzet niet verhinderen en was het Ronnie Bulthuis die bij 2e paal de bal ongehinderd via het lichaam van Michiel Sanders kon binnenschieten: 1 – 0.

Drenthina raakte echter niet in paniek en kwam daardoor steeds beter in de wedstrijd. Vooral door hard te werken en een goede organisatie kwamen er ook kansen voor de bezoekers. Doelman Veldkamp verkeek zich op een voorzet van Ollie Uitenwerf en had geluk dat de bal via zijn handen tot corner werd gepromoveerd. Even later was Veldkamp wel attent en keerde een te slap ingeschoten bal van Gezim Luli.

In de 24e minuut kreeg Drenthina loon naar werken. Ollie Uitenwerf gaf een slim hakballetje op Paul van Braam. Van Braam liet zijn directe tegenstander zijn hakken zien en gaf een afgemeten voorzet op de bij de 2e paal geheel vrijstaande Tom (Ernie) Brinks die de bal onberispelijk binnenschoot: 1 – 1.

Na de gelijkmaker kreeg de thuisploeg nog een dot van een kans op een nieuwe voorsprong. Spits Roderik Timmer probeerde Michiel Sanders met een stiftje te verschalken, maar hij verkeek zich op de lengte van de doelman die de bal eenvoudig kon onderscheppen. In het resterende deel van de eerste helft was het Drenthina dat het betere van het spel had. Ollie Uitenwerf had vlak voor rust pech dat zijn schot buiten bereik van doelman Veldkamp via de paal naast het doel verdween.

Na de pauze waren het de mannen van Gerrie Benes die brutaal het initiatief namen, zonder direct tot uitgespeelde kansen te komen. In de 55e minuut was het wederom de frivole Tom Brinks die op avontuur ging. Op de voor hem zo karakteristieke wijze slalomde hij door de LTC verdediging waar hij door Jarno Buist onreglementair werd gestuit. Buist kreeg daarvoor een gele kaart van scheidsrechter Wijbenga, naar later bleek één met gevolgen.
De toegekende vrije bal was een kolfje naar de hand van Ollie Uitenwerf. Buiten bereik van doelman Veldkamp gind de bal tegen de touwen: 1 – 2.

Op dat moment een terechte voorsprong voor de nieuwbakken 2e klasser. Vanaf dat moment moest LTC komen en werd de Drenthina verdediging onder druk gezet. Even leken de bezoekers onder de druk te bezwijken. Trainer Benes bracht een aantal verse krachten in om op die manier de aanvalsdrift van de thuisploeg te ontregelen. In de 75e minuut ging Jarno Buist het 16-meter gebied in en ging nogal opzichtig onderuit in het duel met Erik van Braam. Scheidsrechter Wijbenga beoordeelde de duikeling als een schwalbe en gaf Buist zijn 2e gele kaart.

Het laatste kwartier kreeg Drenthina door de “man-meer” situatie nog een aantal kansen de voorsprong uit te breiden. Zowel Tom Brinks als Ollie Uitenwerf waren echter slordig in de afwerking waardoor LTC tot de laatste minuut geloof bleef houden in een gelijkspel. Ondanks een aantal hachelijke moment bleef de groen-witte verdediging overeind en was de eerste overwinning in dit nieuwe seizoen een feit.