HZVV sluit seizoen af met nostalgisch re?nietoernooi

HOOGEVEEN ? HZVV sluit op zaterdag 26 mei het seizoen af met een re?nietoernooi voor oud-spelers van HZVV 1 en het huidige eerste elftal. Het toernooi, dat voor het eerst wordt gehouden, krijgt de naam: HZVV 1 door de jaren heen, mee. Vier teams met oud-eerste elftalspelers spelen een toernooi en als het een succes wordt is het de bedoeling er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Voor de toeschouwers is het aangename nostalgie en komen er verschillende spelers op het nieuwe sportcomplex, die een periode na 1990 de kleuren van HZVV hebben gedragen.
Het idee voor het unieke toernooi ontstond bij de overgang van het oude sportpark naar het nieuwe sportcomplex. Ter gelegenheid van het afscheid van het oude complex speelden oud-HZVV-ers een wedstrijd en dat viel zo goed in de smaak dat de vraag kwam of dit niet vaker kon plaatsvinden. Een commissie ging aan de slag en het resultaat is dat zaterdag 26 mei verscheidene oud-HZVV-ers hun kunnen nog eens laten zien. De commissie bestaat uit Jaap de Jonge, Jan Wolter de Jonge, Andre Barelds, Maurice Veld en Jantinus Mulder. Na heel wat bellen en mailen zijn er vier ploegen gevormd, waarbij nostalgie hoogtij viert. Ook zullen enkele oud-trainers acte de presence geven.

Het eerste team dat zal deelnemen bestaat grotendeels uit spelers van de ploeg, die in 1992 via een beslissingswedstrijd in Meppel tegen DOS Kampen naar het hoogste niveau promoveerde. Het gaat hierbij om spelers, die tussen 1991 en 1996 in het eerste elftal van HZVV speelden. Het team bestaat uit o.a. Henk van Zwol, Henry Kramer, Roelof Bisschop, Martin Salomons, Fokke Drost, Jan Wiebke Knobbe, Dan de Vries, Erwin Bonder, Nelis Louhenapessy, Jaap de Jonge, Casper Houtzager, Bert Scholing, Rene de Vries, Bert Hansma, Henry Bosman en Bart Eigenhuis. De trainers van dit team zijn Bert Bosman en Wim Akse. Bosman was van 1990 tot en met 1993 trainer van HZVV 1 en loodste de ploeg in drie jaar van de derde klasse naar de eerste klasse.

Het volgende deelnemende team bestaat uit spelers, die in de periode 1996 tot 2001 de kleuren van het eerste elftal van HZVV verdedigden. Deze ploeg promoveerde in 1996 naar de hoofdklasse. Het team bestaat uit Karlo Meppelink, Joost Bekhuis, Eddie Koekoek, Gerwin Rundervoort, Marcel Smid, Richard Tempelman, Peter Bos, Jan Keen, Peter Pot, Jan van Rozen, Patrick Wolbers, Martijn Mellema, Mark Bekhuis en Peter Bols. Trainer is Luidzen Nijboer, die dit seizoen trainer van Grijpskerk was en komend seizoen bij Blauw Wit ’34 aan de slag gaat. Nijboer trainde HZVV 1 tijdens de seizoenen 1995-1996 en 1996-1997.

De derde ploeg, die aan het reünietoernooi gaat deelnemen wordt gevormd door spelers, die tussen 2001 en 2006 in het eerste van HZVV voetbalden. Op 26 mei zullen Ferry Oostra, Erwin Mulderij, Kay van Zwol, Mike Kelly, Edwin Boxma, Jan Mulder, Vincent Tigelaar, Mans Loman, Nexhat Berisha, Michel Ratuohaling, Danny van der Sleen, Ali Farhad en Arne ter Heide aanwezig zijn. Trainer van dit elftal is Harold Brunsting, die van 2002 tot en met 2007 trainer was van HZVV 1. 

De vierde ploeg bestaat grotendeels uit spelers van het huidige eerste elftal met spelers, die een paar jaar geleden stopten. De spelers die toegezegd hebben zijn: Wiebe Zinger, Rick Reints, Erwin Breukelman, Arjan Kleine, Roy Jurgens, Marco Hartman, Frank Strijker, Dennis Jurgens, Joël Huiskes en Harm Pronk. Trainer is André Blom. Het toernooi begint om 10.30 uur en de laatste wedstrijd begint om 15.00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda