HZVV start voorbereiding nieuw voetbalseizoen

HOOGEVEEN ? De eerste selectie van HZVV is maandag 27 juli begonnen met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De club is de voorbereiding begonnen met een sterk gewijzigde spelersgroep en ook in de technische staf hebben de nodige wijzigingen plaatsgevonden. Donderdag 6 augustus speelt HZVV haar eerste oefenwedstrijd in Assen tegen zondag eersteklasser GVAV Rapiditas uit Groningen.
Het afgelopen seizoen kreeg voor HZVV nog een aangenaam staartje door het treffen op donderdag 9 juli tegen Ajax. Het werd een fantastische happening met maar liefst 4500 toeschouwers onder schitterende weersomstandigheden. Dat was tevens de eerste wedstrijd, waarbij de nieuwelingen hun kunnen konden tonen. HZVV kon maar liefst tien nieuwe spelers begroeten.

Van HHC kwamen Roy Jurgens, Koen Otten en Erwin Breukelman. Jasper van der Stouw kwam over van Olympia ’28 uit Hasselt, dat net promotie naar de eerste klasse miste. Theo Hoogeveen verruilde de zondag vierdeklasser Smilde ’94 voor HZVV. Frank Hoolsema en doelman Wiebe Zinger kwamen van Emmen. Doelman Marco Hollak ging van OZC naar HZVV en doelman Marcel Scholten kwam over van Hoogeveen. Jan Jaap Uiterwijk Winkel is de enige, die vanuit de eigen jeugd de stap naar de eerste selectie maakte.

Door deze versterkingen zijn de verwachtingen hoog gespannen bij HZVV en de club wil graag de stap naar de hoofdklasse maken. Door de komst van de topklassen is de promotieregeling drastisch versoepeld. In de eerste klasse promoveren namelijk de eerste vier naar de Hoofdklasse. De klasseperiodekampioen heeft daarnaast ook nog een kans op een plaats in de Hoofdklasse.

Trainer Bert Scholing gaat zijn tweede seizoen in bij de eersteklasser en heeft in Arne ter Heide een nieuwe assistent trainer. Assistent-trainer Marcel Smid is trainer van Dedemsvaart geworden. Een ander nieuw gezicht in de technische staf is de 39-jarige Jan Spijkerman, die dit seizoen als keeperstrainer zal fungeren. De ploeg is met nieuw elan aan het nieuwe seizoen begonnen en gaat met veel vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet.

In de bekercompetitie heeft HZVV zeer zwaar geloot, want de ploeg treft de zaterdag hoofdklassers Staphorst en ACV en buurman Hoogeveen. Dat betekent dat HZVV en Hoogeveen op dinsdag 25 augustus voor het eerst in de geschiedenis een officiële wedstrijd tegen elkaar spelen. De oefenperiode start HZVV met deelname aan het toernooi van de zaterdag tweedeklasser LTC uit Assen. Het speelt daarvoor drie wedstrijden, namelijk tegen GVAV Rapiditas, GRC en LTC.

Het oefenprogramma luidt als volgt:
Do. 6 augustus 19.00 uur: GVAV Rapiditas-HZVV (bij LTC in Assen)
Za. 8 augustus  19.00 uur: GRC-HZVV (bij LTC in Assen)
Di. 11 augustus  19.00 uur:  LTC-HZVV (bij LTC in Assen)
Za. 15 augustus  14.30 uur:  HZVV- sc Erica
Di. 18 augustus  19.30 uur:  HODO-HZVV
Za.  22 augustus  14.00 uur:  Staphorst-HZVV (beker)
Di. 25 augustus  19.00 uur:   HZVV-Hoogeveen (beker)
Za. 29 augustus  14.30 uur:  DOS Kampen-HZVV
Wo. 2 september  19.30 uur:  HZVV-ACV (beker)
Za. 5 september:  14.30 uur:  HZVV-Grijpskerk (competitie)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda