Nipte nederlaag voor SVBO zat

VRIES - In de zaterdag 6e klasse E stond VAKO - SVBO op het programma en de thuisclub trok na negentig minuten met 1-0 aan het langste eind. Zowel SVBO als VAKO kennen beide een goede seizoensstart. SVBO won de eerste wedstrijd met 8-2 van Veendam 84 en VAKO wist van Westerwolde te winnen met 7-1. De eerste minuten van de wedstrijd ging het gelijk op, over en weer balbezit alleen werden er nooit echte kansen gecre?erd. Hierna kreeg SVBO een licht overwicht met SVBO iets meer in balbezit. Dit resulteerde in niet meer dan enkele afstandschotjes. VAKO kreeg de betere kansen door een paar snelle uitbraken.

Zo ook in de 40e minuut, VAKO onderscheptecde bal na slordig balverlies van SVBO en via de vleugels brak  VAKO snel uit waarna de spits van VAKO alleen op de keeper af kkon gaan. De bal wordt echter voorlangs geschoten. Even later is het weer bijna  raak voor  VAKO, de bal wordt uit een corner op de paal geschoten. Ruststand 0-0.

De 2e helft begon slecht voor SVBO. Enkele minuten na het fluitsignaal speelde Bennie Jeurissen een bal te zacht terug op keeper Jefrey Doek. De spits van VAKO onderschepte de bal en schoof hem goed in de rechterhoek. 1-0.  Na een uur spelen kreeg SVBO weer een overwicht. Er werd goed gecombineerd en de druk op VAKO nam weer toe. Alleen ook nu kon het goede voetbal niet worden omgezet in echte kansen. Net zoals in de 1e helft is het VAKO die via een counter weer een goede kans kreeg, maar doelmna Doek ligt echter in de weg.

De laatste periode van de 2e helft had SVBO weer de overhand. Jeffrey Wakker schiet na een goede loopactie op de keeper, waarna de bal in de voeten van Bennie Jeurrisen belande, maar die schoot rakelings naast. Even later werd een schot van Thijs Scholte Albers vermoedelijk met de hand geblokkeerd. Uit de gegeven corner kopt Thijs Scholte Albers te slap en de bal ging over. SVBO was in deze wedstrijd de bovenliggende partij, maar VAKO kreeg de betere kansen, maar VAKO met 1-0.