Oud FC Emmen speelt tegen DVC'59

NIEUW DORDRECHT - Een selectie van oud FC Emmen spelers komt zondag 7 juni op sportpark Bloemendaal in Nieuw Dordrecht in actie. Het treedt dan aan tegen een elftal bestaande uit spelers van DVC ?59 die in 1999 en 2009 kampioen werden. De wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de festiviteiten ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van DVC ?59. Het duel begint om 14.30 uur.

Cees Spaans, speler van het eerste uur van het betaalde voetbal in Emmen, heeft zich met het bijeen brengen van de selectie bezig gehouden. Ik heb een lijst van zo’n dertig/veertig oud Emmen spelers de belangstelling hebben maar juni is natuurlijk niet de meest geschikte maand voor een dergelijke wedstrijd.

Ik kreeg dan ook meer afzeggingen dan toezeggingen maar heb toch best een aardige selectie bij elkaar gekregen. Zo hebben o.a. Michel van Oostrum, Grads Fühler, Herman Scherpen, Ebel Bos, Alami Ahannach, Jan Haak, Ale Hindriks en Reinier de Vries al toegezegd naar Nieuw Dordrecht te zullen komen. Ben Haverkort zal niet spelen maar wel fluiten.’’

De opbrengst van het programmaboekje dat DVC ’59 ter gelegenheid van deze wedstrijd uit geeft, gaat naar een goed doel. De recette komt namelijk ten goede van de actie Run 4 Duchenne. De ziekte van Duchenne is een spierziekte die vooral jonge kinderen treft. De dames Frieda de Grote en Wanda Bos uit Nieuw Dordrecht maken zich daar sterk voor. Zij hebben tijdens de oliebollencross al achtduizend euro binnen gehaald.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda