Ruime zege EHS?85 op SPW

EMMERSCHANS - Zowel SPW als EHS begonnen de competitie met een nederlaag, SPW verloor verleden week van Borgercompagnie met 2-3, EHS verloor ietswat ongelukkig van Weiteveen met 2-1. Dus voor beide ploegen zaak om vandaag de eerste punten te pakken om aansluiting te houden. EHS heeft een voorbereiding achter de rug die niet bepaalt goed te noemen is, tegen ploegen die een niveau lager acteren werd niet gewonnen. De start van de wedstrijd was voor EHS, SPW werd met redelijk combinatiespel achteruit gedrongen en een aantal keren werd de thuisploeg gevaarlijk voor het doel van SPW. Uit een van de aanvallen wist Richard Fuhler met een bekeken schot de keeper van SPW te verrassen, 1-0.

EHS bleef in de beginfase de betere ploeg, maar de bezoekers waren via de counter een aantal keren gevaarlijk. Na een half uur komen de mannen van trainer Hulshof op gelijke hoogte, door een doelpunt van nummer 9 Jeroen Nanninga. EHS raakte na de gelijkmaker niet in de war, en zocht direct weer de aanval op. Roy Kremer word op links weg gestuurd, hij zoekt de achterlijn op ziet de keeper van SPW ver voor zijn goal staan en weet deze met een mooi schot te verschalken: 2-1. De rust word gehaald met een 4-1 voorsprong, Dennis Sterkenburg scoort de 3-1 (kopbal) en de 4-1 binnen.

Na rust komen de gasten agressiever uit de kleedkamer, met meer fysiek, soms harde overtredingen proberen de gasten de thuisploeg te ontregelen en zo weer in de wedstrijd te komen. Een ongelukkig moment voor het doel van EHS voor aanvoerder Harold Vos zorgt voor de 4-2. Een lage voorzet van de linker kant wordt verkeerd verwerkt door Harold, die daarmee zijn eigen doelman Gerard Holscher passeert.

Hierna is de thuisploeg even de kluts kwijt terwijl SPW weer moed heeft gekregen om de achterstand verder te verkleinen. Daarbij worden ze ook geholpen door de verder goed leidende scheidsrechter, die onterecht een penalty geeft na een verdedigende actie van Denny Scheper. De penalty word in eerste instantie gekeerd door Gerard Holscher, maar de verdediging van EHS staat te slapen waardoor in de rebound SPW alsnog weet te scoren: 4-3.

Met nog een kwartier op de klok wordt het billenknijpen voor de thuisploeg. Maar de prima spelende spit Dennis Sterkenburgh en Kevin Siersema maken in de restant van de partij aan alle onzekerheid een eind, zij scoren allebei waardoor de eindstand van 6-3 word gehaald. EHS doet door dit resultaat en de resultaten op de andere velden weer mee, SPW heeft na 2 wedstrijden nog geen punt en zal de komende weken alle zeilen moeten bijzetten om uit de onderste regionen te raken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda