S.V.B.C. en S.P.W. in evenwicht

BARGER COMPASCUUM ? In de zondag 5e klasse C kreeg SVBC bezoek van SPW en dit duel eindigde in een 2-2 gelijkspel. In een beginfase van aftasten werd het tempo geschroefd door SVBC en dat resulteerde binnen tien minuten in vijf goede kansen. SPW kreeg in de tegenaanval plotseling een kans na een blunder in de verdediging van SVBC maar de keeper Gustin stond goed opgesteld. Kort daarop kopt Hummel uit een goede voorzet de 1-0 binnen. SVBC kreeg even later de mogelijkheid om 2-0 te scoren, maar liet deze onbenut. Uit de daaropvolgende counter die verdacht veel op buitenspel leek, scoorde Nanninga nadat de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter negeerde.

SVBC kwam daarna in een moeilijke fase en SPW kreeg meer vat op de wedstrijd en dat resulteerde in tweetal goede mogelijkheden. Het wachten was op de 1-2, maar vlak voor rust scoorde SVBC 2-1 na een snoei hard schot buiten 16 van Hummel. De tweede helft begon voorzichtig zonder al teveel kansen. SPW kreeg in de gaten dat ze vanuit Barger Compascuum een goed resultaat mee naar Stadskanaal konden nemen en zetten meer druk op de defensie van SVBC. Er werden veel kansen gecreëerd, maar de goed keepend Gustin stond succes voor SPW in de weg. In de 82e minuut was het alsnog raak via Naninga die de eindstand op 2-2 bepaalde.