SC Angelslo fors onderuit

EMMEN - Zaterdag 12 september stond voor Angelslo de 2e competitiewedstrijd in de 4e klasse op het programma. De mannen van trainer Johan Hollen moesten aantreden tegen Smilde ?94. Na de goede start van vorige week zou dit een wel heel vreemde middag worden. Vol vertrouwen begon Angelslo aan de wedstrijd, maar liet zich echter vanaf het begin uit de wedstrijd halen door het harde spel van Smilde en de niet daarop reagerende scheidsrechter.
Hierdoor kreeg Smilde in de 5e minuut een grote kans: een Smilde-speler passeerde keeper Bosma en kon zo inschieten. Jonnick ten Berge redde net op tijd. Pas later in de 1e helft kwam Angelslo gevaarlijk voor de goal; een schot van Brian de Vries en één van Marcel Akgun misten het doel maar rakelings.

Angelslo kreeg iets meer grip op het snelle omschakelen van Smilde en wist Timon Rozeveld van achter uit het veld te bereiken. Deze liep met een fantastische rush door de verdediging van Smilde heen, maar stuitte op de goed keepende doelman van Smilde. Ruststand: 0-0.

Na de rust kwam Angelslo gretig uit de kleedkamer en dit resulteerde al in de 48e minuut in een 0-1 voorsprong. Erdic Akis speelde de bal met een goede steekpass door de verdediging van Smilde en Timon Rozeveld werkte goed af.
Angelslo leek toen de wedstrijd volledig in handen te hebben en het wachten was op de 0-2, maar op dat moment kwam de volledige ommekeer: Smilde brak snel uit en kwam in de 52e minuut door een fantastisch schot op 1-1. De 2-1 voor Smilde`94 stond ook al gauw op het scorebord: in de 58e minuut passeerde een van richting veranderde vrije bal doelman Bosma.

Angelslo kon opnieuw aftrappen en leed direct weer balverlies. Uit deze situatie ontstond een corner, die goed doorgekopt werd bij de eerste paal. De Angelsloër verdediging stond te slapen en de 3-1 was een feit. Hierna was Angelslo de kluts volledig kwijt en moest zij ook de 4-1 en 5-1 nog incasseren doordat er niet meer omgeschakeld werd en vooral veel te slap werd verdedigd.