Sc Angelslo pakt verdiende overwinning

EMMEN - Afgelopen zaterdag 5 stond de eerste competitiewedstrijd voor SC Angelslo op het programma. De mannen moesten onder leiding van de nieuwe trainer Johan Hollen aantreden tegen Onstwedder Boys. en wonnen na een 2-1 ruststand met 4-3. Na een moeizame beginfase, waarin Onstwedde de betere was, was het toch Angelslo dat in de 13e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Aanvoerder Timon Rozeveld wist een terugspeelbal te onderscheppen en schoot goed binnen.
Onstwedderboys kreeg geen grip op de snelle aanvallen van Angelslo en moest regelmatig aan de noodrem trekken. Zo schoot Jonnick Ten Berge uit een vrije bal maar rakelings over. In de 25e minuut was het wederom Timon Rozeveld die uit een goedlopende aanval de 2-0 binnen schoot. Lang nagenieten konden de mannen van Angelslo niet, want door een verdedigingsfout van rechtsback Ivo Bos was het een Onstweddespeler die een voorzet goed afrondde met het hoofd: 2-1 was dan ook de ruststand.

Na de thee bleef het spel op en neer gaan; dit resulteerde voor beide ploegen in een paar mogelijkheden, maar beide keepers wisten goed te redden. Toch kon Angelslo via een snelle counter Timon Rozeveld in stelling brengen, maar deze stuitte op de keeper van Onstwedderboys. De goed meegelopen Erdinc Akis kon alsnog de bal binnenschieten en zo in de 74e minuut de 3-1 op het scorebord zetten.

Onstwedderboys was hierdoor aangeslagen en had 4 minuten later weer geen antwoord op een verrassende bal van Timon Rozeveld: hij schoot achter het standbeen langs op doel en raakte hierbij de lat. Vanuit de rebound nam rechtsback Ivo Bos revanche en noteerde de 4-1. Angelslo dacht de buit al binnen te hebben, maar daar dachten de mannen uit Onstwedde anders over.

Het resultaat was een golf van aanvallen waar Angelslo machteloos tegenover stond. Door een slappe Angelsloër verdediging kon Onstwedde 4-2 aantekenen. Zelfs de 4-3 kwam nog op het bord: Veldhuis van Onstwedderboys krulde op een fantastische manier de bal over de goed keepende Ronnie Bosma heen. Een moeizame, maar wel dikverdiende overwinning voor Angelslo.