SC Angelslo toont veerkracht

EMMEN - SC Angelslo ontving zaterdag BSVV uit Bovensmilde voor haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De ploegen begonnen wat aftastend aan de wedstrijd en al vanaf het begin werd duidelijk dat het een strijd op het middenveld zou worden. Aan beide kanten deden zich een paar mogelijkheden voor, maar een bal op de paal van het BSVVdoel en een paar schoten op het Angelslodoel waren eigenlijk de enige hoogtepunten van de eerste helft. Met een ruststand van 0–0 werden dan ook de kleedkamers opgezocht.

Na de thee was het Angelslo dat veel gretiger begon en op jacht ging naar de openingstreffer, maar door het doorschuiven van de centrale man achterin ook kwetsbaar werd. BSVV ging met een aanval over een paar schijven richting het Angelslodoel en kon via de rechterkant simpel de zestien binnendribbelen, daar iedereen stond te kijken en niet ingreep. Middels een fraai geplaatst schot in de lange hoek stond BSVV in de 59e minuut op voorsprong.

Angelslo raakte na deze openingstreffer niet van de kaart en bleef op dezelfde manier op zoek gaan naar de gelijkmaker. Lang hoefde het toegestroomde publiek hier niet op te wachten, want al in de 63e minuut stond de gelijkmaker op het scorebord: El Asri werd op de linkerkant met een mooie steekbal diepgestuurd en schoot goed binnen.

Het spel golfde hierna op en neer en met een bal op de lat kwamen de Emmenaren goed weg. Angelslo wilde de drie punten toch op de Meerdijk houden en voerde de druk iets meer op. Dit resulteerde in een 2–1 voorsprong in de 77e  minuut: Dragan Sladakovic kon de bal nog net op de goal schieten toen hij onderuit getrokken werd en omdat deze licht van richting veranderd werd, rolde hij simpel binnen.

Angelslo kwam achterin niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd goed uit. In een rommelige, maar gelijkopgaande wedstrijd trok Angelslo toch aan het langste eind. Angelslotrainer Alyresa Shahanggir was blij met de overwinning. “We zetten kleine stapjes. Er is als team gestreden en mijn team toonde veerkracht’’.  Volgende week bezoekt Angelslo SCN uit Nieuwlande. (door Arjan Gossen, elftalleider)