Sp. Zweeloo buigt achterstand om in late oefenwinst op SVV?04

ZWEELOO ? De lichtwedstrijd van woensdag heeft een late, nipte oefenwinst opgeleverd voor Sportclub Zweeloo. In eigen huis, waar de lichtinstallatie het aanvankelijk plotseling leek te begeven, boog de ploeg van trainer Hans Pullen een kleine achterstand om tegen zondagvierdeklasser SVV?04 uit Schoonebeek: 2-1. Vooraf verklaarde de trainer van de Schoonebeekse Voetbal Vereniging - oud-Sp. Zweeloo coach Wilbert Arends - dat hij op drie spelers na met het tweede team af zou reizen naar Zweeloo. Dit in verband met de kraker van zondag als de Zebra?s Ruinerwold treffen.

Ondanks dat gegeven werd het dus geen makkie voor Sp. Zweeloo. De sportieve wedstrijd ging grotendeels gelijk op, met twee ploegen die wilden voetballen. Ondanks dat de geel-zwarten de lat raakten, stond het na 45 minuten nog 0-0. Mauro Dos Reis verving in de rust Kristian Elders, die al snel geplaagd werd door hamstringperikelen. Later zou ook vleugelspeler Rolf Drewes binnen de lijnen komen. Hij verving Anne Hajes. Onder meer Thomas Wolting - hij raakte aangeslagen op de training van maandag - was niet beschikbaar.

Elf minuten onderweg in de tweede helft waren het de zwart-witten die de leiding namen. Ruud Klingenberg - één van de vaste waarden in het eerste - was de gelukkige. Tien minuten later kwam Sp. Zweeloo op gelijke hoogte. Hajes ging alleen af op het doel van fusieclub SVV’04, maar behield het overzicht. Rick Hagenauw stond er goed voor en de aanvaller vond het net. Het trouwe publiek moest tot vlak voor tijd wachten op de volgende treffer. Na goed voorbereidend werk van Dos Reis, die deze keer te vinden was op het middenveld, tikte opnieuw spits Hagenauw binnen.

Keeper Jaap Haan werd diep in de tweede helft overigens nog één keer gered door de paal. Eerder was Drewes nog vlakbij zijn eerste goal voor Sp. Zweeloo 1. Arbiter André Pol, die als speler een verleden heeft bij het vroegere VV Minjak uit Schoonebeek, had geen moeilijke avond. En zo hoort het ook bij een oefenwedstrijd.

Op dinsdag 27 oktober volgt vanaf 19.30 uur het volgende oefenduel in het nabije Oosterhesselen tegen de plaatselijke zondagvijfdeklasser VV VIOS.

Sp. Zweeloo – SVV’04: 2-1 (0-0). 56. Ruud Klingenberg 0-1, 66. en 88. Rick Hagenauw 1-1 en 2-1. Scheidsrechter: André Pol (Aalden).

Sp. Zweeloo: Jaap Haan; Julian Manting, Ties van der A, Hans Lanting, Henri Popken; Kristian Elders (46. Mauro Dos Reis), René Lanting, Anne Hajes (67. Rolf Drewes), Vincent Kok; Gerko Lanting, Rick Hagenauw.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda