Sp. Zweeloo niet naar Glimmen en Scheemda

ZWEELOO - Sportclub Zweeloo weet sinds donderdag tegen welke tien clubs gestreden wordt in de vierde klasse C, seizoen 2009-2010. Precies de helft van het aantal verenigingen in de vorige vierde klasse C is overgebleven. Klazienaveen, SV Mussel, Smilde?94, Sp. Zweeloo, Vitesse?63 en VVAK speelden ook vorig seizoen tegen elkaar voor de punten. Glimmen en SC Scheemda uit de provincie Groningen zijn vertrokken naar 4D. Daarmee gaat wellicht voor beide clubs een wens in vervulling.

Een vijftal nieuwe tegenstanders is er gelukkig ook. Zo komen SC Angelslo en Fit Boys over uit de derde klasse D. Tegen de Sportclub met de nodige historie uit Emmen werd nog nooit in competitieverband gespeeld, terwijl de Beilenaren in 1997 voor het laatst tegenstander waren in 4B.

Hoewel gezien de geschiedenis niet van echte derby’s gesproken kan worden, zijn dit wel opponenten uit de buurt. Na twee seizoenen afwezigheid is daarnaast de derby tegen promovendus SC Elim terug op het programma.De Onstwedder Boys, die via de play-offs promoveerden, kruisen voor het eerst sinds 2008 opnieuw de degens met de geel-zwarten.

De trotse kampioen van 5C heet oude bekende SV Pesse, die na één jaar vijfde klasse weer op een hoger niveau mag acteren. Sp. Zweeloo speelde in 2005 voor het laatst tegen de Pessenaren (4D). De officiële promotie- en degradatieregeling (anders dan gebruikelijk in verband met de invoering van de topklasse in 2010, red.) laat ondertussen nog op zich wachten.

Indeling Vierde klasse C, seizoen 2009-2010
SC Angelslo (Emmen/3D)
SC Elim (5C)
CVV Fit Boys (Beilen/3D)
VV Klazienaveen (4C)
SV Mussel (4C)
VV Onstwedder Boys (5C)
SV Pesse (5C)
VV Smilde’94 (4C)
Sp. Zweeloo (4C)
VV Vitesse’63 (Koekange/4C)
VVAK (Kerkenveld/4C)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda