SVBO 1 verliest eerste competitiewedstrijd

MEPPEL - SVBO is de competitie gestart met een nederlaag uit bij het altijd lastige MSC. De nederlaag was terecht te noemen want MSC toch de betere ploeg. Een slappe beginfase bij SVBO leidde al snel tot 1-0 voor de thuisploeg. Het werd 1-1 door Arjan van Halen. MSC kwam weer op voorsprong door een strafschop. Maar Toin Loves maakte weer gelijk ook uit een strafschop. Na rust begon SVBO beter en kwam het op 2-3 door Nick Klingenberg, maar daarna viel het weer weg en MSC scoorde 2x en wist dus te winnen met 4-3.
SVBO begon dus slap aan de wedstrijd en door niet al te goed verdedigen, kwam er na 1 minuut al de eerste kans, een schot werd licht geblokt door Berry Schepers, waardoor de bal in de korte hoek belandde en zo kwam MSC dus al op voorsprong. Daarna zette MSC meer druk op de verdediging van SVBO waardoor voetballen moeilijk werd. Toch werd het 1-1 doordat Arjan van Halen vanaf ongeveer 20 meter met links de bal laag in de verre hoek schoot. Maar het meeste balbezit in de eerste helft was toch bij MSC. Een overtreding vlak bij de 16 leverde een vrije trap op voor MSC. De bal werd in de muur geschoten, en waar iedereen appeleerde voor hands, besloot de scheids om dan ook te fluiten en kende MSC zo de strafschop toe. Die werd benut en de stand was 2-1. Daarna ging het wat meer gelijk op, maar er werden geen grote kansen gecreerd. 3 minuten voor rust stond de 2-2 op het scorebord. Toin Loves werd onderuit gehaald in het strafschop gebied, en kreeg de strafschop toegekend. Zijn inzet werd gekeerd door de keeper, maar in tweede instantie was het toch raak. 2-2, dat was ook de ruststand.

Na rust begon SVBO feller, en nam het initiatief. SVBO voetbalde wat beter en kreeg gelijk een kans met Toin Loves, maar hij schoot over. De enige inzet van MSC in het eerste kwartier was een schot die over het vangnet vloog. SVBO kwam op voorsprong. Tim Flokstra kwam via de zijkant erdoor en schoot zelf, zijn schot werd gekeerd, maar in tweede instantie was daar Nick Klingenberg die de 2-3 op het scorebord zette.

Maar net als vorige week viel het na de voorsprong weer weg bij SVBO, en werd er niet meer gevoetbald, ook de verdiensten van MSC die vaak druk zette, waardoor SVBO dus weer niet aan voetbal kwam. MSC nam het initiatief over en kreeg een vrije trap, maar het schot werd net over getikt door Lennon Ebeltjes. Maar door een dekkingsfout achterin, stond er bij de tweede paal een speler van MSC zo vrij dat hij de bal simpel kon binnen tikken. 3-3.

Niet veel later was het ook alweer 4-3, een corner werd ingedraaid bij de eerste paal, en via wat gekluts lag de bal in het doel. MSC op voorsprong. SVBO kreeg in de laatste 10 minuten geen grote kansen meer, terwijl MSC de score verder had kunnen uitbouwen naar 5-3, 6-3 en misschien wel 7-3, maar door goed keeperswerk van Lennon Ebeltjes bleef het dus bij 4-3. Dit was ook de eindstand.

Zondag 13 september speelt SVBO de eerste thuiswedstrijd tegen Germanicus uit Coevorden. De ploeg van oud-SVBO'er Arthur van der Veen verloor zondagmiddag kansloos op eigen veld van Appingedam met 0-4. De wedstrijd begint in Barger-Oosterveld om 14:00.(Richard Veringa)