SVBO wint van Titan ondanks valse start

NIEUW WEERDINGE - SVBO won zondagmiddag na een 1-1 ruststand met 4-2 van Titan. De doelpunten kwamen op naam van Toin Loves, Nick Klingenberg, opnieuw Loves en Martin Bauerhuit. Voor de thuisploeg scoorde Edwin Drenth twee keer. SVBO begon de wedstrijd slap en stond na 5 minuten al op achterstand. Balverlies van Rene Wolbers op de 16 meter betekende een treffer voor Titan. Daarna was het nog niet best wat SVBO liet zien, maar werd na een kwartier wel wakker geschud. Het begon beter voetballen en was de rest van de wedstrijd beter. SVBO voetbalde aardig, en kreeg veel kansen.

Maar Toin Loves en Nick Klingenberg slaagden er eerst nog niet in het net te vinden. Na 20 minuten voetbal scoorde Toin Loves de 1-1. Daarna drukte SVBO door en kreeg het weer wat kansen. Zo kwam Toin Loves alleen voor de keeper, maar mistte terwijl Nick Klingenberg rakelings over kopte. Titan kreeg in de eerste helft vrijwel geen kansen meer zodat het bij rust 1-1 stond. Na de thee veranderde het spelbeeld niet veel.

Titan moest verdedigen en SVBO was veel in de aanval en het was Nick Klingenberg die vrij voor het doel de bal met links in de hoek schoot. 1-2. Maar opeens was het bij SVBO een beetje weg en kreeg Titan een paar mogelijkheden, maar dan stond er altijd nog doelman Lennon Ebeltjes. SVBO kreeg ook kansen, maar zoals al gezegd, ontbrak het vandaag aan de afwerking.

Ongeveer 10 minuten voor tijd was het dan wel weer raak via Toin Loves die SVBO op 1-3 zette. Even later kopte Martin Bauerhuit de 1-4 binnen. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Titan nog de 2-4 en dat werd ook de eindstand. Zondag 30 Augustus speelt SVBO tegen Nieuw Buinen en dan kan het zich  kwalificeren voor de volgende ronde van de beker. De aanvang is 14.00 uur.