SVBO(zon) pakt eerste drie punten

NIEUW WEERDINGE - SVBO heeft de eerste 3 punten van het seizoen binnen. Na twee nederlagen werd er uit tegen Titan gewonnen met 4-3. De overwinning was terecht, al lijkt het in de uitslag anders. SVBO maakte het zichzelf erg moeilijk door weinig kansen te benutten. Het kwam al snel achter op 1-0, nadat de bal niet goed werd weggewerkt. Niet veel later was het al wel weer 1-1 door Nick Klingenberg. De 1-2 viel ook in de eerste helft en het was weer Nick Klingenberg die van dichtbij inkopte, de 1-3 werd voor rust gemaakt door Toin Loves.

Na rust was er in het eerste kwartier niet veel te beleven, daarna kwam er weer wat leven in de brouwerij. Titan kwam terug tot 2-3, nadat er eerst een strafschop werd gemist, maar in de rebound toch nog werd gescoord. Nick Klingenberg viel geblesseerd uit en werd vervangen door Rean Bolk, die kreeg 2 100% kansen op de schoen maar wist beide niet te scoren. Toin Loves besliste uiteindelijk de wedstrijd door 2 minuten voor tijd te scoren, maar Titan kwam weer terug tot 3-4. Dit was ook de eindstand.

SVBO begon de wedstrijd wel beter als Titan, maar nadat een bal niet goed werd weggewerkt door de verdediging werd een steekpass gegeven en de speler van Titan scoorde met wat geluk de 1-0. Daarna nam SVBO het initiatief in hand, maar er werd niet goed gevoetbald. Veel lange ballen werden gegeven, maar dat bracht wel een paar kleine mogelijkheden. Er werd nog niet gescoord. Het werd wel gelijk uit een vrije bal op het middenveld, werd hoog ingebracht door Rene Wolbers, en de bal werd goed aangenomen door Nick Klingenberg, die draaide en schoot, en zo de 1-1 op het scorebord zette.

Niet veel later was het ook alweer 1-2, een corner kwam hoog voor, en nadat Arjan Grummel de bal weer kopte, was het Nick Klingenberg die het laatste zetje gaf en zo van dichtbij raak kopte. 1-2. Daarna drukte SVBO door, maar kreeg geen grote kansen meer, Titan werd af en toe nog is gevaarlijk met een counter, al werd dat vaak opgelost door de verdediging, en anders stond daar Lennon Ebeltjes. Een steekpass binnendoor kwam bij Toin Loves terecht, die de bal in een keer schoot, en raakschoot in de verre hoek. 1-3. Dit was ook de ruststand.

Na rust was er in het eerste kwartier weinig te genieten. Maar daarna kwamen er een paar kleine mogelijkheden, maar er werd nog niet gescoord. Nadat Jeroen Osinga een domme overtreding maakte in het strafschopgebied kreeg Titan een kwartier voor tijd een strafschop. Deze werd eerst gekeerd door Lennon Ebeltjes, maar na wat gekluts viel de 2-3 alsnog binnen. Bij Titan geloofden ze er nog in dat er meer te halen viel, maar invaller Rean Bolk kreeg in een tijdbestek van 5 minuten 2 grote kansen, de eerste werd voorbereid door Toin Loves, die daarna breedlegde op Bolk, die van dichtbij niet wist te scoren.

En later onderschepte Bolk de bal, liep alleen af op het doel, twijfelde een beetje tussen breedleggen of zelf, en ging voor het laatste, maar zijn inzet werd gekeerd door keeper Gerdes van Titan. Bij Titan kreeg ex-SVBO'er Martin Kiewiet de kans op 3-3, maar zijn inzet werd goed gekeerd door Lennon Ebeltjes. Het bleef bij 2-3, en 2 minuten voor tijd was het Toin Loves die de bal aangelegd kreeg op de 16 door Tim Flokstra, en Toin Loves schoot de 2-4 op het scorebord en zo leek het alsnog beslist. Maar de eindstand van 3-4 werd op het scorebord gezet door de aanvaller van Titan, die alleen op doelman Ebeltjes af kon lopen, hij schoot de bal onder de keeper door en zo was het dus nog 3-4. Even later floot de scheids af en zo waren de eerste 3 punten binnen.(zie ook fotboek)

Volgende week een thuiswedstrijd voor SVBO, dan tegen FVC.