Twedo wint van Nieuw Balinge

NIEUW AMSTERDAM - Door een bliksemstart van Twedo, wat in de eerste 6 minuten tot 2 doelpunten leidde, heeft Twedo zaterdag, Nieuw Balinge aan de zegekar gebonden. Al na 40 seconden was het de thuisploeg die de score wist te openen, Sicco Nicolai sneed beheerst door de verdediging en gaf met een perfecte voorzet Andries Vinke de kans om het leer tegen de touwen te schieten,en deze liet die buitenkans niet onbenut.

Voordat de bezoekers van de schrik bekomen waren was het opnieuw Twedo die de bal in het mandje had liggen, door goed doorjagen van de voorwaartsen  kreeg Michael Jacobs  de bal in zijn bezit en schoot de bal van 35 meter via de onderkant van de lat stijf in de kruising. Nieuw Balinge probeerde daarna nog wel wat terug te doen, maar deze twee vroege goals werkten verlammend. De spitsen van Nieuw Balinge kregen nog wel wat kansen maar door goed optreden van de keeper van Twedo, Daniel Kiers,  wisten ze het net niet te raken.

De tweede helft begon Twedo te slap, waardoor er veel ruimte weg gegeven werd, wat dan ook resulteerde in een paar goede kansen voor de Nieuw Balingers,maar de keeper en de lat werkten niet echt mee.  Na 65 minuten was het weer Twedo wat van zich liet horen,Andries Vinke ontfrutselde de bal handig van de keeper en zette Sicco Nicolai vrij voor het doel, en deze schoot beheerst de 3-0 tegen de touwen. Hierna was het spel gespeeld, en kon Twedo de wedstrijd uitvoetballen. Nieuw Balinge was niet bij machte om echt gevaarlijk te worden, en Twedo scoorde ook nog de 4e goal. Door een snelle counter wist Jan Willem Fekkes  in de 75e minuut  vanaf 18 meter de bal in de bovenhoek te knallen. Eindstand 4-0.(zie ook het fotoboek)