Valther boys maakt tegen PJC het dorpsfeest in Valthe compleet.

VALTHE - De spelers van Valther boys lieten zondag zien dat ze ook tijdens een feestweekend in het dorp gehoor kunnen geven aan het verzoek van de trainer. Drinken en feesten ondergeschikt maken aan het voetbal. Toch was het begin van de wedstrijd niet hoopgevend. Reeds na 10 minuten keek men door onoplettendheid tegen een 0 ? 1 achterstand aan. De eerste 20 minuten waren dan ook in het voordeel van PJC. Toen vervolgens Valther boys via Gert Hilgen en Tom Meijer na 35 minuten op een 2?1 voorsprong kwam liet vooral de begeleiding van PJC zich van een slechte kant zien. Veel geschreeuw en a-sociaal gedrag richting de scheidsrechter en absoluut geen weet van voorbeeldgedrag, Dit leverde de trainer van PJC een gele kaart op.
In de 2e helft kwam Valther boys na 55 minuten op een 3 – 1 voorsprong. Een doorkopbal van Tom Meijer werd door Richard Kiewiet op koelbloedige wijze afgewerkt. Hierna name de spelers van PJC het gedrag van hun trainer en leider over. Dit leverde dan ook hun beste speler na een grove charge een gele kaart op.  Toen hij hierna dacht de scheidsrechter met scheldwoorden te woord te staan kreeg hij terecht een 2e gele kaart en vervolgens rood.

Na 75 minuten kon PJC wederom door onoplettendheid bij Valther boys achterin een doelpunt scoren; 3 – 2.De laatste 15 minuten kon Valther boys echter, ondanks enkele fysieke aanslagen, de voorsprong in handen houden.
Een plus in deze wedstrijd voor scheidsrechter Blom uit Emmen. Ondanks alle aantijgingen en verwensingen bleef hij de wedstrijd integer fluiten. Een gelukkige maar verdiende overwinning van Valther boys, die zich, behoudens enkele momenten, niet lieten beinvloeden door het onsportief gedrag van PJC.