?VIOS (O) speelt gelijk tegen koploper in 5E?

OOSTERHESSELEN- VIOS heeft aan het thuisduel tegen Pesse een punt overgehouden. In een leuke wedstrijd werd het 2-2. De eerste helft was VIOS beduidend de betere ploeg, het ging dan ook de rust in met een 2-0 voorsprong, daar waar het via verschillende kleine kansjes uit kon lopen naar een grotere voorsprong, echter deed het dit niet.

VIOS begon fel aan het duel, het zat strak op de man en er werd goed combinatie voetbal gespeeld. Dit uitte zich dan ook vrijwel direct in een goal. Op rechts werd een ingooi van Rick Kingma op de voeten van Jos Gubler geslingerd, waarna deze met een perfecte actie de bal op spits Lars Betten kon passen. Deze dacht niet na en schoot de bal tussen twee verdedigers feilloos in de rechter onderhoek, 1-0.

Hierna ging VIOS door met het drukken op de goal van Pesse. Een aantal kleine kansjes werden onbenut gelaten, waardoor de angst een klein beetje in de ploeg sloop. In de 17e minuut een goede actie over de rechterflank, Jos Gubler passt de bal in op Lars Betten, echter raakte deze de bal niet goed, waardoor de bal naast werd geschoten. In de 21e minuut was het aan de andere kant gevaarlijk.

Een corner van Pesse werd gevaarlijk ingedraaid, waarna een speler van Pesse zijn hoofd tegen de bal kon zetten, echter werd deze van de lijn gehaald door Maurice Kerkdijk. Hiermee kwam de ploeg, onder leiding van Geert Smits, goed weg. In de 30e minuut was het raak bij de thuisploeg. Een goede crosspass werd gegeven vanaf links op spits Lars Betten, waarna deze oog in oog in kwam met de goalie van Pesse.

Betten faalde niet en kopte de bal tussen de handen van de doelman van Pesse, waarna de bal in de goal rolde, 2-0. VIOS zat hiermee op rozen en het leek af te stevenen op een winst, wat zou zorgen voor een grote verassing. VIOS dwong dit ook af, door haar goede combinatiespel. In de 34e minuut wederom een goede kans voor de thuisploeg. Een strakke voorzet werd echter onbenut gelaten door een goede kopkans van Don Keupink.

Na rust veranderde het spelbeeld in zijn totaliteit. Het was niet meer VIOS die de bal liet rondgaan, Pesse speelde bijna de gehele tweede helft op de helft van VIOS, wat zorgde voor een aantal angstmomenten in de verdediging van VIOS. Een aantal goede kansen voor Pesse werden onbenut gelaten, echter was het wel raak in de 58e minuut. Na slecht dekken van de verdediging van VIOS kwam de spits van Pesse vrij na een uiterst afgemeten voorzet vanaf het middenveld, waarna hij deze uit de lucht nam en onberispelijk hard in de linkeronderhoek schoot, 2-1. In de zestigste minuut wederom een goede mogelijkheid voor de bezoekers. Een corner vanaf rechts werd net over de goal gekopt door de boomlange spits van de bezoekers.

Er vielen veel gaten op het middenveld en in de verdediging van VIOS, het kwam niet meer aan voetballen toe, Pesse drukte door om toch nog punten te kunnen behalen in Oosterhesselen, hetgeen ook lukte. In de 66e minuut was het nog niet raak, de spits van Pesse kwam in een één op één situatie niet verder dan een schot ruim van de goal af. In de 74e minuut was het dan wel raak. Op rechts draaide de nummer 9 van Pesse goed weg, draaide naar binnen en haalde uit met links. Deze werd aangeraakt door de verdediging van VIOS, waarna de bal in de goal vloog, keeper Warmolts kansloos, 2-2. In de 75e minuut kreeg VIOS een vrije bal op de rechterflank.

Linkermiddenvelder Frank Kienecker ging achter de bal staan, schoot, echter belandde deze op de lat. De bal kwam terug, waarna Jos Gubler trachtte de bal nog binnen te koppen, echter ging deze over in de rebound.
Niet veel later een goede kans voor de net in het veld gekomen Roelof van Opijnen. Een vrije bal van rechts werd goed voorgegeven, echter kon de middenvelder niet meer genoeg kracht achter de bal zetten, waardoor deze kans verloren ging en  de wedstrijd op 2-2 bleef steken.

Voor de mannen van VIOS betekent dit dat zij op vier punten komen en zeker nog mee doen om een plek bij de bovenste regionen. Het team uit Pesse komt door dit gelijkspel op zeven punten, de schade is beperkt gebleven. Volgende week moet het vlaggenschip van VIOS uit tegen Amboina.