Voorbeschouwing amateurvoetbal regio Emmen 2009-2010

EMMEN - Het aanstaande weekend zal het amateurvoetbal ook weer van start gaan. Voor velen is het weer afwachten in hoeverre het voorbeiding goed heeft afgesloten en voortvarend van start kan gaan. In de afgelopen weken heb ik een bezoek gebracht aan een speler, trainer of begeleider van de 30 clubs uit Emmen. Het resultaat is de volgende voorbeschouwing met tekst en foto's op hopelijk weer een mooi voetbalseizoen. Alle club worden bij deze bedankt voor hun medewerking en heel veel succes in de competitie.
ZONDAGVOETBAL

Kevin Mooibroek(26) wil met WKE naar de Topcompetitie


EMMEN –Het afgelopen seizoen kon voor WKE niet beter. Drie schalen hangen er nu in de bestuurskamer van WKE. Kampioen van de hoofdklasse, algeheel zondagkampioen, algeheel landskampioen en sinds zaterdag ook de supercup na een 3-0 overwinning op Barendrecht. Een seizoen om trots op te zijn en eentje die moeilijk te evenaren zal zijn volgens 26-jarige Kevin Mooibroek, samen met aanvoerder Martijn Doldersum, het hart van de verdediging bij WKE. In het begin van de competitie deed trainer Andre Paus geen beroep op Mooibroek, maar door schorsingen en blessures kwam hij in de basis. Die kans heb ik toen met beide handen aangegrepen, zegt de afgestudeerde student Economie en Marketing en werd daarna een vaste en kracht in het team dat alles ging winnen wat er te winnen was. ,,Wij rolden van het ene in het andere feest en hebben met elkaar deze prestatie neergezet. Het nieuwe seizoen zal niet gemakkelijk worden want iedereen wil straks van de beste amateurploeg van Nederland winnen.’’ WKE zag trainer Andre Paus en spelers als Rick Slor, Arjan Wessels en Rick Joustra vertrekken en zal voorlopig ook Berend Oosting moeten missen wegens een knieblessure. Nieuw zijn Robin Demeijer, Ferry de Jong, Marcio Junqueira, Henk Bakker en de Roemeen Paul Borz en met oud-Feijenoorder John de Wolf staat er ook een nieuwe trainer voor de groep. Mooibroek: ,,Ik denk dat wij in de breedte sterker zijn geworden. Onze doelstelling is toch de topcompetitie halen. Wij zullen bij de eerste vier moeten eindigen en zullen daarvoor moeten afrekenen met toppers als De Treffers, Achilles 1894, Lienden en HSC’21. Maar ik zal zelf vooral eerst het vertrouwen van de trainer moeten winnen en weer een basisplaats bemachtigen.’’ aldus Kevin Mooibroek.

Toin Loves: ,,De eerste wedstrijd kan direct een beeld geven van waar wij staan’’ 
BARGER OOSTERVELD – SVBO ging het vorige seizoen moeilijk van start met een basis waar het ritme maar moeilijk in wist te komen en daardoor veel punten liet liggen.  Toen het eenmaal begon te lopen leek SVBO recht op de titel af te steven, zegt Toin Loves, voetballer van het jaar en clubtopscorer bij SVBO. ,,Wij wonnen in de competitie twee keer van Nieuw Buinen, maar in de beslissingswedstrijd in Assen gingen die gasten wel met de titel strijken. SVBO kreeg daarna in de nacompetitie nog een herkansing op promotie, maar na een 1-0 winst in eigen huis had SVBO in Nijmegen geen schijn van kans’’. Het komende seizoen speelt SVBO weer in de 1e klasse, maar moet dat doen zonder Alfred Tent en trainer Arthur van der Veen. Enkele lang geblesseerden sluiten weer aan en René Wolbers(Emmen av) en Paul Heijne (Sc Angelslo) zijn de groep komen versterken. Een duidelijke aanwinst voor SVBO is volgens de trefzekere spits toch wel de komst van trainer Zephnad Wattimury. ,,Hij is goed met de groep bezig, zegt waar het op staat en heeft veel contact met de individuele speler in deze jonge groep. Zijn manier van werken begint nu al zichtbaar te worden. In de bekercompetitie hebben wij nog kans op de volgende ronde na verlies tegen WKE(1-2) en 5-2 winst op Titan. Aanstaande zondag zullen wij dan moeten winnen Nieuw Buinen. De competitie beginnen wij over twee weken in Meppel tegen MSC.’’ Toch een kandidaat voor de top-vier volgens Toin Loves die daarnaast Hoogeveen en Sc Erica ook niet willen wegvlakken terwijl hij geen indruk heeft wat de inbreng zal zijn van de oostelijke ploegen als Stevo en Tubantia. SVBO zal ook zeker alles in het werk stellen om een goed resultaat neer te zetten. 

Tonnie Visker(26) wil graag met SC Erica naar de hoofdklasse 
ERICA – Het had de slagroom op de taart moeten worden voor Sc Erica, maar de finale van de nacompetitie tegen eindigde in Staphorst tegen Rohda Raalte in een drama. Binnen enkele minuten werd met een aantal doelpunten een droom in Erica aan duigen geschoten. Dat kun je wel stellen zegt Tonnie Visker, in het dagelijkse leven employe bij Unive. ,,Het was ons niet gegund na een mooi seizoen waarin wij als vierde eindigen achter Nieuw Buinen, SVBO en MSC. Voor het komende seizoen is onze doelstelling promotie naar de hoofdklasse afdwingen. De groep waarmee dat moet gebeuren is wel iets gewijzigd. Johan Sikkes is gestopt, Richard Berends en Erwin Duursma gaan een stapje lager spelen en onze spits Erwin Sikkes is op de valreep vertrokken voor een avontuur in Duitsland bij TUS Lingen. Daar staat wel de komst van Gerben en Hidde Rog, Kelvin Jager en Pascal Koop tegenover. Voor trainer Harold Brunsting een schone taak om er weer een hecht team te maken en de speelwijze moet vinden die ons het beste ligt.’’ Sc Erica heeft nu een jong team dat op de trainingen al laat zien dat iedereen voor een plaats in de basis wil gaan. Rondom aanvoerder Rob Doornbos zal Brunsting uit een ruime selectie een team moeten creeeren die de concurrentie met ploegen als SVBO, Hoogeveen, Germanicus en bijvoorbeeld nieuwkomer Titan moeten kunnen aangaan. In de beker hebben wij aan elkaar kunnen wennen, dus wij gaan er gewoon weer voor. De club, die structureel alles goed op de rails heeft met onder anderen actieve een sponsor- en activiteitencommissie, is er helemaal klaar voor.’’ besluit Tonnie Visker.

Maarten Aalderink (37) gaat er nog een jaartje voor

 
NIEUW WEERDINGE - Na een mooi seizoen werd Titan kampioen van de zondag 2e klasse L voor Hodo en Emmen AV. Voor Maarten Aalderink was dit ook een bijzonder jaar. Na het kampioenschap in 1995 deed hij een stapje terug naar het 2e en 3e. Terwijl broer Geert weer als trainer terug keerde van Ter Apel’96 nam hij de handschoen weer op en wist ondanks een paar blessures zich weer in de hoofdmacht bij de Nieuw Weerdingers te vechten. Dat er ook nog een kampioenschap aan zat te komen had hij niet durven dromen, maar koestert die prestatie van Titan wel. ,,ja zeker…ik had eigenlijk mijn afscheidswedstrijd al gespeeld, maar enkele personen in het begeleidingsteam, wisten mij over te halen om nog een jaartje door te gaan. De trainer moet maar bepalen of ik de basis kan halen of als invaller belangrijk kan zijn. Wij zullen het komende seizoen er alles aan moeten doen om hoog te eindigen gezien de versterkte promotie met de komst van de topcompetitie terwijl er minder ploegen degraderen. Titan zag geen enkele speler vertrekken, maar kreeg wel versterking van Erwin Drent (WKE), Martijn Haan en Jeroen Schoonbeek van Ter Apel’96. Dat Titan zo goed presteert is niet alleen het resultaat van een goede trainer en spelersgroep. Het is vooral de collectieve vriendengroep die graag bij Titan wil spelen zonder dat hier financieel voordeel is weg te halen. Dat is ook bijvoorbeeld voor spelverdeler Ronnie Luiten een reden om er nog een jaartje aan vast te knopen’’. SVBO, Sc Erica, Hoogeveen en Germanicus zijn volgens Aalderink de favorieten in deze klasse, Wij zullen proberen met spelers als Martin Kiewiet, Willem Prins en Edwin Drent meer aanvallend voetbal te laten zien en als iedereen fit is ook niet schromen het spel maken’’, aldus Maarten Aalderink.

Sander de Groot gaat bij CEC voor basisplaats en wil promotie halen 
EMMER COMPASCUUM – Het afgelopen seizoen speelde Sander de Groot (23) bijna niet wegens een gebroken kuitbeen en afgescheurde enkelbanden, Het was na de operaties dan ook vooral revalideren om voor het nieuwe seizoen weer speelklaar te zijn. Even terugblikkend op het afgelopen seizoen was CEC zeer wisselvallig volgens Sander: ,,voor de winterstop kwam er niet veel goeds uit met een tussentijdse trainerswisseling tot gevolg. Wonderbaarlijk werd het hestel na de winterstop ingezet onder leiding van het duo Brinkman en Lodenstein en wisten wij uiteindelijk nog als zesde te eindigen.” In de aanloop naar het nieuwe seizoen verscheen bijna dezelfde groep op de training. Alleen Andre Steenhuis (gestopt) ontbrak maar er was wel aanvulling met Roy van der Sluis (Emmen av), Mark Timmer (Nieuw Buinen) en Hendrik Jan Tromp, na een avontuur bij Ter Apel’96 weer op het oude nest terugkeerde. Sander: ,,Ik denk dat de ploeg in de breedte sterker is geworden en de concurrentie onderling daardoor ook weer groter is. Het wordt voor iedereen vechten voor een basisplaats in de groep van Henk van Klinken, onze nieuwe trainer. Aan hem de taak om er een goed geheel van te maken met de juiste speler op de juiste plaats. Wij willen in ieder geval in het linkerrijtje eindigden met natuurlijk het oog op een top vier plaats die recht geeft op promotie. Gezien de indeling van 2e klasse L zullen wij vooral tegenstand mogen verwachten van ploegen als Hodo, Emmen av en Rolder Boys. Wij zien wel hoe het seizoen gaat lopen, blessures en schorsingen kunnen veel plannen in de war schoppen, maar alles is met deze groep mogelijk.”

Paul Kamphuis denkt dat Emmen av de lat weer hoog moet leggen

EMMEN – Emmen voetbalde het afgelopen seizoen wel goed, maar op het mentale vlak haakte de ploeg regelmatig af, maar wist toch een goede topvier plaats te pakken. ,,Tegen fysiek sterke ploegen lieten wij het soms op de beslissende momenten afweten omdat Emmen toch een voetballende ploeg is, zegt Paul Kamphuis, de middenvelder die aan zijn 3e seizoen bij Emmen gaat beginnen en momenteel in Groningen een opleiding sportmanagement ,,Ook in de nacompetitie was het steeds weer net niet. In de voorbereiding hebben wij ook meegedaan aan het Grote Geert Toernooi. WKE was gewoon een maatje te groot voor ons terwijl de 1-0 tegen SVBO niet slecht was. Tot de rust ging het goed, maar na enige wisselingen in de rust was het organisatorisch ver te zoeken”. Voor het komende seizoen heeft de groep van de Emmen amateurs met de doelstelling, een plaats bij de eerste twee,  opnieuw hoog gelegd. Natuurlijk is de tegenstand met o.a. Achilles 1894, Roden en Hodo natuurlijk niet misselijk, maar een doelstelling moet je toch hebben. Er is niemand uit de selectie vertrokken en Evert Bos is er ook volop weer bij terwijl Jeroen Smit van Angelslo kwam en Jeroen Joustra herstellende is van een kruisbandblessure. Ook zijn er een aantal goede A-junioren doorgestroomd. Frank de Jonge, die een half jaar geleden is gestopt, heeft de draad ook weer opgepakt waardoor er nu toch wel een selectie staat. Een spelersgroep die jong en krachtig is en die door het vuur zullen gaan. Een hechte groep met veel technische vaardigheden, maar die ook fysiek allemaal toch weer een jaartje ouder zijn”.  

Wout Biemans(32) wil ook dit seizoen met Zwartemeer weer meedoen om een prijs 
KLAZIENAVEEN – Het afgelopen seizoen verliep voor Zwartemeer enigszins teleurstellend door het de strijd om het kampioenschap verloor tegen Noordster en in de nacompetitie werd het Actief uitgeschakeld. De doelstelling was nacompetitie halen, zegt verdediger Wout Biemans, dat hebben wij wel gehaald maar alleen via de overname van een periode van de kampioen’’. Bij de start van de voorbereiding op de nieuwe competitie bleek dat alleen Johan Beuker was vertrokken naar buurman vv Klazienaveen en Danny Jaspers (SVBO), Remco v.d Pennen(2e elftal) en een aantal Junioren zich bij de groep hebben gemeld. Vooral de doorstroming van de jeugd is voor Zwartemeer met het oog op de toekomst belangrijk, vervolgt Wout Biemans. ,,De onderlinge concurrentie is daardoor toch een stuk groter geworden en dat betekent dat iedereen zich meer dan honderd procent moet geven voor een basisplaats in het team dat trainer Harmannes Horlings in gedachten heeft. Wij hebben in de beker tot nu toe verloren van Emmen av(0-4) en gewonnen van Zwartemeerse Boys(6-3). Rest nog een duel tegen Bellingwolde, maar zijn afhankelijk van wat Emmen tegen de Boys zal doen.’’ Voor het komende seizoen hebben wij onze doelstellingen weer hoog gelegd. Een periodetitel of misschien wel meedoen voor het kampioenschap. De eerste twee gaan nu automatisch over en dan kunnen er nog een paar via een nacompetitie promotie afdwingen. Gemakkelijk zal dat niet gaan, maar denk dat ploegen als Twedo en Actief zeker weer mee zullen doen. Terwijl ik geen zicht heb op de andere clubs wil ik ook nog wel even Valthermond noemen en ZBC misschien als outsider voor een verrassing kan zorgen.’’  

Koos Timmerman: ,,Twedo(zon) gaat vol vertrouwen de nieuwe competitie in’’ 
NIEUW AMSTERDAM – De zondagafdeling van Twedo ging het afgelopen seizoen lang mee voor het kampioenschap, maar het was Noordster dat zowel Twedo als Zwartemeer het nakijken gaf en de titel opeiste. Dat was een flinke teleurstelling bij de blauw-witten die tot de winterstop prima presteerden, maar in het tweede gedeelte van de competitie volledig in elkaar klapte. Een domper die de ploeg ook in de nacompetitie tegen De Vogels niet weg kon werken en De Vogels er met de prijs van door vloog.’’ Zonder de gestopte doelman Dennis Schomaker en Danny Lambers en de naar Sc Erica vertrokken Kelvin Jager werd begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen met in de groep de nieuwelingen Dennis Bijkerk, Rick Mantingh en doelman Brian Gatsonides. Met deze groep gaat Twedo op jacht naar een promotieplaats. Door de extra promotie een uitgelezen mogelijkheid om de 2e klasse te halen. ,,Wij treffen wel weer een stuk of acht nieuwe ploegen aan waar wij niet zoveel van weten. Zwartemeer zal ook zeker de strijd weer met ons aangaan, maar het is afwachten hoe sterk ploegen als Gomos Zuidwolde, Actief en Zuidlaren zijn.. Wij hebben in de voorbereiding al geoefend tegen Groningse ploegen en dat ging op zich best redelijk. Wij zullen misschien fysiek iets meer gewicht in de schaal moeten gooien tegen die ploegen, want met voetballende kwaliteiten alleen zullen wij het niet redden. Ik denk dat wij onder leiding van trainer Geert Oosterloo met vertrouwen aan de klus kunnen beginnen en als wij de goede lijn te pakken hebben, deze hopelijk ook tot het einde door kunnen trekken,” besluit Koos Timmerman.

Martin Doek(29) ,,Een periodetitel binnenhalen zou voor DVC’59 al mooi zijn’’ 
NIEUW DORDRECHT – De doelstelling bij DVC’59 was gewoon kampioen worden en dat voornemen werd ook bewaarheid. Vanaf het begin gingen de withemdem uit Dord er met de meeste punten aan de haal en stond zelf op een moment 12 punten voor. Tegen Protos liet de ploeg onverwacht veel punten liggen maar het kampioenschap in een jaar dat DVC’59 haar 50-jarig bestaan vierde. Trainer Bert de Blaauw vertrok daarna naar de jeugd van Klazienaveen/Zwartemeer en werd opgevolgd door Johan Piening van VEV. Valt niet tegen…, was de eerste indruk van aanvoerder Martin Doek die aan zijn 13 seizoen gaat beginnen bij DVC’59. ,,De trainingen zijn veelbelovend en tot nu toe hebben wij alle oefen- en bekerwedstrijden nog gewonnen. Als wij dat door kunnen trekken naar de competitie zou dat mooi zijn’’. Na het kampioen is er niemand vertrokken, maar er zijn wel een aantal  nieuwe bij gekomen als Niels Braam, Niels Trip, Richard Mensen, Bert ten Velde en Rudi Meens. Maar ook uit de jeugd was er doorstroming met Kevin Scheepstra, Nick Mink en Tim de Vries en dat is ook belangrijk, vervolgt de aanvoerder. De trainer heeft nu een selectie van 38 spelers voor twee teams en ongekend is dat ook bijna de gehele groep op de training aanwezig is en de strijd om een basisplaats aan gaat. De motivatie om er iets van te maken is groot. Spelers en trainer hebben samen een doelstelling neergezet, handhaven en meedoen voor een periode. Concurrentie zal er zeker zijn van o.a. Zwartemeerse Boys, en Weerdinge, maar DVC’59 zal de mouwen opstropen om haar doelstelling te halen.’’zegt Martin Doek 

Jorrit Visser:,,Ik zeg geen kampioenschap maar wel promotie’’ 
EMMEN – Het vorige seizoen begon bij Bargeres een beetje stroef. Met een nieuwe trainer en enkele nieuwe jongens was vooral voor de winterstop toch wel even wennen. Alles stond nog niet echt op zijn plaats, zegt Jorrit Visser(18). ,,Doordat Fokke de Jonge de nieuwe trainer een andere aanpak had en als een wervelwind door de organisatie bij Bargeres raasde had dat even tijd nodig. Na de winterstop begon alles te draaien en werd er niet meer verloren. Er volgde nacompetitie en in de finale werd ook afgerekend met Protos en de promotie was een feit. Wij begonnen met een groep, waaruit alleen Dennis Schimmel wegens studie afhaakte, maar werd aangevuld met Lex Mensink en Tim Idema van DZOH, Frank Hagenauw Zweeloo) en Emiel Meinders die een herstart maakte. In de voorbereiding ging het redelijk ook al zat de lijn er nog niet helemaal in. Spelers hebben wel een meerwaarde gekregen op andere verschillende posities en deze groep moet goed mee kunnen doen in de 4e klasse. Ik zie ons geen kampioen worden, maar met de extra promotiemogelijkheden willen wij er met deze groep wel graag bij zitten’’. De kanshebbers die Jorrit Visser even aan zich voorbij laat gaan zijn in ieder geval Wacker en ook Ruinerwold doet waarschijnlijk aardig mee. Wie zien wel hoe de bal rond en hoe wij van start kunnen gaan, zegt Jorrit die samen met zijn broers Jelmer en Reinier in de selectie van Bargeres voor een grote Visser inbreng zorgen. Dat kun je wel zeggen. ,,Wij zijn niet alleen op het veld aan het voetballen, ook thuis is het een en al voetbal. Er vinden dan ook regelmatig op de zondagavond flinke discussies plaats na een wedstrijd. Mar wel altijd met opbouwende kritiek naar elkaar toe.’’ besluit Jorrit Visser.

Wilbert Arends wil SVV’04 nog beter laten voetballen 
SCHOONEBEEK – SVV’04 trok voor het komende seizoen de van Oranje Nassau overgekomen Wilbert Arends aan als trainer van de zondag 4e klasser. De assistent van hoofdtrainer Bert van Veen komt met veel oefenstof naar Schoonebeek. De in Emmen wonende Arends vond dat SVV’04 goed aan de vorige competitie was begonnen, maar daarna toch onnodig veel punten heeft laten liggen en Zuidlaren uiteindelijk kampioen werd. Het komende seizoen willen de Schoonebekers opnieuw weer een belangrijke rol spelen met een groep die weinig mutaties kende. Niemand is weggegaan terwijl Dennis Schmeyer weer terug op het oude nest en er vier A-junioren overgeheveld zijn naar de selectie. De doelstelling van Wilbert Arends is de groep nog beter te maken en binnen twee jaar toch promotie af te dwingen. ,,Natuurlijk zullen wij niet worden nalaten om dit seizoen al gebruik te maken van de nieuwe regeling als dat er in zit. Wij gaan dan ook gewoon voor een plaats bij de eerste vier. Ik heb er een goed gevoel over, want het is een jonge groep met veel doorgroei mogelijkheden. Ruinerwold en Dwingeloo schat ik hoog in, maar ook Bargeres heeft goed ingekocht en zal altijd voor een verrassing kunnen zorgen.’’ Een voordeel bij SVV;04 is volgende de nieuwe trainer ook dat het tweede team goed functioneert waardoor het in de breedte ook wel goed zit. ,,Wij hebben een nuttig trainingskamp gehad en in de afgelopen week hebben wij in de beker gespeeld tegen Raptim, Ter Apel en Valthermond. Deze wedstrijden kwamen net even te snel, want de groep bigigt nu een week voor de competitie pas echt op stoom te komen.’’ besluit de SVV’04 trainer.

Harry Huser denkt dat Schoonebeek nu een prijs moet kunnen pakken 
NIEUW SCHOONEBEEK – Met een zevende plek in de eindstand bleef Schoonebeek net buiten de prijzen, maar heeft volgens leider Harry Huser ook niet echt meegedaan om de prijzen. ,,Eigenlijk een seizoen om heel snel te vergeten en de blik op de komende competitie te zetten. Na het seizoen hebben wij de groep in tact kunnen houden en zelfs nog met een paar speler kunnen versterken. Bas Lubbers  komt van Zwartemeer en enkele jeugdspelers zijn doorgestroomd naar de eerste selectie. Efrin Silvania en mijn eigen zoon Niek mochten er het vorige seizoen al enkele keren aan proeven, maar zijn nu vast bij de selectie”. Trainer John Sijbon kon daardoor eigenlijk verder gaan met dezelfde groep van 19 spelers die weer moeten vechten voor een basisplaats. De concurrentie kan nu zelfs een luxe probleem worden voor de trainer, maar met de versterkte promotie kan een bredere selectie wel eens een voordeel zijn, zegt Harry Huser die het nu vooral in de voorbereiding ook druk heeft. ,,de sfeer in de groep is zeer goed heb ik de laatste weken gemerkt en men wil er ook voor gaan. In deze klasse is het toch een beetje moeilijk om een prognose te doen, want er hebben zich toch wel een aantal wijzigingen voorgedaan bij de indeling van deze 3e klasse C. Maar ik denk dat wij met ploegen als Wacker en Musselkanaal terdege rekening moeten houden, terwijl ik bijvoorbeeld DVC’59, dat promoveerde uit de vijfde klasse ook over voldoende kwaliteit beschikt om een rol van betekenis te spelen. De verwachtingen zijn geschapen en wij hopen daarbij ook weer te kunnen rekenen op de ondersteuning van de supporters’’. besluit Harry Huser. 

Weerdinge moet het linkerrijtje kunnen halen, zegt Gert Katoen

WEERDINGE - Het eerste seizoen onder leiding van Erik Voskuil was er voor Weerdinge eentje van vallen en opstaan door ongelukkige gele en rode kaarten en blessures, zegt middenvelder Geert Katoen. Doelpunten in de eerste minuten tegen krijgen, eigen doelpunten en afgekeurde doelpunten, het hoorde er allemaal bij. 2 langdurige blessures (Gerlach Stuulen en Arjan Schrik) maakten het er ook niet makkelijker op met een selectie van 14 man. De trainer had het niet moeilijk om een team samen te stellen, want wie er was speelde’’. Niet meer achteruit kijken, vervolgt Geert die zijn blikken helemaal gericht heeft op het komend seizoen in de 4e klasse C. ,,Er is niemand vertrokken dus dezelfde selectie, maar aangevuld met Alex Sloksoede (DZOH), Jeroen Aalderink (Titan), Marc Siebring (LTC), Remco en Mathijs Eelsing en Robert Jan Dijkhuizen (allen Weerdinge 2), Erwin Kruit (Emmen AV-jeugd), Haaye Hofstee en Gerben Hamberg (Drenthina-jeugd).’’Het linker rijtje moet kunnen. en zorgen dat de verjongde groep ervaring opdoet en weer bovenaan in de 4e klasse me te kunnen doen. Trainer Voskuil kan beschikken over een selectie van ongeveer 20 man en kan weer keuzes maken. Concurrentie is altijd goed en maakt elkaar beter en scherper. De zeven derby’s zijn altijd goed voor veel publiek en de nodige sportieve spanningen. Zwartemeerse Boys en Ruinerwold schat ik hoog in. De 4e klasse is niet alleen voetbal, maar ook hard werken en deze ploegen kunnen dat goed combineren. Daarbij vind ik SVV’04, Dwingeloo en KSC van Puckie Horstman ook ploegen die een belangrijke rol zullen kunnen spelen. Hopelijk kunnen wij snel een goed ingespeeld team krijgen die het de tegenstanders in de komende competitie weer heel moeilijk kan gaan maken’’.

Marcel van Klinken: ,,Kampioenschap voor Oring te hoog gegrepen’’ 
ODOORN – Oring gaat elk jaar aardig van start, maar nog voor de winterstop ging het toch allemaal wat minder en werden onnodig veel punten weggeven, zegt Oring libero Marcel van Klinken die zich er toch iets meer van voorgesteld had, was er wel tevreden mee dat na de winterstop gelukkig wel weer goed ging en eindigde Oring als een goede middenmoter. Een plaats bij de eerste vier was eigenlijk onze doelstelling dus helemaal goed was het toch ook weer niet gezien de doelstellingen’’. Aan het eind van de competitie zag trainer John van den Wildenberg dat Norbert Heine zijn actieve carriere beëindigde en Gerrie van Dijk terugkeerde naar Hunso. De selectie werd aangevuld met een zestal spelers uit eigen jeugd en hopelijk zit daar iets tussen voor het eerste team, zegt Van Klinken. ,,Wij zijn de voorbereiding ingegaan om de goede lijn van de tweede helft van de vorige competitie door te trekken. Iedereen is inmiddels een jaartje ouder en zou de ploeg nu toch iets constanter moeten kunnen spelen. Voor het nieuwe seizoen hebben wij ook weer een doelstelling in Odoorn. Om te zeggen dat wij kampioen worden is misschien wel iets te hoog gegrepen maar een plaatsje bij de eerste vier, waarmee promotie kan worden gehaald, moet denk ik toch wel kunnen. Als wij onze eigen speelstijl kunnen blijven spelen en alles een beetje beter kunnen uitvoeren dan in het afgelopen seizoen, is er van alles mogelijk Wij moeten daarbij gewoon een stabielere groep krijgen die op het juiste moment op de juiste manier succes weet af te dwingen. ‘’ besluit de 38-jarige Marcel van Klinken, die in het dagelijkse leven op het gemeentehuis in Emmen werkt, ziet met veel vertrouwen uit naar de nieuwe competitie.

Danny Huls: ,,Zwartemeerse Boys moet gewoon voor kampioenschap gaan’’ 
ZWARTEMEER – De 29-jarige Danny Huls is aan zijn 12e seizoen bij Zwartemeerse Boys begonnen en de doelstelling bij de club is kampioen worden, zegt Danny Huls.,,Het afgelopen seizoen was de doelstelling kampioen worden of promotie nar de eredivisie af te dwingen. Zwartemeerse Boys met de komst van trainer Harm Kiers een andere stijl gaan spelen. Voor de winter draaide het voor geen cent, maar na de komst van trainer Harm Kiers werd het allemaal nog positief. Het “kick and rush” moest plaats maken voor een speelwijze met meer voetbal waardoor het - Lange halen Vroeg thuis - een andere uitstraling heeft gekregen. Met deze positieve inbreng eindigden de Boys op een verdienstelijke vierde plaats en pakten ook nog een periodetitel.’’ In de nacompetitie was het echter huilen met de pet met een 5-2 nederlaag tegen Gieten. Achteraf is het denk ik ook beter dat wij niet zijn gepromoveerd, want de 3e klasse is denk ik te hoog gegrepen met een zeer smalle basis zoals wij die hebben. Jeffrey Rocks en Bernard Walda hebben aangegeven lager te willen spelen en als aanvulling is er alleen doorstroming vanuit het tweede en enkele A-spelers. Een lichtpuntje bij de club is er gezien het feit dat er veel jeugd doorstroomt die het volgende seizoen in de hoofdmacht kunnen meedoen. Door de routine en de jeugdige inbreng is er nu een goede mix van routine en jong en oud. Kandidaten voor de titel zijn in ieder geval Dwingeloo en Wacker terwijl Ruinerwold en SVV’04 ook hoog zijn geëindigd. DVC’59 en Bargeres zijn gepromoveerd en kunnen zeker een belangrijke rol gaan vervullen.

Dennis Bruns: ,,Weiteveense Boys is een jong en gretige ploeg

WEITEVEEN – Terwijl de braadworsten en speklapjes op de barbecue liggen te sudderen geeft libero Dennis Bruns(29) aan dat het afgelopen seizoen voor Weiteveense Boys niet dat heeft gebracht wat men vooraf had gehoopt. Dat klopt….Wij hadden graag mee willen doen om een prijs, maar hebben in de laatste fase met veel pijn en moeite degradatie kunnen voorkomen. Het zat ons in veel wedstrijden niet mee door veel pech en nipt verlies in de laatste minuten. Zo speelden wij tegen Buinerveen onze beste wedstrijd, maar verloren in de slotfase wel met 2-1. Hopelijk zullen wij daar het komende seizoen toch beter mee om kunnen gaan.” Dat zal dan wel moeten gebeuren zonder spelers als Branco Imming en Norbert Bruning, toch bepalende spelers die nu zijn gestopt. Met Stefan Bernsen en Peter Imming is er alleen aanvulling uit de eigen gelederen. Wij moeten werken met een groep van zestien spelers en dat zal met eventuele schorsingen en blessures zeker passen en meten worden voor trainer Henry Meppelink, vervolgd Dennis terwijl er sateetje wordt gedraaid. ,,Voor het komende seizoen is er voor de eerste vier plaatsen rechtstreekse promotie naar de vierde klasse en daar willen wij toch wel graag bij zijn. Valther Boys en SVBC zullen daar zeker ook voor in aanmerking komen, maar van de Groninger ploegen hebben wij totaal geen indruk waar die straks zullen staan. Maar Weiteveense Boys zal er vanaf het begin tegenaan moeten gaan en met elkaar voor elkaar willen werken. Kampioen worden hoor je mij niet zeggen, maar promotie moet gewoon mogelijk zijn. Weiteveense Boys is nu een jonge gretige ploeg die onder leiding van trainer Henry Meppelink zeker tot mooie dingen in staat kan zijn”. aldus Dennis Bruns.

Sebastiaan Bruins(26),,Het is altijd weer koffiedik kijken waar je staat  
BARGER COMPASCUUM – Bij SVBC was de doelstelling handhaven en dat vertaalde zich in een goede eerste helft van de competitie, maar na de winterstop werd er weinig meer gescoord. Een plaats in de middenmoot was dan ook het hoogst haalbare, zo bleek aan het eind van de competitie, zegt Sebastiaan Bruins(26) die aan zijn 5e seizoen bij SVBC gaat beginnen. ,,Onder aanvoering van Cor Huls, de nieuwe trainer is er een nieuwe aanpak gekomen. Het is allemaal anders dan gewend, maar wel positief. Hij is vooral direkt in zijn mening en heeft veel aandacht voor de individuele speler in de groep waaruit niemand is weggevallen. Met de aanvulling van Berry Hummel en Leroy Vinke en Hans Hartman die het afgelopen seizoen wegens en heupblessure weinig speelde is de groep sterker geworden’’. SVBC begon goed aan de voorbereiding tegen Zwartemeer(6-4) en Sc Erica(2-2), maar vervolgt Bruins: ,,De bekerwedstrijd tegen Valther Boys was wel weer superslecht, maar tegen Witteveen wisten wij op inzet, karakter en mentaliteit een achterstand van 3-0 nog wel weer om te zetten in een 4-4 gelijkspel.’’ Vooruitkijkend op de nieuwe competitie kan Sebastiaan Bruins niet direkt een mening geven, want de klasse is behoorlijk door elkaar gehutseld met Groningse ploeg er bij in. Nog een enkeling in de buurt maar de meeste ploegen zijn voor ons onbekend. Het is dus gewoon nog even koffiedik kijken waar wij staan. Toch zien wij met vertrouwen de competitie tegemoet en met de versterkte promotie zullen hopelijk genoeg punten binnenhalen. Met de motivatie van nu in de groep moet het lukken’’.

Hendrikus Mulder: ,,Indeling 5e klasse doorn is een doorn in het oog’’ 
VALTHE – Het afgelopen seizoen eindigde Valther Boys in de 5e klasse F op een verdienstelijke 5e plaats met 36 punten, een clubrecord bij de Valthenaren en pakte net geen periodetitel. Aan de vooravond van weer een nieuwe competitie zag Hendruikus Mulder die aan zijn 2e seizoen als trainer bij Valther Boys is begonnen niemand weggaan, maar kreeg er behalve de doorstroming van een zevental A-junioren ook niemand bij. ,,verschillende A-junioren hebben het vorige seizoen af en toe al eens meegespeeld, maar zijn er nu volledig bij en het inpassen van deze jonge spelers verloopt goed. Ik heb nu de beschikking over een groep van 19 spelers terwijl met drie seniorenelftallen ook het tweede team goed voor de dag komt. Een goede ontwikkeling die perspectief biedt voor de boys in de komende jaren. Het leeft in het dorp enorm gezien de trouwe supportersschare bij deze club.’’ De doelstelling bij Valther Boys en bij trainer Mulder is toch een plaats bij de eerste vier, die recht geven op rechtsreeks promotie en dat zou voor Valthe uniek zijn. ,,Ik vindt het wel jammer dat de KNVB zo roekloos met de belangen van de clubs om gaat gezien de indeling van de klassen waarbij een groot aantal wedstrijd in het Groninger land gespeeld moeten worden. Over en weer zal dat inhouden dat er veel gereisd moeten worden en daardoor ook weinig aanhang de club zal volgen. In onze klasse zijn voor mij zeven ploegen totaal onbekend. De praktijk zal nu moeten uitwijzen hoe dat allemaal gaat uitpakken. Ik blijf wel optimistisch voor een prijs, maar kan daar op het eind ook op afgerekend worden.’’aldus Hendrikus Mulder.  

Harold Vos wil met EHS’85 prestatiegericht promotie bewerkstelligen  
EMMERSCHANS – EHS’85 liep het vorige seizoen alle prijzen mis en volgens de van Twedo overgekomen Harold Vos moet daar het komende seizoen verandering in komen. ,,In de voorbereiding wordt er tot nu toe vaker en pittiger getraind, want de doelstelling is toch wel promoveren. Dan zal er wel gewerkt moeten worden en de tembuilding, samenhorigheid en automatische nog steviger moeten worden. Wij hebben een goede selectie waaruit alleen Bert van Hebel de overstap naar de zaterdagafdeling maakte en de komst van Mark Kleine die enige tijd niet speelde en Bjorn Nijlholt en Maurice Valke van de Emmen av en ik zelf. Ik woon al vijf jaar hier vlakbij het sportpark waar mijn vrouw een kapsalon heeft. Ik ben beroepsmilitair en was vaak weg naar bijvoorbeeld vier keer naar Afghanistan, maar nu was de tijd rijp voor een overstap. En tot nu toe heb ik daar geen spijt van, want ook al ben ik hier nog niet zo lang heb ik toch al het gevoel hier al langere tijd te zijn. Een mooie club met een goede organisatie en sportcomplex. Het niveau ligt misschien wel iets lager dan bij 3e klasser Twedo, maar de instelling om er iets van te maken is volop aanwezig.” Door de nieuwe promotieregeling voor het komende seizoen is er volgens Harold Vos ook iets makkelijker om promotie af te dwingen. Een top vier plaats moet mogelijk zijn. De 5e klasse F ken ik niet zo met al die noordelijke clubs er in, maar wij zullen vooral fysiek goed ons mannetje moeten staan, ook al willen wij graag onze voetballende kwaliteiten prestatiegericht inzetten om succes te halen. En als dat er onder leiding van onze trainer Jeffrey Witvoet ook allemaal uitkomt, zijn wij dik tevreden’’. besluit de middenvelder van EHS’85. 

Stefan Arends(23): “handhaven was onze doelstelling, maar het werd degradatie”  
ROSWINKEL – Handhaven in d 5e klasse was de doelstelling van Roswinkel, maar door een zeer slechte start stond Roswinkel snel onderaan. Pas in de laatste zes, zeven wedstrijden werden veel punten behaald, maar in de laatste wedstrijd tegen Bargeres toch nog helemaal mis. De herkansing kwam er nog wel in de nacompetitie maar uiteindelijk tegen Buinen toch het doek en is de ploeg voor het komende seizoen weer ingedeeld in de zondag 6e klasse E. Stefan Arends: ,,De groep die de voorbereiding er nu bijna op heeft zitten is ongewijzigd gebleven. Wij, de spelers en trainers, hebben tijdens een afsluitende barbecue eendrachtig besloten om er weer volop tegenaan te gaan. Minimaal een periodetitel halen, maar ook zolang mogelijk in de race blijven voor het kampioenschap. Roswinkel heeft een selectie die als het aan Andries Bremer, de opvolger van Free Lokken ligt, zal volgens een ander spelsysteem worden gespeeld. Spelers komen op een andere positie te staan. Afgelopen zondag hebben wij het uitgeprobeerd en na verlies in de eerste bekerwedstrijd tegen Sellingen wonnen met 4- 1 van Wedde.  Roswinkel heeft nu een team die een goede mix van jonge spelers en de iets oudere met meer routine en ervaring die conditioneel een wedstrijd moeten kunnen beslissen. De concurrentie waarmee men bij Roswinkel terdege rekening houdt zijn toch wel de clubs uit Buinen, Buinerveen en Witteveen terwijl DSC’65 er toch ook weer elk jaar wel weer bij zal zijn”. aldus de oproepkracht bij Fixet in Emmer Compascuum en student op de Stenden Hogeschool in Emmen.

Stefan Knippe wil met Zandpol opnieuw gaan voor promotie

ZANDPOL – De doelstellingen van Zandpol voorafgaande aan de vorige competitie zijn redelijk uitgekomen. De ploeg begon weliswaar met drie nederlagen op rij maar daarna herpakte de ploeg zich prima en haalde uiteindelijk nog de derde plaats die goed was voor nacompetitie.  Stefan Knippe(24) was dan ook wel tevreden ook al werd in de nacompetitie van Eenrum verloren. ,,Helaas lukte dat niet maar wij gaan het komende seizoen opnieuw een poging doen met een groep die alleen Patrick Verdonkschot naar HHC zag vertrekken maar daarvoor een viertal talentvolle a-junioren voor terug kreeg. Kevin Poker en Martijn Gerding komen van de jeugd van SVV’04 en uit eigen gelederen zijn dat Stefan Eghuis en Bas Prins. In de breedte zijn wij er zeker op vooruit gegaan met een ploeg die een mix is van jong en routine. Trainer Bennie Hemme, die aan zijn vierde seizoen is begonnen kan met deze groep verder. Er valt nog wel veel te leren en elkaar vinden in de omgang.. Teambuilding moet jong en oud dichter naar elkaar toe laten groeien. Voor het komende seizoen zijn wij zeker sterker en moeten bovenin mee kunnen doen. Vooral omdat er nu ook een versterkte promotie is dit een ideale mogelijk om te promoveren.’’ Wel ziet Stefan Knippe een aantal concurrenten die voor de titel zullen gaan strijden. ,,Buinerveen, Roswinkel en Witteveen schat ik toch wel heel hoog in, maar als wij vanaf het begin er goed bij kunnen blijven zullen wij dicht in de buurt kunnen komen. Bij een kampioenschap heb je ook nog een kans om via een extra wedstrijd direkt naar de 4e klasse te promoveren. Wie zou die kans voorbij laten gaan.’’ aldus Knippe.

ZATERDAGVOETBAL

Martin Keuter denkt dat Drenthina bovenin mee kan doen 

EMMEN –De doelstelling bij Drenthina was kampioen worden en die voornemens werden met vlag en wimpel gehaald. Doe als individu alleen dat waar je goed in bent, zegt Martin Keuter en vervolgt: ,,belangrijk is dat je vooral je eigen kwaliteiten kent en goed gebruikt en als je collectief hard wil werken voor elke bal kun je succes halen. Doorgaan tot de laatste minuut leverde ons het afgelopen seizoen veel punten op. Conditioneel moet je dan wel heel sterk zijn maar daar kun je zelf veel aan doen. Trainer Gerrie Benes gaat weer bijna met dezelfde groep van start dat ook kampioen werd. Terwijl Jaap Gernaat op het hoogtepunt heeft besloten om te stoppen komt Mark Oldenburger van DZOH proberen die plaats over te nemen. Ook zijn de a-junioren als Mark Lubbers en Sietse Glazenburg overgeheveld naar de eerste selectie’’. De voorbereiding stemt Martin Keuter tot tevredenheid, ook al is nog niet ieder goed wakker, maar geeft wel aan dat er ook nog niet echt een zwaar meetpunt is geweest. Een pittigere tegenstander is vaak beter, maar zelfs het spelletje maken kunnen wij eigenlijk niet. Tegen ACV hebben wij kansloos verloren, maar wij zullen juist de foutjes uit die wedstrijd er uit moeten halen om tot succes te komen. Onze doelstelling voor het komende seizoen is kort samengevat: Wij zullen met dezelfde inzet en elan als het vorige seizoen de strijd aangaan. LTC,  De Weide en VEV’67 zullen zeker heel hoog eindigen, maar wij doen zeker niet veel onder voor de andere ploegen. Kampioen worden wij denk ik niet, maar promotie behoord zeker tot de mogelijkheden met deze goede groep.

Gerard de Jonge(25) wil met DZOH in de middenmoot meedraaien

EMMEN – Het afgelopen seizoen eindigde DZOH op een vierde plaats en liep de nacompetitie net mis. Toch willen wij bij DZOH niet van een verloren seizoen spreken, zegt Gerard de Jonge: ,,Vooraf zouden wij getekend hebben voor een vierde plaats. Wij speelden niet super, maar de werklust was er wel in zowel  goede en minder goede wedstrijden.. Onze doelstelling reikt voor het komende seizoen dan ook niet verder dan een middenmoot positie. Wel willen wij proberen om voetballend iets meer te brengen en als dat lukt komt de rest vanzelf. Stiekum wordt toch wel gedacht in de richting van een vierde plaats met het oog op de verrsterkte promotieplaatsen dit seizoen’’. DZOH zag overigens wel een aantal spelers vertrekken. Tim Idema en Lex Mensink spelen nu bij Bargeres en Marc Oldenburger ging naar Drenthina terwijl Bas Nibbelke voorlopig de voorkeur geeft aan studie waardoor trainen niet meer mogelijk is. Behalve de doorstroming van enkele Junioren is er geen versterking van buitenaf bijgekomen, vervolgt Gerard de Jonge. ,,Jan Moes de nieuwe trainer van DZOH zal er mee moeten doen, maar wij hebben een jonge sfeervolle ploeg die wel alles weer een beetje nieuwe dingen moet ervaren na het vertrek van trainer Puck Vorstpan. Jan Moes wil meer voetbal in de ploeg brengen en dat wordt toch als zeer positief ervaren. Als wij even vooruitblikken moet ik zeggen dat het een lastige competitie wordt met tegenstanders die zeker ook de nodige versterkingen hebben gehad. Wij gaan er gewoon voor en zien onderweg wel wat voor mogelijkheden wij hebben en hoe sterk wij echt zijn’’. besluit Gerard de Jonge.

Patrick Bloemberg(19) wil promotie maken met Klazienaveen  
KLAZIENAVEEN – De doelstelling bij Klazienaveen was het afgelopen seizoen nacompetitie halen. Dat lukte.., maar promotie zat er helaas niet in omdat de ploeg op de beslissende momenten dat het moest niet in vorm was, volgens middenvelder Patrick Bloemberg. ,,Dat betekent gewoon dat wij er dit seizoen opnieuw tegenaan gaan om die doelstelling te halen. Wij zullen het wel moeten doen zonder de routiniers als Bert Kiewiet, Adriaan Hollander en Martin Bos die alle drie een stapje terug hebben gedaan. De groep is met de komst van Johan Beukers(Zwartemeer), Patrick Langedoen(Emmen av) en uit eigen jeugd enkele a-junioren in de breedte sterker geworden met zeven spelers jonger dan 20 jaar, In de voorbereiding hebben wij tot nu toe niet verloren en afgelopen zaterdag was SCN een eerste echte test en ook die wonnen wij met 3-1. Een plaats bij de eerste vier betekent promotie en die kans willen wij graag pakken door net als het vorige seizoen weer goed mee te doen’’. Kandidaten voor de titel zullen volgens de jonge Bloemberg vooral komen uit de hoek Sc Angelslo en Fit Boys, de degradanten uit de 3e klasse. ,,Ook Mussel is volgens mij een lastige tegenstander. Wij zullen er in ieder geval allemaal keihard tegenaan moeten gaan om een basisplaats in het team van trainer Otto Halmingh in de wacht te slepen. Ook ikzelf zal alles moeten geven want ook voor mijn positie is er sterke concurrentie. Wij mogen geen steken laten vallen, maar moeten als collectief, waarbij de onderlinge acceptatie groot moet zijn, er zeker iets moois van maken, aldus Patrick Bloemberg.

Timon Rozenveld: ,,SC Angelslo wil het verloren gegane terrein terug winnen’’ 
EMMEN – Sc Angelslo begon het afgelopen seizoen met maar één doelstelling en dat was kampioen worden. Aan het eind van het seizoen was de bittere teleurstelling groot, want de mannen van trainer Jan Moes degradeerden naar de 4e klasse. Timon Rozenveld(31) die aan zijn 8e seizoen in de hoofdmacht van Sc Angelslo is begonnen, kon een aantal factoren opnoemen waardoor het allemaal niet liep zoals het zou moeten. ,,het is nooit een hecht team geworden en er waren veel blessures. Het lukte gewoon niet, ook al wisten wij in de beker wel de kwartfinale te halen. Voor het komende seizoen zullen wij nu toch voor een plaats bij de eerste vier moeten gaan, want dan kunnen wij weer snel in de derde klasse terugkeren.’’ Sc Angelslo zag na de degradatie een aantal jongens stoppen of vertrekken, maar er kwam niemand voor terug. Door de degradatie zijn wij toch minder interessant voor een voetballer, reageerde Timon Rozenveld en vervolgd: In de oefenwedstrijden hebben wij een aantal Junioren ingepast en is ook Dirk Jan Gossen(44) bereid om de helpende hand toe te steken. Daarnaast is er toch ook na 6 jaar Jan Moes in de persoon van Johan Hollen een nieuwe trainer voor de groep komen staan. Wij zullen allemaal opnieuw moeten beginnen en ons bewijzen met als doel een sterke selectie. Vooral conditioneel moeten wij sterker worden en met fysiek sterke ploegen als Klazienaveen, Smilde, Fit Boys en Elim is dat gewoon nodig. Alleen met mooi voetbal kom je er niet, dus zullen wij er ook een schepje bovenop moeten doen.

Niels Reuvers wil graag weer stapje hoger met Erica’86  
ERICA – Erica’86 haalde het vorige seizoen maar gedeeltelijk haar doelstelling. Klassebehoud lukte wel maar het halen van de nacompetitie zat er helaas niet in voor de mannen uit Dalen. Er zat ook niet meer in voor een groep waarin een aantal nieuwe jongens en nieuwe trainer hun opwachting maakten. Het was toch wel even wennen en was er snel een half seizoen voorbij. Niels Reuvers: ,,Na de winterstop begon het toch beter te draaien toen men een beetje aan elkaar gewend was. Er gingen geen spelers weg en het kreeg zelfs nog enige aanvulling met de broers Martin en Daniel Jagt. Martin speelde het afgelopen seizoen niet wegens zijn werk als militair en de van Sc Angelslo overgekomen Daniel Jagt is een middenvelder. Trainer Gerard Lambers heeft nu toch een iets bredere selectie tot zijn beschikking en wil daar graag een stapje hoger mee spelen. Hoe dat zal moeten gebeuren weet Niels de Reuver nog niet en wie de grootste concurrenten zijn is ook nog koffiedik kijken. In de voorbereiding heb ik bennie met een volledige Naast VCG, Tiendeveen en Sleen zijn een aantal Groningse clubs waaronder WVV totaal onbekend. De eerste competitiedag moet Erica’86 aantreden tegen Tiendeveen. Een ploeg die zeker bij de top-vier gerekend mag worden, kan hierbij op een zeer gemotiveerde Weerdinge rekenen. In de vorige competitie werd twee keer verloren van deze clubs en Weerdinge zal die fout graag even recht willen zetten.  Het zelfvertrouwen is in de groep aanwezig, maar het zal er nog wel even uit moeten komen’’. besluit Niels Reuvers.

Bram Goeree: “Alle koppies de goede kant op bij SVBO(zat)en het komt goed"

BARGER OOSTERVELD – Het zaterdagteam van SVBO ging het afgelopen seizoen in de 6e klasse van start met een totaal nieuw team. Een jong team die het moest gaan maken, maar het liep aanvankelijk niet zoals werd gehoopt. Tot aan de winterstop ging er van alles mis, zegt Bram Goeree(21), want meerdere wedstrijden werden vaak in de slotfase nipt verloren. ,,In de tweede helft van de competitie kregen wij versterking van Bennie Jeurissen en was de groep meer op elkaar ingespeeld. Het begon te draaien en er werden veel punten binnengehaald met als beloning de winst in de laatste periode. Damacota won uiteindelijk de finale van de nacompetitie op doelsaldo en promoveerde.’’ Het komende seizoen moet dat allemaal anders worden. De ploeg heeft nu met Wilco Prigger een eigen trainer en de groep is met de komst van Maik Braam, Bas Wolbers en doelman Jeffrey Doek zeker sterker op geworden.  Ik denk dat wij een goede keeper hebben en met Bas Wolbers, vorig seizoen topscoorder in het 2e, hebben wij ook meer scorend vermogen. Wij zullen alles nog wel even in daden moeten omzetten. De trainingsopkomst is heel goed en conditioneel hebben wij denk ik veel vooruitgang geboekt, denkt Bram Goeree. ,,Wij trainen nu één keer per week, maar willen dat graag uitbreiden als de accommodatie dat toelaat. Vanaf het begin willen wij er nu graag in knallen, want met de versterkte promotie is een top vier plaats de eerste doelstelling. Als wij echter de goede lijn van het vorige seizoen door kunnen trekken ligt een kampioenschap ook binnen ons bereik. Gemakkelijk zal dat zeker niet gaan met bijvoorbeeld Twedo en NKVV en enkele voor ons nog onbekende Groningse ploegen. Op papier zijn wij in ieder geval sterker geworden..’’ besluit Bram Goeree die naast voetbal ook graag in de tuin mag werken.

Randy Struik: Twedo(zat) heeft haar doelstelling niet waar kunnen maken  
NIEUW AMSTERDAM – De lat was bij Twedo(zat) niet hoog gelegd, want de doelstelling was gewoon handhaven, maar helaas voor alles wat Twedo(zat) een warm hart toedraagt degradeerde de ploeg via een herkansingswedstrijd. ,,Wij in meerdere wedstrijden zeker niet de mindere, zegt Randy Struik en vervolgt: ,,Ondanks het creëren van veel kansen kwamen wij net niet tot scoren. Tegen koploper Onstwedder Boys speelden wij bijvoorbeeld een geweldige wedstrijd, maar gingen wel nipt met 3-2 onderuit. Daarom is het jammer dat middenvelder Mark Middendorp is vertrokken. Hij was toch de smaakmaker van de ploeg die ook nog trefzeker was. De aanvulling is er gekomen via Mark Jagt en Jolian Veenstra die heel prestatiegericht zijn. Maar ook zijn er een aantal spelers die wegens studie of werk weinig beschikbaar waren, maar nu weer vol in de groep mee kunnen doen. Wij zullen toch moeten proberen om de teleurstelling van vorige seizoen los te laten en ons richten op de toekomst’’. De doelstelling bij Twedo(zat) is om toch weer snel de weg naar boven te vinden, maar zal daar onderweg zeker te maken krijgen met een aantal clubs die je maar zo niet aan de kant zet. ,,Ik schat SVBO en Veendam 1894 heel hoog in, maar ook NKVV en Wildervank zullen bovenin meedoen. Het vorige seizoen ging het goed tot de zestien, maar dan was het over en juist dat zullen wij dit seizoen beter moeten doen. Als wij ook de eindpass goed kunnen neerzetten dan is er veel mogelijk. Trainer Wilbret van Leeuwen zal het dan ook zeker niet gemakkelijk krijgen om een goed strategie neer te zetten waarmee het beoogde succes kan worden behaald, besluit de 24-jarige Randy Struik.

Gjald Veenstra: ,,VEV zal nu vanaf het begin er tegen aan moeten”

KLAZIENAVEEN NOORD – Het afgelopen seizoen haalde VEV uit Klazienaveen Noord wel hun doelstelling met een plaats bij de eerste vijf, maar achteraf had er meer ingezeten, volgens middenvelder Gjald Veenstra(28). ,,Wij hebben in de eerste fase van de competitie vooral tegen mindere ploegen te veel punten laten liggen., want pas na de winterstop kwamen wij op toeren. Het gevolg was een perfecte reeks met weinig verliespunten, maar net te weinig om een prijs mee te nemen. Voor het komende seizoen zullen wij toch moeten proberen om vanaf het begin de slag te slaan. Wij zullen dat na 5 jaar Johan Piening nu met Rene de Vries als trainer moeten doen. De in Musselkanaal wonende trainer staat nu voor een groep zonder vooroordelen en dat is voor beide partijen even wennen, maar de eerste indrukken zijn goed.”. Er vertrok niemand, terwijl de groep aanvulling kreeg van Eric Foekens, Arjan Bos en Mark Wemmenhove die overigens in de laatste fase als eens moest opdraven. Gjald Veenstra: ,,Ik denk dat als wij de goede serie van het vorige seizoen door kunnen trekken mee kunnen doen voor het kampioenschap. In ieder geval moet een top-vier plaats die straks promotie oplevert mogelijk zijn. Concurrenten zijn SV Twedo en Veendam 1894, maar ongetwijfeld zullen andere ploegen zich ook versterkt hebben. Wij gaan er in ieder geval met elkaar voor en zien wel in hoeverre de doelstellingen, die zeker hoog liggen bij deze mooie club aan het Scholtenskanaal, ook waard zijn. Ik woon in Klazienaveen en heb in Weiteveen en Zwartemeer gespeeld, maar als je eenmaal in Klazienaveen Noord bij VEV terecht bent gekomen, ga je er nooit weer weg.’’ besluit Gjald Veentra, VEVer maar ook een echte Feijenoord supporter.

NWVV wil volgens Marco Kloppenburg vol gaan voor een prijs  
NIEUW WEERDINGE – Nadat NWVV voorafgaande aan de vorige competitie een goede bekercompetitie speelde leken de Nieuw Weerdingers klaar voor de competitie. De doelstelling was een periodetitel en werd er zelfs aan een kampioenschap gedacht, zegt Marco Kloppenburg en vervolgt: ,,Toen na enkele wedstrijden schorsingen en langdurige blessures de overhand kregen liep het allemaal even anders. Ik was zelf ook wegens een afgeknapt botje een half jaar uit de roulatie. In de laatste fase van de competitie was er weer een opleving, maar toen er weer werd verloren gingen de kopjes naar beneden. Met moeite werd het einde gehaald”. In de aanloop naar de nieuwe competitie bleek niemand te zijn vertrokken terwijl Remco Boers van Titan en Harm Bolk, weer terug van TEVV, zich bij de groep van trainer Jan Wardenburg aansloten. ,,Remco Boers is een linksbuiten die supersnel de achterlijn kan halen en de bal voor de pot kan gooien. Harm Bolk begon echter met een teleurstelling toen hij een gebroken enkel opliep en er schroeven geplaatst moesten worden. Tot de Kerst zullen wij Harm zeker moeten missen, vervolgt Marco Kloppenburg die met een goed gevoel de nieuwe competitie ingaat. ,,Voor de beker wonnen wij van WVV(3-2) en speelden gelijk tegen VVS(2-2). De groep heeft met elkaar bepaald dat NWVV gaat voor promotie en heeft beloten de mouwen op te stropen en te gaan voor een prijs. De kampioen kan zelfs in een gunstig geval een dubbele sprong te maken naar de 4e klasse. De concurrentie komt vooral van SVBO terwijl ik Veendam 1894 ook niet wil uitvlakken’’. besluit Kloppenbrug, de timmerman op kleppertjes.  (Tekst en foto's Bennie Wolbers, SPBE)

–De doelstelling bij Drenthina was kampioen worden en die voornemens werden met vlag en wimpel gehaald. Doe als individu alleen dat waar je goed in bent, zegt Martin Keuter en vervolgt: ,,belangrijk is dat je vooral je eigen kwaliteiten kent en goed gebruikt en als je collectief hard wil werken voor elke bal kun je succes halen. Doorgaan tot de laatste minuut leverde ons het afgelopen seizoen veel punten op. Conditioneel moet je dan wel heel sterk zijn maar daar kun je zelf veel aan doen. Trainer Gerrie Benes gaat weer bijna met dezelfde groep van start dat ook kampioen werd. Terwijl Jaap Gernaat op het hoogtepunt heeft besloten om te stoppen komt Mark Oldenburger van DZOH proberen die plaats over te nemen. Ook zijn de a-junioren als Mark Lubbers en Sietse Glazenburg overgeheveld naar de eerste selectie’’. De voorbereiding stemt Martin Keuter tot tevredenheid, ook al is nog niet ieder goed wakker, maar geeft wel aan dat er ook nog niet echt een zwaar meetpunt is geweest. Een pittigere tegenstander is vaak beter, maar zelfs het spelletje maken kunnen wij eigenlijk niet. Tegen ACV hebben wij kansloos verloren, maar wij zullen juist de foutjes uit die wedstrijd er uit moeten halen om tot succes te komen. Onze doelstelling voor het komende seizoen is kort samengevat: Wij zullen met dezelfde inzet en elan als het vorige seizoen de strijd aangaan. LTC,De Weide en VEV’67 zullen zeker heel hoog eindigen, maar wij doen zeker niet veel onder voor de andere ploegen. Kampioen worden wij denk ik niet, maar promotie behoord zeker tot de mogelijkheden met deze goede groep.

 

–De doelstelling bij Drenthina was kampioen worden en die voornemens werden met vlag en wimpel gehaald. Doe als individu alleen dat waar je goed in bent, zegt Martin Keuter en vervolgt: ,,belangrijk is dat je vooral je eigen kwaliteiten kent en goed gebruikt en als je collectief hard wil werken voor elke bal kun je succes halen. Doorgaan tot de laatste minuut leverde ons het afgelopen seizoen veel punten op. Conditioneel moet je dan wel heel sterk zijn maar daar kun je zelf veel aan doen. Trainer Gerrie Benes gaat weer bijna met dezelfde groep van start dat ook kampioen werd. Terwijl Jaap Gernaat op het hoogtepunt heeft besloten om te stoppen komt Mark Oldenburger van DZOH proberen die plaats over te nemen. Ook zijn de a-junioren als Mark Lubbers en Sietse Glazenburg overgeheveld naar de eerste selectie’’. De voorbereiding stemt Martin Keuter tot tevredenheid, ook al is nog niet ieder goed wakker, maar geeft wel aan dat er ook nog niet echt een zwaar meetpunt is geweest. Een pittigere tegenstander is vaak beter, maar zelfs het spelletje maken kunnen wij eigenlijk niet. Tegen ACV hebben wij kansloos verloren, maar wij zullen juist de foutjes uit die wedstrijd er uit moeten halen om tot succes te komen. Onze doelstelling voor het komende seizoen is kort samengevat: Wij zullen met dezelfde inzet en elan als het vorige seizoen de strijd aangaan. LTC,De Weide en VEV’67 zullen zeker heel hoog eindigen, maar wij doen zeker niet veel onder voor de andere ploegen. Kampioen worden wij denk ik niet, maar promotie behoord zeker tot de mogelijkheden met deze goede groep.

 

–De doelstelling bij Drenthina was kampioen worden en die voornemens werden met vlag en wimpel gehaald. Doe als individu alleen dat waar je goed in bent, zegt Martin Keuter en vervolgt: ,,belangrijk is dat je vooral je eigen kwaliteiten kent en goed gebruikt en als je collectief hard wil werken voor elke bal kun je succes halen. Doorgaan tot de laatste minuut leverde ons het afgelopen seizoen veel punten op. Conditioneel moet je dan wel heel sterk zijn maar daar kun je zelf veel aan doen. Trainer Gerrie Benes gaat weer bijna met dezelfde groep van start dat ook kampioen werd. Terwijl Jaap Gernaat op het hoogtepunt heeft besloten om te stoppen komt Mark Oldenburger van DZOH proberen die plaats over te nemen. Ook zijn de a-junioren als Mark Lubbers en Sietse Glazenburg overgeheveld naar de eerste selectie’’. De voorbereiding stemt Martin Keuter tot tevredenheid, ook al is nog niet ieder goed wakker, maar geeft wel aan dat er ook nog niet echt een zwaar meetpunt is geweest. Een pittigere tegenstander is vaak beter, maar zelfs het spelletje maken kunnen wij eigenlijk niet. Tegen ACV hebben wij kansloos verloren, maar wij zullen juist de foutjes uit die wedstrijd er uit moeten halen om tot succes te komen. Onze doelstelling voor het komende seizoen is kort samengevat: Wij zullen met dezelfde inzet en elan als het vorige seizoen de strijd aangaan. LTC,De Weide en VEV’67 zullen zeker heel hoog eindigen, maar wij doen zeker niet veel onder voor de andere ploegen. Kampioen w

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda