WKE algeheel amateurkampioen van Nederland

EMMEN - WKE is zaterdag algeheel kampioen van Nederland bij de amateurs geworden. Na 120 minuten voetbal stond het 4-3 voor WKE. Omdat WKE in Rijnsburg met 1-0 had verloren moesten penalty's de beslissing brengen. WKE doelman Raymond Beukeveld stopte de laatste penalty en bracht zo de landstitel naar Emmen. Een kwartier na rust bracht Vreke Rijnsburgse Boys op een 0-1 voorsprong. Tien minuten later kwamen de gasten verdiend op 0-2 door een eigen treffer van WKE-er Kevin Mooibroek.

Toen kwamen de vier minuten van WKE. Paul Weerman maakte 1-2 en twee minuten later Berrie Hoogeveen de 2-2. Hooiveld zorgde een minuut later voor de 3-2, waardoor een verlenging volgde. In de verlenging zorgde Paul Weerman voor de 4-2 voorsprong. Twee minuten voor het eindsignaal was het Danny de Vijver die Rijnsbursge Boys weer hoop gaf: 4-3.

In de penalty serie misten beide ploegen de eerste drie strafschoppen. Voor WKE soorden Doek en Leitoe trof van elf meter voor Rijnsburgse Boys. Gennissen zette WKE daarna weer op voorsprong, waarna WKE doelman Beukeveld(foto) een heldenrol vervulde en de laatste strafschop van de Rijnbergers stopte. (Zie voor meer foto's fotoboek)