WKE op alle fronten afgetroefd

VEENENDAAL - WKE heeft vanavond de belangrijke KNVB-bekerwedstrijd met 1-0 verloren van een tot aan de tanden gewapend kwalitatief mindere tegenstander. GVVV liet WKE niet in het spel komen en cre?erde zich beduidend meer kansen en speelde gedisciplineerder en met meer passie. De 1-0 overwinning van GVVV was dan ook meer dan verdiend.

GVVV begon stormachtig en stichtte direct al veel gevaar met name door de snelle Rudy van Doorn, die zich samen met doelman Niels Willemse tot de uitblinkers mocht rekenen. Alleen zijn afwerking was nog niet optimaal. Tot 2 keer toe ging een schuiver van hem net voor langs. In de laatste minuut voor rust schoot Michiel van der Valk, buiten bereik van doelman Raymond Beukeveld, op de lat.

Na rust moest de geblesseerde Bas Hooiveld zich laten vervangen. Enigszins verrassend werd hij vervangen door verdediger Sander Meertens, die rechtsback ging spelen, waardoor Rudolf Lip doorschoof naar het middenveld. Sander Meertens viel overigens niet onverdienstelijk in. Ook nu kreeg GVVV weer een aantal kansen, maar de uitblinker aan WKE-zijde , Raymond Beukeveld, wist eerst nog een tegentreffer te voorkomen. De grootste kans kreeg Robert Fik die na een voorzet van Marcio Junqueire vrij kon inkoppen, maar zijn kopbal kon nog net met de voet door doelman van GVVV worden gekeerd.

Hierna werd buitenspeler Marcio Junqueira vervangen door middenvelder Wil Koops. Uit een ingooi na de wissel werd het in de 25ste minuut 1-0 voor GVVV toen Rudy van Doorn alleen op doelman Raymond Beukeveld kon opstomen en doelman Beukeveld geen kans liet. Daarna begon WKE met hun bekende offensief, hetgeen betekent dat Martijn Doldersum zich in de spits nestelt. Maar dit keer had het geen resultaat, ofschoon Erik Eleveld nog dicht bij de gelijkmaker kwam door ineens uit halen, maar doelman Willemse redde fraai.

Trainer John de Wolf zag het nut van een derde wisselmogelijkheid niet in, ofschoon er wel spelers rijp waren voor een wissel en hij nog twee aanvallers op de bank had. WKE heeft met deze nederlaag, zowel een sportief als een financieel verlies geleden. Maar ook een nederlaag kan louterend werken, want we waren het even vergeten: WKE kan ook verliezen en misschien, hoe ongelegen ook, komt dit net op tijd, want de topklasse komt er aan en daar kunnen we ons nu vol op concentreren.(tekst Bert Oldenburger)