WKE pakt simpele overwinning op Nieuw Buinen

NIEUW BUINEN - In een matige wedstrijd won landskampioen WKE zondagmiddag in en tegen Nieuw Buinen met 3-0. In de 7e minuut kreeg WKE plotseling een strafschop van de scheidsrechter. De spelers van WKE liepen al terug en Robert Fik riep, hands, ik? Tot verbazing van iedereen legde de scheidsrechter de bal op de stip. Robert Fik liet zich deze kans niet ontnemen en scoorde beheerst de 0-1 binnen. Na een kwartier spelen draaide Erik Eleveld bal richting de goal. De kopbal van Paul Weerman werd door de keeper gestopt, maar via de knie van Martijn Doldersum verdween de bal in de touwen. 0-2.
Robert Fik en Paul Weerman, kregen daarna nog mogelijkheden maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer. Ruststand 0-2. In de tweede helft probeerde Nieuw Buinen ooki iets aan de score te doen, maar verder dan een schot op de lat kwamen ze niet. Het spelpeil van WKE verslechterde zienderogen, maar WKE scoorde uiteindelijk nog wel een keer. In een duel buiten het strafschopgebied met Gerrie Snip van Nieuw Buinen veroverde Erik Eleveld op heuphoogte met gestrekte voet de bal en passeerde de doelman met een beheerst schot in de verste hoek. Eindstand 0-3.