WKE winnaar Grote Geert toernooi

EMMEN - WKE is winnaar geworden van het Grote Geert toernooi door in de finale Erica met 3-1 terug te wijzen. De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen SVBO en Emmen. SVBO trok hierbij aan het langste einde door met 4-1 te winnen van Emmen.

WKE kwam al in de eerste minuten op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Robert Fik, die een voorzet ineens binnenknalde. Erica had in deze fase niets in te brengen, want het was WKE dat het spel dicteerde. Toch moest er een eigen doelpunt van Erica aan te pas komen om de 2-0 op het scorebord te brengen. Vlak voor rust scoorde Erik Eleveld na een solo in de korte hoek, die daarbij de ruststand op 3-0 bepaalde.

Na rust bracht John de Wolf zeven nieuwe mensen in en dat had, zoals bijna altijd bij zoveel wissels, niet bepaald een gunstige uitwerking op het spel van WKE. Bovendien wilde Erica natuurlijk een blamage voorkomen dat lukte Erica wonderwel. Ze kwamen er een paar maal gevaarlijk uit en kregen kansjes. Uit één daarvan scoorden zij de enige tegentreffer. Eindstand 3-1

Jan Wardenburg en secretaris Elzo Steenhuis reikten de prijzen uit: Naast WKE aanvoerder Martijn Doldersum met de Grote Geert Bokaal v.l.n.r. de aanvoerders van Emmen AV, SVBO en Sc Erica.(zie ook fotoboek)