WKE wint van SVBO, maar niet overtuigend

BARGER OOSTERVELD / John de Wolf had zijn ploeg ten opzichte van afgelopen zondag op 8 plaatsen gewijzigd. Het eerste kwartier begon WKE flitsend, maar net zoals tegen Nieuw Buinen zakte het niveau daarna naar een bedenkelijk peil. In de rust wisselde de trainer ook nog eens de andere drie. Op zich begrijpelijk met het drukke programma voor de boeg. Bovendien heeft de trainer dan alle spelers een keer aan het werk gezien, voor wat het waard is.

De eerste kans was al in de eerste minuten. Een vrije bal zo'n 5 meter voorbij de punt van het strafschopgebied werd hard in de korte hoek geknald door Henk Bakker. Doelman Lennen Ebeltjes pakte de bal in twee keer. Overigens was de wedstrijdbal te hard opgepompt, waardoor al het gevoel bij het contact met de bal ontbreekt.

Even later een goede aanval en een voorzet voorbij de tweede paal die keurig door Henk Bakker met het hoofd panklaar werd neergelegd bij Robert Fik. De WKE spits treuzelde echter net iets te lang voor doelman Ebeltjes
dieoverigens wel op het goede moment reageerde.

Een paar minuten daarna treuzelde Robert Fik niet toen hij een misverstand in de SVBO-defensie goed uitbuitte, doelman Ebeltjes nu wel passeerde en de bal in een leeg doel tikte. Vanaf dat moment creëerde WKE zich geen kansen meer en werd het spel rommelig. SVBO was niet in staat te profiteren, ofschoon ze in de 88ste minuut bijna langzij kwamen uit een mooie kopbal, maar de paal redde WKE. Eindstand 0-1.(zie ook fotoboek)