Wielrennen

1e Rabo Bushbiker jeugdclinic groot succes.

SLEEN - De jeugd van Sleen en omgeving heeft zich afgelopen zaterdag flink uit kunnen leven op en rondom mountainbikeroute ?Sleenerzand?. De organisatie was in handen van MTB vereniging Bushbikers uit Sleen. In totaal hadden 20 kinderen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar zich aangemeld. Het centrum van Sleen was het verzamelpunt waar rond 08.45u alle deelnemers, ondanks de niet al te beste weersverwachting, zich hadden gemeld. Voor ieder kind was een fiets, helm en een gevulde bidon aanwezig. Het was even passen en meten, maar uiteindelijk is het gelukt iedereen op de juiste fiets te krijgen. Onder leiding van 4 Bushbikers werd daarna koers gezet richting de Slener bossen. De lucht klaarde op en het werd droog. De grote groep werd gesplitst in 2 kleinere groepen.
Reageer!

Uitslagen wintercompetitie 2009-2010

VEENDAM - Afgelopen zondag werd in Veendam weer een wedstrijd gehouden die meetellend is voor de ICW NOORD Wintercompetitie 2009-2010 en de uitsalgen zien er als volgt uit:
Reageer!

Veldtoertocht Fietstoerclub Emmen

EMMEN - De Fietstoerclub Emmen organiseert op zondag 22 november aanstaande een veldtoertocht. De Zuidenveldrit over 30 of 50 km.. Beide routes gaan door het heuvelachtige terrein van het Valtherbos. De 50 km route maakt nog een extra lus door de boswachterij Exloo langs het Molenveld en de Zeven Heuveltjes. Er zijn gratis verzorgingsposten in Valthe en Odoorn. De route is volledig gemarkeerd. Douche- en kleedgelegenheid is aanwezig.
Reageer!

ATB toertocht de Mudbikers

NIEUW-AMSTERDAM - ATB club de Mudbikers uit Nieuw Amsterdam houdt op zondag 8 november voor de tweede keer een ATB toertocht, afstanden 30 en 50 km voor iedereen ouder dan 13 jaar. Startplaats is Active Leisure aan de Industrieweg 11 in Nieuw Amsterdam/Veenoord.
Reageer!

De Bike's 4 You Tweelingtoer

NIEUW AMSTERDAM - De ATB club de Mudbikers te Nieuw Amsterdam organiseert op zondag 8 november a.s. voor de tweede keer een ATB toertocht, afstanden 30 en 50 km. Voor wie? Voor iedereen ouder dan 13 jaar. Startplaats: Active Leisure, Industrieweg 11, 7844 NV Nieuw Amsterdam/Veenoord. Starttijd: tussen 9.00 en 10.30 uur. De Mudbikers is een groepje fanatieke fietsers die graag op de ATB door de natuur rijden. Gezelligheid staat hoog in het vaandel maar zij vergeten niet waar zij mee bezig zijn.
Reageer!

Voor de 18e keer de Tieks Tweewielers Slenerveldtocht van FTC Toerlust.

NIEUW WEERDINGE - De fietstoerclub Toerlust uit Nieuw-Weerdinge organiseert op zondag 15 november aanstaande voor de achttiende keer de jaarlijkse veldtoertocht vanuit het 't Haantje. De tocht leidt de deelnemers langs een met linten goed gepijlde route door de bossen rondom 't Haantje. De deelnemers kunnen kiezen uit twee zeer aantrekkelijke routes over louter bospaden. Er is een korte route van 30 km en een langere route van 50 kilometer. De begin- en eindkilometers gaan over prachtig geaccidenteerd terrein. Tijdens de tocht kan men nog bepalen welke afstand men wil gaan rijden.
Reageer!

De Albert Achterhes Profronde

HOOGEVEEN - De Albert Achterhes Profronde was tot en met 2009 een eendaagse wedstrijd. De organisatie streefde er naar om de ronde uit te breiden tot een meerdaagse om zodoende meer Drentse gemeenten bij het evenement te betrekken. Mede i.v.m. de omzetting van een aantal wedstrijden in Belgie o.a. de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl wordt de wedstrijd aantrekkelijker voor de PROtourploegen. In het jaar waarin de ronde 50 jaar bestaat zal de gewenste uitbreiding plaatsvinden en zal een tweedaagse worden verreden. De rondes worden in 2010 verreden op 10 en 11 april in de categorie 2.1. De start en finish van de 1e etappe blijft Hoogeveen en voor wat betreft de 2e etappe zijn gesprekken gaande.
Reageer!

Operatie Martijn Scherpen gelukt

EMMEN - Fietscrosser Martijn Scherpen uit Barger-Oosterveld is vier maanden uitgeschakeld. Twee weken geleden werd hij geopereerd aan z'n schouder omdat er bij een valpartij een stuk van z'n schouderkom was afgebroken. De 21-jarige Scherpen stelde de operatie uit tot na het seizoen. De operatie is inmiddels met succes voltooid. Martijn Scherpen werd begin oktober nog Nederlands kampioen fourcross. In de finale was hij te snel voor onder meer tweevoudig Europees kampioen Joost Wichman uit Lichtenvoorde. Scherpen werd in juli in het Deense Fredericia Europees kampioen in de Elite klasse fietscross. Het was voor het eerst sinds tien jaar dat een Nederlander zich de beste van Europa mocht noemen
Reageer!

De Bike's 4 You Tweelingtoer

NIEUW AMSTERDAM/VEENOORD - De ATB club de Mudbikers te Nieuw Amsterdam organiseert op zondag 8 november a.s. voor de tweede keer een ATB toertocht, afstanden 30 en 50 km.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda