In deze categorie

Wielrennen

Begroting van de Vuelta-start in Drenthe is sluitend

UTRECHT - De begroting van vier miljoen euro om de Vuelta-start naar Drenthe te halen is voor 99 procent sluitend, zei directeur Jos Vaessen tijdens de landelijke persconferentie van de Vuelta in het hoofdgebouw van de Rabobank in Utrecht.. De laatste gaten worden gedicht met de inkomsten van de extra activiteiten die buiten de prof-wedstrijd om worden georganiseerd. Ook de ploegleiders van de twee deelnemende ploegen waren bij de persconferentie aanwezig.
Reageer!

De officiele deelnemerslijst Vuelta

UTECHT - Tijdens de persconferentie zijn ook de samenstellingen van de ploegen die op 29 augustus van start gaan bekendgemaakt. Voor de eerste etappe die eindigd in Emmen kunnen de sprinters zich profileren. o.a. Tom Boonen, Oscar Freire, maar het zou bijvoorbeeld ook heel mooi voor Emmen zijn als bijvoorbeeld Karsten Kroon van de Saxo Bank in de achtertuin van zijn ouxerlijk huis(Dalen) zich zou kunnen manifesteren. De officiele deelnemerslijst ziet er als volgt uit:
Reageer!

Emmenaar Martijn Scherpen gehuldigd

EMMEN - Vanmorgen is Emmenaar Martijn Scherpen uit Barger Oosterveld gehuldigd door Gezienes Evenhuis, wethouder Sport van de gemeente Emmen. Martijn werd begin juli 2009 Europees kampioen fietscross. De 21-jarige Martijn Scherpen werd begin juli in Denemarken Europees kampioen in de Elite klasse fietscross. De gemeente Emmen is bijzonder blij weer een kampioen te kunnen huldigen. Wethouder Evenhuis benadrukte de bijzondere prestatie van Martijn. Het is namelijk 10 jaar geleden dat Nederland een Europees Kampioen heeft gehad in de Elite klasse. Hoewel deze Europese titel een mooie opstap is, telt de overwinning niet mee voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Martijn Scherpen die gemiddeld 200 dagen per jaar in het buitenland vertoefd, vertrekt zondag alweer met het Nederlands team naar Zuid Afrika voor een trainingsstage.
Reageer!

Tijmen Eising tekent contract bij Sunweb-Projob

EMMEN - Tijmen Eising, winnaar van de Wereldbeker, Superprestige competitie, Europees- en Wereldkampioen veldrijden bij de Junioren heeft vandaag een twee-jarig contract met een optie voor nog eens twee jaar getekend bij de Sunweb-Projob ploeg. Het 18-jarige wielertalent uit Emmen die in de beloftencategorie zal gaan rijden, werd door teammanager Jurgen Metspenningen omschreven als een "grote tranfer" voor de jeugdwerking bij Sunweb die met Tijmen Eising een rooskleurige toekomst tegemoet gaat.
Reageer!

Andy Schleck sprint naar zege in de Goude Pijl

EMMEN - Andy Schleck is dinsdagavond winaar geworden van de 32e profronde De Gouden Pijl in Emmen. De nummer twee van de laatste toer bleef in de sprint zijn companen Robert Gesink uit Varsseveld en Albert Timmer uit Groningen voor. Toerwinnaar Alberto Contador uit Spanje moest deze keer genoegen nemen met een vierde plaats. het rijden van Contador werd overigens wel beloond met de Peter van Putten prijs als beloning voor de strijdlustigste renner. Gerry van Putten overhandigde de spaanse topper een prachtig Delfsblauw bord met insrciptie.
Reageer!

Huldiging Europees kampioen Martijn Scherpen

EMMEN - Vrijdag 14 augustus aanstaande wordt de 21-jarige Emmenaar Martijn Scherpen namens de gemeente Emmen gehuldigd door wethouder van sport, Gezienus Evenhuis. Martijn werd enkele weken geleden Europees kampioen in de Elite klasse fietscross.
Reageer!

Bromfietser bekeurd

Bromfietser bekeurd COEVORDEN ? Maandagmorgen is een 16-jarige jongen uit Coevorden aangehouden. De jongen reed zonder helm op zijn scooter over de Printer. Tevens was de jongeman niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Hierop heeft de jongen twee bekeuringen ontvangen. (2009032218)
Reageer!

Gouden Pijl opsteker voor finish La Vuelta in Emmen

EMMEN - De 32e editie van de Emmense wielerronde Gouden Pijl werd dinsdagavond gewonnen door Andy Schleck. De Gouden Pijl trok veel mensen naar het centrum van Emmen. De organisatie mocht rekenen op 62.500 bezoekers verspreid over de hele dag. De gemeente Emmen ziet dit als een mooie opsteker voor de finish van de tweede etappe van La Vuelta op zondag 30 augustus 2009. Die wielerronde verliep zonder problemen. Bij de finish van La Vuelta op 30 augustus worden vergelijkbare aantallen bezoekers in Emmen verwacht. De gemeente Emmen ziet de grote belangstelling voor de Gouden Pijl dan ook als een mooie opsteker voor de finish van de tweede etappe van La Vuelta eind augustus.
Reageer!

Gouden KNWU wiel voor Sake Meijer

EMMEN - Sake Meijer uit Emmen is dinsdagavond verrast met de Gouden Speld van de KNWU door districtsvoorzitter Ger Heeringa. De 75-jarige Sake Meijer was maar liefst 37 jaar betrokken bij het organiseren van wielerwedstrijden in Drenthe. hij deed dat in de hoedanigheid van bestuurslid van de PWZ Zuidenveldtour. ook was Sake Meijer de stuwende kracht achter een noordelijk criterumklassement waaraan DEV, het bekende Emmer dranghekken verhuurbedrijf van de familie Derks, al enkele jaren haar naam heeft verbonden.
Reageer!

Erik Dekker rijdt in Toerversie

ASSEN - Hij heeft nog altijd lol in het fietsen, oud-profwielrenner Erik Dekker. Hij is ??n van de 10.000 deelnemers die op zaterdag 29 augustus op de fiets stappen om de Toerversie van de Vuelta te rijden. Dekker heeft zich, samen met een aantal fietsvrienden, ingeschreven voor de tocht van 120 kilometer. ?Ik weet niet hoe het zal gaan?, zegt een lachende Dekker, ?want ik heb al drie jaar geen afstanden van 120 kilometer achtereen gereden.? De Rabobankploegleider zegt de laatste tijd weer iets meer op de fiets te zitten, dan kort na het be?indigen van zijn carri?re als wielrenner. ?Ik heb er nu wat meer tijd voor en ik voel me goed. Ik denk dat ik weer redelijk in vorm ben.?
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda