In deze categorie

Wielrennen

Erik Dekker rijdt in Toerversie

ASSEN - Hij heeft nog altijd lol in het fietsen, oud-profwielrenner Erik Dekker. Hij is ??n van de 10.000 deelnemers die op zaterdag 29 augustus op de fiets stappen om de Toerversie van de Vuelta te rijden. Dekker heeft zich, samen met een aantal fietsvrienden, ingeschreven voor de tocht van 120 kilometer. ?Ik weet niet hoe het zal gaan?, zegt een lachende Dekker, ?want ik heb al drie jaar geen afstanden van 120 kilometer achtereen gereden.? De Rabobankploegleider zegt de laatste tijd weer iets meer op de fiets te zitten, dan kort na het be?indigen van zijn carri?re als wielrenner. ?Ik heb er nu wat meer tijd voor en ik voel me goed. Ik denk dat ik weer redelijk in vorm ben.?
Reageer!

Rud Fransen de sterkste bij de eliterenners

EMMEN ? De winnaar van de wedstrijd bij de Elite/Beloften tijdens de Gouden Pijl is zojuist Ruud Fransen geworden. De man uit Nieuw Weerdinge won de sprint van een groepje renners. Op de tweede plaats eindigde Umberto Atzori uit Zorgvlied. De derde plaats op het podium werd in de wacht gesleept door Sierk-Jan de Haan uit Dokkum.Martijs Timmer en Allan Veenstra van de WSV Emmen haalden de finish niet.
Reageer!

Joey van Rhee snelste bij de junioren

EMMEN ? Joey van Rhee uit Nijverdal is winnaar geworden van de wedstrijd voor junioren op het parcours van de Gouden Pijl. Hij maakte in ene kopgroepje van vier prima gebruik van het ploegenspel waarin clubgenoot Gert-Jan Bosman uit Emmen veel werk verzette om plaatsgenoot Elmar Reinders van de overwinning af te houden. Elmar Reinders eindigde uiteindelijk als derde.
Reageer!

Gesink wil koersen

SANK MORITZ - Robert Gesink heeft, na zijn gedwongen rustperiode als gevolg van een polsbreuk in de Tour, weer zin om te koersen. Dat meldde de renner van Rabobank vanuit Zwitserland waar hij bezig is aan een hoogtestage in Sankt Moritz. Gesink zegt via Twitter dat hij nog tot 8 augustus in de Alpen verblijft. Daarna keert hij terug naar Nederland om deel te nemen aan de criteriums van Emmen en Etten-Leur. Vervolgens staat hij, ter voorbereiding op de Vuelta, aan de start in de Tour de Limousin. ,,Zin om te koersen!'', geeft hij gemotiveerd aan.(bron: Wielermagazine)
Reageer!

Definitieve deelnemerslijst Gouden Pijl

1 Alberto Contador ESP Astana 2 Andy Schleck LUX Team Saxo Bank 3 Frank Schleck LUX Team Saxo Bank 4 Dominik Klemme GER Team Saxo Bank 5 Bram de Groot NED Rabobank 6 Robert Gesink NED Rabobank 7 Bauke Mollema NED Rabobank 8 Pieter Weening NED Rabobank 9 Jetse Bol NED Rabobank Continental Team 10 Martijn Keizer NED Rabobank Continental Team 11 Dennis van Winden NED Rabobank Continental Team 12 Addy Engels NED Quick Step 13 Servais Knaven NED Team Milram 14 Wim Stroetinga NED Team Milram 15 Marcel Beima NED KrolStonE Continental Team 16 Jasper Lenferink NED KrolStonE Continental Team 17 Bert-Jan Lindeman NED KrolStonE Continental Team 18 Gerrit Soepenberg NED KrolStonE Continental Team 19 Maint Berkenbosch NED Cycling Team Jo Piels 20 Marco Bos NED Cycling Team Jo Piels 21 Adriaan Helmantel NED Cycling Team Jo Piels 22 David Deroo FRA Skil - Shimano 23 Albert Timmer NED Skil - Shimano 24 Kenny van Hummel NED Skil - Shimano 25 Arnoud van Groen NED Vacansoleil Pro Cycling Team 26 Wouter Mol NED Vacansoleil Pro Cycling Team 27 Thijs van Amerongen NED Vacansoleil Pro Cycling Team 28 Joost van Leijen NED Vacansoleil Pro Cycling Team 29 Lars Jun NED Van Vliet - EBH-Elshof 30 Dennis Kreder NED Van Vliet - EBH-Elshof 31 Wesley Kreder NED Van Vliet - EBH-Elshof 32 Matthias Friedemann GER PSK Whirlpool - Author 33 Andre Schulze GER PSK Whirlpool - Author 34 Ingmar Depoortere BEL Jong Vlaanderen - Bauknecht 35 Arne Hassink NED Koga-Credit Force 36 Stefan Cohnen NED Betonexpressz 2000 - Limonta 37 Thijs Al NED AA Drink Cycling Team 38 Matt Brammeier GBR An Post -Sean Kelly Team
Reageer!

Scherpen: ?Ik denk niet dat ik besmet ben?

EMMEN ? De Emmer Europees kampioen fietscrossen Martijn Scherpen (21) denkt niet besmet te zijn met de Mexicaanse griep. Hij wacht momenteel thuis in Barger Oosterveld op de uitslag van zijn huisarts. Scherpen reed van 20 tot en met 26 juli het WK fietscross in Australi?. Twee teamgenoten van de Nederlandse selectie raakten besmet met de griep, waarop de fietscrosser zich liet onderzoeken. ?Ik ben in aanraking met hun geweest, maar voel me verder niet echt ziek of zo. Ik ben wel een paar dagen verkouden geweest, maar heb geen koorts gehad.? Vandaag is met zekerheid te stellen of Martijn Scherpen de Mexicaanse griep wel of niet onder de leden heeft. Inmiddels is het aantal besmette gevallen in Emmen in een week tijd verdubbeld en staat de teller nu op acht.
Reageer!

Toerversie La Vuelta: 9.000ste deelneemster

ASSEN - Het aantal inschrijvers voor de Toerversie van La Vuelta nadert de 10.000. Begin deze week werd Christine Mos uit het Drente de Wijk ingeschreven als 9.000ste deelneemster. Ze rijdt de route van 120 kilometer. Nog steeds is er ruimte voor fietsliefhebbers om zich in te schrijven voor de Toerversie, die afstanden kent van 60, 90 en 120 kilometer. Fietsliefhebbers die nog willen meedoen aan dit eenmalige en unieke wielerevenement moeten snel zijn; de inschrijving sluit op 5 augustus! Start en finish zijn op het TT Circuit in Assen. Deelnemers van de Toerversie hebben gratis toegang tot de proloog op de tribunes van het TT Circuit.
Reageer!

Ronde van Spanje door Weerdinge en Noordbarge

EMMEN - De Ronde van Spanje, ofwel de Vuelta, gaat op zaterdag 29 augustus van start op het TT Circuit Assen. Op zondag 30 augustus zal het peleton door de gemeente Emmen rijden. De renners komen via Exloo, Odoorn, Valthe rond 17.15 uur op de Holtstraat in het dorpje Weerdinge de gemeente Emmen binnen. Via de Weerdingerstraat, Hondsrugweg slaat het peleton in Noordbarge rechtsaf, waar het vanaf de Ermerweg linksaf de Nieuw-Amsterdamsestraat opkeert. De wielrenners rijden dan de Rondweg op, richting industrieterrein Bargermeer om via andermaal de Hondsrugweg nabij het gemeentehuis te finishen.
Reageer!

Broertjes Schleck in Rabobank Gouden Pijl

EMMEN - Tijdens een persconferentie van de Rabobank Gouden Pijl maakte secretaris en waarnemend voorzitter Anne Knol de namen van enkele profrenners bekend die samen met Tourwinnaar Alberto Contador zullen strijden om de winst in de 32e Gouden Pijl. Naast Alberto Contador zijn de broertjes Schleck (Andy en Fr?nk) gecontracteerd. Het leek de organisatie een aardig idee om de top drie van de Tour de France aan het vertrek te krijgen. Helaas gooide Lance Armstrong roet in het eten.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda