Wielrennen

Greipels derde zegetocht in de Vuelta

APUERTOLLANO - Andr? Greipel heeft vandaag de groene trui van het puntenklassement nog steviger om zijn schouders gekregen. De Duitser van het Team Columbia wist in het centrum van Puertollano de sprint van het peloton te winnen in de 16e etappe van de Vuelta. Het was na de zeges in Luik en Vinar?s zijn derde etappewinst in deze Vuelta. In de slotkilometers was er nog een valpartij waardoor drie renners flink achterop kwamen, onder wie Martijn Maaskant, de Nederlander van Garmin.
Reageer!

Anthony Roux blijft uit greep peloton

De Fransman Anthony Roux (Fran?aise Des Jeux) heeft de zeventiende etappe van de Vuelta gewonnen. De 22-jarige Fransman wist als enige van een kopgroep van vijf, die lang aan de leiding reed, uit de greep van het peloton te blijven. Het was op het nippertje, want op de streep had Roux een voorsprong van slechts een forse fietslengte op William Bonnet en sprinter Andr? Greipel die tweede en derde werden. Beste Nederlander werd Johnny Hoogerland op de 24-ste plaats.
Reageer!

Prima zege van Lars Boom

Lars Boom heeft Rabobank vandaag de eerste ritzege geschonken in de Vuelta. Met gebalde vuisten legde hij de laatste meters van de vijftiende etappe af, om zich vervolgens tevreden uit te laten rollen. Hij was nog maar een paar minuten over de streep toen de 23-jarige Boom liet weten de Vuelta zeker te willen uitrijden. ?Ik heb nog een doel, komende zaterdag?, zei hij daarbij wijzend op de tijdrit die dan wordt verreden. Max van Heeswijk was in 2005 de laatste Nederlandse ritwinnaar in de Vuelta. Hij won toen de zevende etappe.
Reageer!

Aanval Gesink oogst bewondering

SIERRA DE LA PANDERA - Damiano Cunego (Lampre) wist de veertiende etappe van de Vuelta op zijn naam te schrijven. Een etappe, waar aan het eind een enorm zware berg lag te wachten, de Sierra de la Pandera. Op de hellingen van deze 1840 meter hoge kolos was er een prachtige ontknoping te zien. Daarin deed Robert Gesink een uiterste poging zich naar de eerste plek te worstelen, maar hij moest zijn meerdere erkennen in lijstaanvoerder Valverde. Valverde werd vijfde en Gesink zesde. Valverde pakte vier seconden op Gesink, die na deze etappe 31 seconden achter Valverde staat.
Reageer!

Consul Noord KNWU wordt driemanschap.

EMMEN - Door de structuur wijziging binnen de KNWU stopt onze huidige consul Lammert van Hall na 15 jaar met zijn werkzaamheden in het District Noord. Vele taken vanuit de KNWU worden gedelegeerd naar de Districten van de KNWU. Het District Bestuur vindt, dat de huidige taken niet door 1 persoon kan worden gedaan, vandaar dat de taken nu worden uitgevoerd door 1 Hoofd Consul met 2 assistent Consuls in District Noord.
Reageer!

Ronde van Erm wer op vertrouwde datum

ERM - Na een uitstapje van een jaar is de Ronde van Erm teruggekeerd naar de vertrouwde derde zaterdag van september. Zaterdag 19 september a.s. zal de dorpskern van Erm weer het decors zijn van vele activiteiten die door de Stichting de Ronde van Erm zullen worden georganiseerd.??Back to basic?? luidt het motto dat de Ermer organisatoren hebben bedacht. Geen wielrennen en hardlopen meer, twee onderdelen die jarenlang de kern van de Ermer ronde kenmerkten, maar er zal een compleet nieuw programma worden gepresenteerd. Een combinatie van muziek, sport, cultuur vormen de ingredi?nten van een waar spektakelstuk.
Reageer!

Gesink rukt op naar tweede plek

ASSEN - De tweede van de drie achtereenvolgende zware bergetappes in de Vuelta is zaterdag gewonnen door David Moncouti? (Cofidis), terwijl achter zijn rug Mosquera (Xacobeo Galicia) tweede werd. Daarna werd fel strijd geleverd om de derde plek en lijstaanvoerder Valverde wist derde te worden en enige seconden te pakken op Robert Gesink die vierde werd. Toch klom Gesink naar de tweede plaats, omdat Cadel Evans (Silence Lotto) door materiaalpech achterop raakte.
Reageer!

Aanvaller Gesink nadert gouden trui

ALTO DE VELEFIQUE - De Canadees Ryder Hesjedal (Garmin) heeft na de rustdag van donderdag, de twaalfde etappe van de Vuelta gewonnen. Hij wist op de top van de Alto de Velefique (1810 meter) zijn opponent David Garcia (Xacobeo Galicia) te kloppen. Robert Gesink (Rabobank) die in de laatste twee kilometer was weggesprongen uit een groep achtervolgers, werd derde en deed goede zaken voor het algemeen klassement. Hij had op de streep een voorsprong van tien seconden op lijstaanvoerder Valverde en tweede man Cadel Evans. Maar met de bonificatieseconden is Gesink de eerste plek in het algemeen klassement op achttien seconden genaderd.
Reageer!

Gesink blijft derde in de Vuelta

MURCIA - In de ronde van Spanje werd de tiende etappe gewonnen door Cerv?lorenner Simon Gerrans. Hij wist in de slotmeters drie renners achter zich te houden, die uiteindelijk waren overgebleven van een grote kopgroep. Op de tweede plaats eindigde Ryder Hesjedal (Garmin), derde werd Jakob Fuglsang (Saxo Bank) en de onlangs in het peloton teruggekeerde Alexander Vinokourov van Astana werd vierde. Het was een etappe over ruim 171 kilometer van Alicante naar Murcia.
Reageer!

Farrar overtuigend naar ritzege

CARAVACO DE LA Cruz - Tyler Farrar wist de elfde etappe, de rit over 200 kilometer, van Murcia naar Caravaca de la Cruz op zijn naam te schrijven. De renner van Garmin wist in de eindsprint Philippe Gilbert (Silence Lotto) en Marco Marcato van Vacansoleil te kloppen met een lange sprint. Robert Gesink (Rabobank) werd negentiende. Hoewel hij niet meedeed in de strijd om de etappewinst, was ook in deze rit weer een belangrijke rol weggelegd voor Johnny Hoogerland.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda